Humankind și întinderea imperiului fiecăruia

Humankind și întinderea imperiului fiecăruia

Omenire. Civilizaţie. Dominaţie. Cuvinte cheie care creează linia roșie a istoriei umane. Campania pentru jocul de strategie Humankind a fost lansată astăzi, cu un spot al agenției franceze BETC. Dezvoltat de studioul francez de jocuri video Amplitude, Humankind concurează franciza Civilization a lui Sid Meier.

Am fost o jucătoare entuziastă de Civ, mai ales pentru că am crezut că complexitatea unui astfel de joc aduce un pic de optimism asupra modului în care umanitatea a găsit numeroase căi de a avansa. Dacă ar fi adevărat că trăim într-o simulare, atunci sper sincer că lărgimea acesteia nu se va opri brutal în void, în stilul Dark City - chiar dacă viziunile pe care le-a adus sunt unele dintre cele mai bune gânduri pe care lumea scifi le-a avut vreodată. Mi-aș dori ca omenirea să exploreze la nesfârșit noi luni.

În video-ul pentru Humankind, vedem o recreere a aselenizării americane, dar, dacă în versiunea reală a istoriei societatea dominantă atinge ținta prima, în recreerea pe care ne-o propune Humankind, jocul oferă șanse egale pentru TOȚI jucătorii. După o luptă intensă la gravitaţie zero între SUA și Brazilia, descoperim o întreagă armată de steaguri și națiuni care reușesc să le ajungă din urmă. Imaginile și efectele video sunt frumos realizate și video-ul este foarte atrăgător pentru potențialii jucători de strategie, în special pentru cei obișnuiți cu jocurile 4X, dar oferă o experiență scifi satisfăcătoare și pentru neofiți.

Până la urmă, așa cum spune potatomcwhisky (unul dintre cei mai buni youtuberi care joacă Civ6), comparând Humakind cu Civilization:

“Există o lege și un întreg sistem civic care dictează valorile imperiului tău. Poți fi mai legalist sau mai independent, poți fi mai comunitar sau mai individual, poți fi mai militarist sau mai pașnic, poți fi rațional sau spiritual”.

Este totuși amuzant cum, în ciuda acestor nenumărate opțiuni, totul se rezumă la lupta pentru dominație și la cum oamenii sunt întotdeauna gata să se omoare pentru un steag pe care îl înfig în pământul unui loc foarte îndepărtat.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related