Un-hidden Romania îl invită pe Pisica Părată să picteze în Constanța

Un-hidden Romania îl invită pe Pisica Părată să picteze în Constanța

Programul de regenerare urbană prin artă stradală, Un-hidden Romania, îl invită pe Pisica Părată să picteze un nou mural la Colegiul Național de Arte Regina Maria din Constanța.

În curând, ne întâlnim cu unul dintre cei mai activi artiști locali, Pisica Pătrată, în orașul său natal, mai exact la Colegiul Național de Arte Regina Maria din Constanța, ale cărui cursuri și ateliere le-a urmat, dezvoltându-i viziunea creativă. Lucrarea murală pe care o va realiza ar putea funcționa ca inspirație pentru actualii elevi, care se pregătesc pentru o carieră în domeniul artistic. În această lucrare, Pisica Pătrată oferă o serie de perspective personale asupra trecutului și anilor de liceu, cât și idei motivaționale exprimate minimal cu ajutorul personajului, omniprezent în lucrările artistului.

O parte dinte elevii Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța au răspuns chestionarului lansat de Un-hidden Romania. Am aflat de la ei mai multe lucruri despre starea orașului și ce și-ar dori să vadă mai des în spațiul public. O parte dintre aceste idei au fost analizate de Pisica Pătrată în timp ce a realizat schița pentru viitorul mural. 

Un-hidden Romania continuă seria de activități, invitând artiști locali relevanți și emergenți deopotrivă, să realizeze o serie de intervenții artistice în spații publice din BucureștiConstanța și Iași. Recent am participat în cadrul festivalului Amural, unde am organizat un tur ghidat al lucrărilor murale. De asemenea, le-am invitat pe Sandi și Oana să co-producă o lucrare murală și o compoziție audio cu tema “poezia orașului“. 

Program realizat de: Save or Cancel
Distribuit de: feeder.ro
Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București)Facultatea de Sociologie și Asistență Socială(București)Amural (Brașov)Colegiul Național de Artă Regina Maria (Constanța)Asociația Artipic (Iași)
Parteneri media: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista Atelierul
Co-finanțat de AFCN

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related