„DAWN BREAKS BEHIND THE EYES” a câștigat Dracula Trophy, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj, în cadrul festivalului internațional de film fantastic,  Dracula Film Festival, ediția 2021

„DAWN BREAKS BEHIND THE EYES” a câștigat Dracula Trophy, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj, în cadrul festivalului internațional de film fantastic,  Dracula Film Festival, ediția 2021
Kevin Kopacka// Credit foto: Diana Bobeș

Câștigătorii premiilor oferite în cele patru secțiuni competiționale au fost anunțați în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Dracula Film Festival, ediția a IX-a, 2021. Gala a avut loc sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema One Laserplex din Brașov și a fost prezentată de actorul Ștefan Iancu și Delia Mitrache, redactor Zile și Nopți.

Dracula Trophy  2021 a revenit lungmetrajului german „DAWN BREAKS BEHIND THE EYES”, regizat de Kevin Kopacka.

Juriul a fost format din ELENA MUÑOZ, președintele juriului (Spania, scenaristă, scenograf şi producător), STUART JOPIA (Marea Britanie, regizor, scenarist, dramaturg) și CLAUDIU BLEONŢ (România, actor, scenarist, regizor).

Motivația juriului în alegerea filmului câștigător a fost următoarea:

O superbă prestație actoricească într-o locație excelentă; un film de atmosferă ce te îndeamnă la meditație. O atmosferă gotică datorată luminilor de un roșu regal, albastre și roz care picură pe ecran. Coloana sonoră aparținând Liquid Brain Orchestra completează această capodoperă gotică și o transformă într-un omagiu psihedelic ultra-stilizat adus cinematografiei europene gotice din anii 60/70. O reală celebrare a filmului fantastic!”

Juriul a oferit și 2 mențiuni speciale pentru secțiunea de lungmetraje: „On The 3rd Day” [Argentina, 2021], regia Daniel de La Vega și „Annular Eclipse” [China, 2021], regia Chi Zhang.

Titlul onorific CONTELE DRACULA i-a fost acordat regizorului italian RUGGERO DEODATO.

În fiecare an, Dracula Film Festival acordă un premiu onorific pentru contribuția adusă cinematografiei horror și fantasy și a influenței pe care continuă să o aibă în rândul noilor generații de cineaști.  În acest an premiul i-a fost acordat maestrului italian al horrorului, Ruggero Deodato, autorului legendarului film Cannibal Holocaust, reputat de asemenea pentru producțiie fantasy, thriller si SF pe care le-a semnat.

Trofeul Vladutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „MIHAIL și ACHIM”, regia Theodor Ioniță (România, 2021).

Trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional a plecat în Spania, fiind acordat producţiei „ONE MINUTE”, în regia lui Miguel Alcalde (Spania, 2021)

Juriul competiției de scurtmetraj a fost format din WANDA HUTIRA, artist grafic, CONSTANTIN ENE, director de imagine și CARMEN ZMARANDA, membru fondator Amural.

Juriul a acordat și două mențiuni speciale, pentru scurtmetrajul românesc „Cântec de leagăn”, regia Paul Mureșan (România, 2020) și pentru scurtmetrajul internațional „Vyraj” (Polonia, 2020), regia Agnieszka Nowosielska.

Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani, a fost câştigat de scurtmetrajul „Because She Saw Me”, realizat de echipa formată din Ania Ionescu, Ana Salcie, Andra Bucur din Urlați, județul Prahova.

Toate filmele din finala Dracula Digital se pot vedea gratuit online.

Juriul Dracula Digital a fost format din Eugen Neagu, președintele juriului (fotograf, antropolog), Matei Lucaci-Grunberg (regizor, scenarist și dramaturg) și Ștefan Iancu (actor).

Credit foto: Diana Bobeș

Seara de Gală Dracula Film Festival s-a încheiat cu proiecția în avanpremieră națională a filmului regizat de Edgar Wright, „LAST NIGHT IN SOHO (Anglia, 2021).

Credit foto: Diana Bobeș

Duminică, 17 octombrie, în ultima zi de festival, a avut loc și evenimentul special - Întâlnirile Pop Culture: Perspective feminine asupra industriei cinematografice, un eveniment moderat de doamna Irina Margareta Nistor care le-a avut ca și invitate pe Oana Stoenescu (Managing Director RO Image 2000), Andreea Zidaru (Director General Forum Film România), Mădălina Panțucu (Marketing & PR Manager CINEPLEXX România), Monica Felea (Co-owner Bad Unicorn), Ileana Cecanu (Distribuitor & PR Freealize), Anamaria Antoci (Producător, Tangaj Production).

 

Credit foto: Diana Bobeș

Lista completă a premiilor Dracula Film Festival, ediția a IX-a, 2021:

- Premiul pentru întreaga activitate - Contele Dracula 2021: Ruggero Deodato;
- Competiția DRACULA DIGITAL 2021. Premiul Dracula Digital 2021: „BECAUSE SHE SAW ME”, realizat de echipa formată din Ania Ionescu, Ana Salcie, Andra Bucur din Urlați, Prahova;
- Competiția de scurtmetraje românești. Trofeul Vlădutz 2021: „MIHAIL și ACHIM”, regia Theodor Ioniță;
Mențiune specială: scurtmetrajul românesc „CÂNTEC DE LEAGĂN”, regia Paul Mureșan;
- Competiția de scurtmetraje internaționale. Trofeul Little Dracula 2021: filmul “ONE MINUTE” (Spania, 2021), regia Miguel Alcalde;

Mențiune specială: scurtmetrajul internațional „Vyraj” (Polonia, 2020), regia Agnieszka Nowosielska;

- Competiția de lungmetraje. Dracula Trophy 2021: “DAWN BREAKS BEHIND THE EYES” [Germania, 2021], regia Kevin Kopacka;

Premiul juriului: “ON THE 3RD DAY” [Argentina, 2021], regia Daniel de La Vega;
Premiul juriului: “ANNULAR ECLIPSE” [China, 2021], regia Chi Zhang;

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei. 

Credit foto: Diana Bobeș

Dracula Film Festival este un eveniment susținut de Kiss FM și Zile și Nopți.
Parteneri instituționali: Centrul Cultural Reduta, Cinema One, Cinema Astra, Cinemateca Patria – Filarmonica Brașov,
Sponsori: Delaco, Kronospan, Premium Aerotec, Ape minerale Zizin, Brainia, Alphaville Arena, Coresi Shopping Resort, Mercenar Lab, RoImage 2000, ProVideo, RatBv.
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului.
Parteneri media: Cinemap, Movie News, BizBrasov.ro, fwdBV

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related