Maraton David Lynch și Stanley Kubrick, printre evenimentele speciale de la Dracula Film Festival, 2021

Maraton David Lynch și Stanley Kubrick, printre evenimentele speciale de la Dracula Film Festival, 2021

Filme în avanpremieră națională, filme fantastice sau de artă, competiția Dracula Digital, Întâlnirile Pop Culture dar și alte evenimente speciale - începând de miercuri, 13 octombrie, la Dracula Film Festival.

Miercuri, 13 octombrie, începe ediția a IX-a a festivalului de filme fantastice de la Brașov, Dracula Film Festival. Două dintre cele mai importante secțiuni ale festivalului sunt Ziua Filmului Fantastic și Ziua Filmului de Artă.

Ziua Filmului Fantastic îi este dedicată lui Stanley Kubrick, recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi și influenți regizori de film din istoria cinematografică. A regizat o serie de filme foarte apreciate, adesea controversate, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive și perfecționiste. Filmele sale sunt caracterizate de prezența elementelor de suprarealism, expresionism, dar și a unui pesimism ironic, fiind totodată și unele dintre cele mai originale, provocative și vizionare făcute vreodată.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate 4 din cele mai renumite filme ale lui Kubrick: 2001: A Space Odyssey (1968), The Shining (1980), Portocala Mecanică (1971 – aniversare 50 de ani) și Eyes Wide Shut (1999). Proiecțiile maratonului Kubrick au loc la Centrul Cultural Reduta iar intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Ziua Filmului de Artă îi este dedicată regizorului american David Lynch.  Filmele lui Lynch sunt cunoscute pentru elementele lor de suprarealism, secvențele de vis și coșmar, imaginile stranii de multe ori cu elemente distincte de noir și neo-noir, cu o coloană sonoră creată cu meticulozitate. În decursul îndelungatei sale cariere, Lynch a dezvoltat o abordare consistentă a povestirii și un stil vizual (adesea conotat ca lynch-ian) pe care spectatorii din lumea întreagă le recunosc imediat. Lynch este un favorit permanent al criticilor de film și are un număr impresionant de fani devotați. La Dracula Film Festival vor fi proiectate 4 dintre cele mai importante filme din cariera lui Lynch: Dune (1984), Blue Velvet (1986 – aniversare 35 de ani), Lost Highway (1997), Mulholland Drive (2001 – aniversare 20 de ani)

După Lamberto Bava, Debbie, Rochon, Sergio Stivaletti sau Armand Assante, ca să amintim doar câteva dintre personalităţile cărora Dracula Film Festival le-a adus în ultimii ani un tribut pentru realizările lor remarcabile în cinematografia Horror & Fantasy, anul acesta a venit rândul unui cineast legendar, Ruggero Deodato, să devină recipient al titlului onorific de Conte Dracula, ca semn de recunoaştere pentru imensa influenţă pe care peliculele sale continuă să o exercite în evoluţia acestor două genuri după decenii întregi de la premieră.

Competiția Dracula Digital este organizată în cadrul evenimentului Dracula Film Festival și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, pasionaţi de film și fotografie. 6 echipe sunt în finala Dracula Digital, la care se adaugă 2 echipe de studenți ai Facultății de Sociologie și Comunicare din Brașov în baza parteneriatul încheiat cu Universitatea Transilvania Brașov.

Etapa finală a competiției Dracula Digital are loc în perioada 13-18 octombrie 2021, pe perioada desfășurării festivalului Dracula Film Festival. Cele opt echipe vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi filmat cu telefonul mobil, va trebui să includă cuvintele cheie alese de juriu și va avea 3 minute. Câștigătorul premiului Dracula Digital va fi desemnat de juriul acestei competiției și va fi anunțat sâmbătă, 16 octombrie în cadrul Galei de decernare a premiilor DFF 2021. Echipa câștigătoare va primi și un premiu în bani de 500 euro. Toate cele opt filme realizate în cadrul competiției Dracula Digital vor fi disponibile pe site-ul draculadigital.ro

Juriul competiției Dracula Digital este format din Eugen Neagu, preşedinte juriu (actor și producător), Ștefan Iancu (actor) și Matei Lucaci-Grűnberg (regizor, scenarist, dramaturg).

Seria Întâlnirilor Pop Culture continuă cu un eveniment dedicat industriei de cinema. "Perspective feminine asupra industriei cinematografice" este tema evenimentului ce va avea loc în cadrul Dracula Film Festival, duminică, 17 octombrie, de la ora 19.00 la Cinema Astra din Brașov.

La eveniment sunt invitate personalități feminine care activează în industria de cinema din România:

Oana Stoenescu, Managing Director RO IMAGE 2000;
Ioana Ionescu, Marketing Manager CINEMA CITY România;
Andreea Zidaru, Director General FORUM FILM România;
Mădălina Panțucu, Marketing & PR Manager CINEPLEXX România;
Monica Felea, Co-owner BAD UNICORN;
Ileana Cecanu, Distribuitor & PR FREEALIZE;
Anamaria Antoci, Producător, TANGAJ PRODUCTION.

Evenimentul este moderat de Irina Margareta Nistor și va fi transmis live pe pagina facebook.com/DraculaFilmFestival și facebook.com/zilesinopti

Întâlnirile Pop Culture: CINEMA este un eveniment produs de Zile și Nopți și Dracula Film Festival.

La categoria lungmetraj, 10 filme concurează pentru Dracula Trophy. La categoria scurtmetraj, 19 filme concurează pentru trofeele Little Dracula (scurtmetraje internaționale) și Vladutz (scurtmetraje românești). Toate filmele din cele 2 competiții de lung și scurtmetraj se văd și online.

Festivalul internațional de filme fantastice de la Brașov, Dracula Film Festival, se deschide oficial miercuri, 13 octombrie, cu avanpremiera națională Halloween: Noaptea Crimelor.

Reguli de acces la Dracula Film Festival 2021

Deoarece acest eveniment este organizat în conformitate cu noile reglementări în vigoare în ceea ce privește organizarea și desfășurarea de activității în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole regulile de acces sunt următoarele:

- Accesul la proiecțiile din cadrul festivalului se face în limita a maximum 50% din capacitatea maximă a sălii și cu purtarea măștii de protecție.
- Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Dracula Film Festival este un eveniment susținut de Kiss FM și Zile și Nopți.
Parteneri instituționali: Centrul Cultural Reduta, Cinema One, Cinema Astra, Cinemateca Patria – Filarmonica Brașov,
Sponsori: Delaco, Kronospan, Premium Aerotec, Ape minerale Zizin, Brainia, Alphaville Arena, Coresi Shopping Resort, Mercenar Lab, RoImage 2000, ProVideo, RatBv.
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului.
Parteneri media: Cinemap, Movie News, BizBrasov.ro, fwdBV

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related