Fairo, aplicația mobilă dezvoltată pentru freelancerii români și nevoile lor de business

Fairo, aplicația mobilă dezvoltată pentru freelancerii români și nevoile lor de business

Când te hotărăști să devii freelancer, iei în calcul multe situații, cu bune și cu rele: program flexibil, lucrat în pijamale, dar poate și răspuns la mailuri la 12 noaptea. Îți alegi proiectele care îți plac și te reprezintă, simți că îți controlezi mai bine timpul. La felul în care se mișcă piața forței de muncă, valul de freelancing este din ce în ce mai vizibil și mai bine reprezentat. Există însă un mare test de trecere, cel mai greu, care îi descurajează pe mulți să continue pe drumul acesta. Se mai numește și Valea Plângerii. Știi la ce ne referim. Lucrurile acelea care întristează sufletele creative: facturarea, evidențele contabile, gestionarea obligațiilor financiare și fiscale.

 

Tuturor freelancerilor chinuiți de acte și facturi, vă dăm o veste bună: există o aplicație pentru toate nevoile voastre fiscale, care vă poate da o mână de ajutor cu tot ce ține de facturare, contabilitate simplificată, declarații fiscale și alte lucruri care țin de administrarea financiară. Fairo e aici să ajute freelancerii să treacă cu bine de încurcatele căi ale administrării finanțelor firmei, pentru a avea timp să se concentreze mai mult pe proiectele lor, așa cum plănuiau când au ales să lucreze pe cont propriu.

 

O viață mai ușoară pentru freelanceri

Haideți că se mai întâmplă și lucruri bune la noi în țară și ne bucurăm să le dăm mai departe. România e prima țară din UE în care s-a lansat Fairo, aplicația dezvoltată pentru freelancerii români și nevoile lor de business. Și chiar era nevoie de acest serviciu, având în vedere că România este pe locul 4 în UE la numărul de freelanceri, aproape 17% din populația care muncește.

Fairo a fost dezvoltat de startup-ul austriac Creative Dock, cu sprijinul Raiffeisen Bank International, și a fost lansată anul trecut în Ucraina, unde are deja peste 30.000 de utilizatori înregistrați.

Anul acesta, a intrat pe piața din România și oferă freelancerilor funcționalități esențiale de gestionare a afacerii, cum ar fi crearea facturilor și evidența automată a statusului facturilor plătite sau restante. Urmează să fie lansate, în curând, și funcționalități de contabilitate simplificată, calculare a impozitelor și de generare a declarațiilor fiscale din câteva click-uri.

„Misiunea noastră este de a ajuta freelancerii să se bucure de rezultatele muncii lor, în cel mai eficient mod posibil, oferindu-le o soluție completă pentru simplificarea sarcinilor administrative și gestionarea finanțelor. Știm cât de obositor este, ca freelancer, să ai grijă de documentele necesare, mai ales dacă gestionarea lor nu este punctul tău forte. De aceea, prin Fairo, îi ajutăm să economisească timp cu o abordare holistică a facturării, contabilității simplificate, impozitelor și activităților financiare”, spune Igor Prerovsky, CEO Creative Dock Austria.

Comunitatea freelancerilor din România este din ce în ce mai dezvoltată, atât în zone creative, cât și în IT, arhitectură, domeniile fiind din ce în ce mai multe și mai variate. În ultimii doi ani, piața muncii a trecut prin transformări semnificative, iar oamenii au înțeles că jobul poate însemna și altceva: orar flexibil, proiecte proprii, un control mai mare asupra muncii. În acest context, Fairo vine în întâmpinarea nevoilor multora dintre specialiștii care au ales să muncească pe cont propriu.

 

Ce e Fairo, de fapt?

O aplicație financiară completă, care îi ajută pe freelanceri să-și petreacă mai puțin timp ocupându-se de acte și mai mult concentrându-se pe obiectivele lor de business. Prin Fairo, facturarea se poate face din mers, în mai puțin de 60 de secunde, fără stres și nervi inutili. Aplicația le va oferi freelancerilor în curând posibilitatea de a controla toate operațiunile financiare ale firmei, rezolvând într-un singur loc tot ce ține de facturare, contabilitatea simplificată și raportare fiscală.

Momentan, aplicația este creată pentru freelancerii care activează ca PFA sau SRL cu asociat unic.

Fairo este disponibilă pentru a fi descărcată și utilizată gratuit din App Store și Google Play Store și îi întâmpină pe noii utilizatori cu un bonus de 50 de lei pentru crearea primei facturi prin aplicație.

O funcționalitate exclusivă a aplicației este FairoSync, care îi ajută pe utilizatori să-și conecteze conturile bancare la aplicație. Beneficiul major e că utilizatorii sunt notificați în mod automat cu privire la statusul de plată al facturilor, prin intermediul unui sistem automat de potrivire a facturilor cu plățile. În felul acesta, freelancerii pot să fie mereu la curent cu facturile încasate, neîncasate sau restante.

În plus, FairoSync oferă o privire de ansamblu asupra tuturor conturilor bancare conectate și ajută la monitorizarea încasărilor și plăților firmei, fără să fie nevoie să sari mereu de la o aplicație bancară la alta.

FairoSync a fost creat pentru a încuraja automatizarea, asigurând în același timp cel mai înalt nivel de securitate a datelor financiare pentru utilizatorii săi. Fairo colaborează cu specialistul global în integrarea datelor bancare SaltEdge pentru a oferi cele mai bune măsuri de securitate, având scopul de a proteja datele utilizatorilor. Cele mai importante aspecte de securitate ale FairoSync implică criptarea, protecția parolei și a contului și o conexiune „read-only”, care asigură faptul că serviciul API utilizat nu are capacitatea de a muta bani sau de a efectua retrageri din conturile bancare conectate de utilizator.

„Fairo este creat pentru a face viața freelancerilor cât mai ușoară posibil. FairoSync este doar începutul numeroaselor funcționalități pe care intenționăm să le lansăm pentru a-i ajuta pe freelanceri să se concentreze asupra afacerii lor și să facă lucruri care îi pasionează. Suntem dedicați pe deplin acestui obiectiv și lucrăm încontinuu pentru a atinge următoarele momente cheie: punerea cât mai curând la dispoziția utilizatorilor noștri a calculatorului de impozite și a funcționalității de creare a declarațiilor fiscale”, spune Igor Prerovsky, CEO Creative Dock Austria.

Nu rămâne decât să urăm freelancerilor din România cât mai multe proiecte interesante și cât mai mulți clienți buni, că facturile le rezolvă acum cu Fairo.


Dowload Fairo App

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Pozitii

Sectiune



Branded


Related