De la zero la unu. Note despre startupuri sau cum să construiești viitorul - Blake Masters, Peter Thiel | Editura Publica, 2015

De la zero la unu. Note despre startupuri sau cum să construiești viitorul - Blake Masters, Peter Thiel | Editura Publica, 2015

Dacă vrei să construiești un viitor mai bun, trebuie să crezi în secrete.

Marele secret al vremurilor noastre este că mai avem încă frontiere necunoscute de explorat și invenții noi de creat. În De la zero la unu, legendarul antreprenor și investitor Peter Thiel ne arată cum să descoperim soluții originale pentru a crea aceste lucruri noi.

Thiel pornește de la premisa că trecem printr-o perioadă de stagnare tehnologică, chiar dacă suntem prea distrași de miriada de dispozitive mobile strălucitoare ca să putem observa realitatea. Tehnologia informatică s-a îmbunătățit rapid, dar nu există niciun motiv pentru care progresul ar trebui să fie limitat la computere sau în Silicon Valley. Progresul poate apărea în orice industrie sau zonă de business și izvorăște din cea mai importantă abilitate pe care ar trebui să o stăpânească un lider: capacitatea de a învăța să gândească pe cont propriu.

De la zero la unu prezintă atât o viziune optimistă a progresului, cât și o perspectivă nouă asupra inovației: aceasta începe atunci când înveți să-ți pui întrebările care te ajută să descoperi valoare în locuri neașteptate.

„Cartea de față oferă idei noi și revigorante despre cum să creezi valoare în lume.”
Mark Zuckerberg, CEO Facebook

„Peter Thiel a construit multiple companii revoluționare iar în De la zero la unu ne arată cum a făcut-o.”
Elon Musk, CEO SpaceX și Tesla

„Cu un stil vioi, rațională și practică, De la zero la unu trebuie citită nu doar de tinerii antreprenori, ci de toți cei care caută o alternativă serioasă la scepticismul actual față de viitorul lumii.”
The Economist

„Cartea este un argument extins împotriva stagnării, convenției și gândirii neinspirate. Obiectivul lui Thiel este revitalizarea imaginației și a pasiunii pentru invenție.”
The New Republic

„Thiel extrapolează din lecturile sale extinse și idiosincrasice din filosofie, istorie, economie, antropologie și cultură, fiind poate principala figură intelectuală a Americii astăzi. Fortune Puternică și usturătoare în tratamentul său față de ortodoxia convențională, cartea este un punct de pornire solid pentru cititorii care se gândesc să construiască o afacere.”
Kirkus Reviews

 

PETER THIEL este antreprenor și investitor. A fondat PayPal în 1998, a deținut funcția de director executiv și a listat-o la bursă în 2002, definind o nouă eră a comerțului online sigur și rapid. În 2004 a făcut prima investiție externă în Facebook, fiind și acum unul dintre manageri. În același an, a lansat Palantir Technologies, o companie de software care folosește computerele pentru a oferi mai multă putere analiștilor din domenii precum securitatea națională sau finanțele globale. A oferit finanțare inițială pentru LinkedIn, Yelp și zeci de alte startupuri în tehnologie, multe dintre ele conduse de foști colegi din ceea ce a fost poreclită „Mafia PayPal“. Este partener în Founders Fund, o firmă de investiții din Silicon Valley care a finanțat companii precum SpaceX sau Airbnb. A pornit Thiel Fellowship, care a iscat o dezbatere națională deoarece îi încurajează pe tineri să pună învățarea mai presus de școală. Conduce Thiel Foundation, o companie care susține progresul tehnologic și gândirea pe termen lung.

BLAKE MASTERS a fost student la Facultatea de Drept de la Stanford. În 2012 notițele sale detaliate, luate la cursul predat de Peter Thiel, „Științe informatice 183: Startupuri“, au devenit o senzație pe internet. Ulterior a fondat Judicata, un startup de tehnologie în cercetarea legislativă.

  

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future
Ediția  I 2015
Traducător: Vasile Decu
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
208 pagini
ISBN: 978-606-722-041-4

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related