De ce? Motivațiile ascunse și economia misterioasă a vieții cotidiene - John List, Uri Gneezy | Editura Publica, 2014

De ce? Motivațiile ascunse și economia misterioasă a vieții cotidiene - John List, Uri Gneezy | Editura Publica, 2014

Pentru mine, semnul genialității este abilitatea de a vedea lucrurile evidente față de care toată lumea e oarbă. Prin acest filtru, John List și Uri Gneezy sunt genii adevărate. Cei doi sunt pionierii uneia dintre cele mai importante inovații în științele economice din ultimii cincizeci de ani. Cartea de față este povestea lor despre cum strategia experimentală, în mâinile unor cercetători incredibil de atenți și de creativi, poate lumina aproape orice problemă de sub soare. Singura limită este imaginația persoanei care concepe experimentul.
Experimentele randomizate în câmpul realității (așa cum au ajuns să fie cunoscute abordările lui John și Uri) nu sunt numai instrumente puternice, ci pot fi și foarte distractive, după cum o să descoperi. Sper să te bucuri de această carte la fel de mult ca mine.
STEVEN LEVITTcoautor Freakonomics și Superfreakonomics

Uri Gneezy a făcut o muncă de pioneriat în știința economiei, demolând pur și simplu zidurile dintre laborator și realitatea imediată.
Alvin E. Roth, laureat al premiului Nobel pentru economie

Experimentele de teren ale lui John List sunt absolut revoluționare.
Gary Beckerlaureat al premiului Nobel pentru economie

E dificil de găsit vreo inovație în știința economiei care să nu-i implice pe Uri și John.
Dan Arielyautorul cărții Irațional în mod previzibil

John List și Uri Gneezy sunt printre cei mai buni economiști din lume. Să citești despre munca lor de cercetare este o adevărată încântare.
Daniel Gilbertprofesor de psihologie, Universitatea Harvard

Concluzia pentru mediul de afaceri este următoarea: Vrei să faci mai mulți bani? Dacă da, atunci fă experimente. Vrei să ajungi în rândul marilor companii? Dacă da, atunci fă experimente!
JOHN LIST & URI GNEEZY

 

URI GNEEZY s-a născut și a crescut în Israel, unde, cutreierând pe străzile orașului Tel Aviv, a învățat pe viu elemente de teoria jocurilor. Dr. Gneezy este profesor de economie comportamentală și strategie de business la Rady School of Management din cadrul Universității California, San Diego.

JOHN A. LIST s-a născut în Wisconsin într-o familie de oameni simpli, tatăl său fiind șofer de camion, și a deprins tainele economiei la târgurile de vechituri. Dr. List este profesor de economie la Universitatea din Chicago și a fost timp de zece ani cercetător în cadrul National Bureau of Economics, Cambridge, USA.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

  

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: The Why Axis: Hidden Motives and The Undiscovered Economics of Everyday Life
Ediția I 2014, paperback
Traducător: Vasile Decu
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
304 pagini
ISBN: 978-606-8360-85-0

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related