Arta de a vorbi în public - Stephen E. Lucas | Editura Polirom, 2014

Arta de a vorbi în public - Stephen E. Lucas | Editura Polirom, 2014

Volum de referinta, publicat in numeroase editii, Arta de a vorbi in public ofera celor interesati toate informatiile necesare pregatirii si sustinerii unui discurs. Stephen E. Lucas isi fundamenteaza demersul pe teoriile clasice si contemporane ale retoricii, pe care le valorifica intr-o maniera practica, propunind diferite activitati pentru exersarea abilitatilor oratorice. De la alegerea subiectului si documentare, pina la organizarea materialului si maniera de prezentare, expunerile teoretice sint sintetizate in casete si ilustrate cu povestiri sau exemple de discursuri comentate. Atit incepatorii, cit si oratorii cu experienta gasesc in acest volum explicatii clare, resurse si aplicatii variate pe care le pot folosi pentru a-si insusi principiile discursurilor publice si a deveni buni vorbitori.

 

Stephen E. Lucas este profesor de comunicare si profesor Evjue‑Bascom de stiinte umaniste la University of Wisconsin – Madison. Este licentiat al University of California, Santa Barbara, iar diploma de master si titlul de doctor le‑a obtinut la Penn State University. Este recunoscut atit pentru activitatea sa de cercetator, cit si ca profesor. Prima sa carte, Portents of Rebellion: Rhetoric and Revolution in Philadelphia, 1765‑1766, a fost distinsa cu Golden Anniversary Award, oferit de National Communication Association, si a fost nominalizata la premiul Pulitzer. Printre cele mai importante articole ale sale se numara „The Schism in Rhetorical Scholarship” (1981), „The Renaissance of American Public Address: Text and Context in Rhetorical Criticism” (1988), „The Stylistic Artistry of the Declaration of Independence” (1990) si „The Rhetorical Ancestry of the Declaration of Independence” (1998), pentru care a primit Golden Anniversary Monograph Award din partea National Communication Association. Cea mai recenta lucrare a sa este Words of a Century: The Top 100 American Speeches, 1900‑1999 (2009). A primit o serie de distinctii pentru activitatea sa in domeniul educational, printre care Chancellor Award for Excellence in Teaching acordat de University of Wisconsin si Donald Ecroyd Award din partea National Communication Association, pentru performante remarcabile in invatamintul superior. Cursul sau despre retorica revolutiilor si campaniilor electorale se numara printre cele mai populare cursuri din campus si a fost selectat de doua ori pentru a fi radiodifuzat in intregul stat de catre Wisconsin Public Radio. Profesorul Lucas apare in programul realizat de Education Video Group despre istoria discursurilor publice americane si in documentarul despre Declaratia de Independenta difuzat de canalul de televiziune History. Coordoneaza cursul introductiv de retorica de la University of Wisconsin – Madison inca din 1973. De‑a lungul anilor, a facut numeroase inovatii in domeniul pedagogiei si a supervizat instruirea a sute de asistenti licentiati. Pe linga participarea la ateliere si colocvii pe tema discursului public, la institutii de invatamint din Statele Unite, este membru al juriului in cele mai importante concursuri nationale de discurs public in limba engleza desfasurate in China, preda la numeroase universitati din China si coordoneaza ateliere pentru instructorii chinezi din domeniu. Arta de a vorbi in public a fost publicata in China atit in editii traduse, cit si in limba engleza. Stephen Lucas si sotia lui, Patty, locuiesc in Madison, Wisconsin, si au doi fii, Jeff si Ryan. Printre pasiunile sale se numara calatoriile, sportul, arta si fotografia.

 

Cartea a apărut în România la Editura Polirom.

 

Info:

Titlul original: The Art of Public Speaking
Ediția 2014, broșată
Traducător: Miruna Andriescu
Dimensiuni: 160x235
408 pagini
ISBN:  978-973-46-4197-0

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related