Instrumentele titanilor. Tacticile, rutinele si obiceiurile miliardarilor, figurilor publice si artistilor de talie mondiala - Timothy Ferriss | Editura ACT si Politon, 2019

Instrumentele titanilor. Tacticile, rutinele si obiceiurile miliardarilor, figurilor publice si artistilor de talie mondiala - Timothy Ferriss | Editura ACT si Politon, 2019

Instrumentele titanilor: tacticile, rutinele și obiceiurile miliardarilor, figurilor publice și artiștilor de talie mondială / Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers de Tim Ferriss nu este doar o simplă carte, ea reprezintă o investiție în tine însuți. Asta pentru că, oamenii extraordinari pe care îi vei cunoaște prin intermediul acestui volum și pe care autorul îi numește titani, (peste 100 la număr) îți vor oferi informații și lecții valoroase de viață pe care să le pui în aplicare în propria ta existență. Iar dacă ar fi să îl cităm pe Warren Buffett, „investiția în tine însuți este cea mai importantă investiție pe care o vei face în viață...”. 

Instrumentele Titanilor reprezintă o lectură excelentă pentru toți cei care sunt în căutare de altceva. O lectură adânc înrădăcinată în realitate, foarte actuală și cu o capacitate fantastică de a inspira. În ciuda dimensiunilor intimidante ale cărții, peste 700 de pagini, curiozitatea îți va fi menținută cu ușurință de numele mari care au avut bunăvoința să împărtășească cu Tim Ferriss o parte din secretele succesului lor: Paulo Coelho, Kevin Costner, Jamie Foxx, Bryan Johnson , Edward Norton, Tony Robbins, Arnold Schwarzenegger, Chris Young sau Andrew Zimmern, ca să amintim doar câteva. 

Așadar, dacă ai fost curios vreodată să afli ce fel de cărți citesc cei care au reușit în viață, ce muzică le place, la ce documentare sau filme se uită, ce sfaturi le-ar oferi variantelor lor de la 30 sau 20 de ani, după ce citate sau legi își ghidează existența, cum își depășesc blocajele, zilele proaste, căderile, ce îi inspiră, ce îi animă, ce mănâncă, ce evită, etc, Instrumentele titanilor este ca un fel de gaură a cheii prin care poți să tragi cu ochiul la viața lor. 

În ceea ce îl privește pe autor, nici performanțele acestuia nu sunt mai prejos de cele ale intervievaților săi din carte. Tim Ferriss este antreprenor de succes, angel investor și autorul bestsellerurilor: 4 ore – săptămâna de lucru, 4 ore – corpul și The 4-Hour Chef. Volumele sale au fost traduse în peste 30 de limbi, 4 ore – săptămâna de lucru s-a aflat timp de șapte ani pe lista bestsellerurilor The New York Times, iar podcastul său intitulat The Tim Ferriss Show – care a inspirat volumul de față - a depășit 100.000.000 de descărcări. 

În cazul în care te întrebi ce ți-ar putea aduce această carte în plus față de celelalte volume ale lui Tim Ferriss, răspunsul ți-l oferă chiar autorul, care pare să fi anticipat întrebarea: 

„Oamenii mă întreabă constant: <Ce ai include în 4 ore – săptămâna de lucru, dacă ar fi să o scrii din nou? Cum ai actualiza-o?>. Și la fel în cazul cărților 4 ore – corpul și The 4-Hour Chef. Instrumentele titanilor cuprinde majoritatea răspunsurilor pentru toate trei.” 

Cartea este structurată în trei secțiuni: Sănătos, Bogat și Înțelept, care reprezintă după părerea autorului cele trei elemente pe care este așezată în echilibru viața. Potrivit acestuia: 

„Avem nevoie de toate trei ca să obținem orice formă de succes sau fericire de durată. În contextul acestei cărți, „bogat” înseamnă mult mai mult decât să ai bani. Sensul lui se extinde până la a avea din belșug timp, relații și altele.” 

În fiecare dintre cele trei secțiuni, vei întâlni interviuri cu personalități și celebrități care își dezvăluie secretele în materie de sănătate, prosperitate și înțelepciune. Iar toate acestea puse cap la cap constituie, consideră Ferriss, „o trusă de instrumente cu care să-ți schimbi viața”. 

Așadar, dacă te-ai întrebat vreodată: Care sunt secretele oamenilor de succes?, Ce fac ei diferit față de noi ceilalți? Ce aș putea schimba în viața mea pentru a avea succes la rândul meu? Instrumentele Titanilor reprezintă o lectură cum nu se poate mai potrivită. Și cel mai probabil că, la sfârșitul cărții, deși nu trebuie să aștepți neapărat până atunci, vei începe să folosești și în viața ta, instrumentele care dau rezultate în cazul personalităților despre care tocmai ai citit. Acestea pot fi: o simplă rutină de dimineață sau o filozofie mai sănătoasă de viață, niște antrenamente fizice care dau rezultate mai bune, sau, pur și simplu motivația de care ai nevoie pentru a-ți termina cu bine ziua. Despre acestea, și multe alte instrumente numai bune de depozitat în debaraua vieții, vei citi pe larg în Instrumentele titanilor. 

Tonul cărții este relaxat și plin de umor, căci, declară Tim Ferriss: 

„Am inclus doze considerabile de umor. În primul rând, dacă suntem serioși tot timpul, vom obosi înainte să ajungem să facem lucrurile realmente importante. În al doilea rând, dacă această carte ar conține doar priviri severe, fără să facă nimeni cu ochiul, dacă ar fi vorba doar despre productivitate și nicio ciupitură copilărească, nu ți-ai aminti mare lucru. Sunt de acord cu Tony Robbins, care spune că o informație fără emoție nu e reținută.” 

Dincolo de povești, diete, ponturi despre antrenamente, sănătate, program de viață, modele, reguli, obiceiuri și obișnuințe bune, cartea îți oferă ceva mult mai prețios. Inspirație… Inspirație pentru a-ți transforma propria viață într-una de titan. Iar asta se întâmplă încă din introducerea cărții scrisă de Arnold Schwarzenegger: 

„Este adevărat că am crescut în Austria, fără canalizare. Este adevărat că am venit singur în America, doar cu o geantă sport. Și este adevărat că am lucrat ca zidar și am investit în imobiliare pentru a deveni milionar înainte să vântur sabia în Conan the Barbarian (Conan Barbarul).”

  

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura ACT si Politon.

 

Info:

Titlul original: Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers 
Ediția 2019, broșată
Traducător: Romica Alexandru
Dimensiuni: 145x225 mm
726 pagini
ISBN: 978-606-913-488-7

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related