EROS EP sărbătorește muzical Ziua Îndrăgostiților. Produs de Transglobal Underground, Prince Fatty, Marius Costache & Lil Obeah

EROS EP sărbătorește muzical Ziua Îndrăgostiților. Produs de Transglobal Underground, Prince Fatty, Marius Costache & Lil Obeah
Colaj de Cristiana Bucureci

Labelul independent The Sound of Art to Come prezintă EP-ul EROS, debutul artistei audiovizuale Cristiana Bucureci. Albumul este realizat în colaborare cu producători internaționali: Transglobal Underground, Prince Fatty, și locali, Marius Costache & Lil Obeah. Acesta este un proiect artistic de muzical și de arte vizuale și conține melodii în genurile Lovers Rock/Nü-Dub, iar colajele sunt realizate de artistă.

Albumul EROS a fost lansat la label-ul indie The Sound of Art to Come din București, la cărei co-fondatoare este Cristiana Bucureci. Pe album artista a colaborat cu artiști și muzicieni din Marea Britanie și România: Horseman aka Winston Williams la tobe și percuție, Hamid Mantu & Tim Whelan, duo-ul principal din colectivul Transglobal Underground, la producție și sunete, Leon Lotoțchi la Theremin, Prince Fatty la producție cu echipa sa de muzicieni de studio și Marius Costache de la Studio148 și Lil Obeah de la Sound of Art to Come pe producție și sunete.

Se poate asculta și cumpăra pe Bandcamp.

Cristiana Bucureci realizează o performanță unică, un debut muzical pentru ringurile de dans unde se ascultă muzică indie și în același timp continuându-și cariera de artist de colaje cu o direcție și un concept nou: juxtapunerea dintre mitologie, modă și terapie sonoră.

În Universul Cristianei, muzicienii Nouvelle Vague și Solange sunt alăturați artistelor de colaje Hannah Höch și Linder Sterling. Cristiana explorează granițele Pop Art și Pop Culture cu propria sa viziune. Ca și director artistic și artist vizual pentru toate albumele și materialele lansate la casa de discuri Sound of Art to Come, Cristiana a realizat peste 20 de coperți pentru EP-uri, LP-uri și single-uri.

Conceptul albumului este dezvoltat în jurul muzicii dub și colajelor, iar stilistic se încadrează la Lovers Rock/ Nü-Dub, un sunet cu influențe caraibiene, dar păstrând o paletă și o viziune sonoră paneuropeană. EP-ul conține patru versiuni ale cântecelor:

  • Can’t Get You Out Of My Head de Kylie Minogue transformată într-o melodie downtempo cu vocalize visătoare
  • The Model de la Kraftwerk a fost re-ajustată în stilul electro-dub cu versuri noi în română (o nouă poveste de dragoste sarcastică despre viața în cluburile de noapte din București)
  • În Interior de la Implant Pentru Refuz a fost reinterpretată cu influențe baroce italiene și Theremin
  • Nightcall a lui Kavinsky, de pe coloana sonoră a filmului Drive cu Ryan Gosling, este în viziunea Cristianei o baladă introvertită și lentă, în direcția opusă față de originalul franțuzesc melancolic, dar care umple ringul de dans.

Acesta este un EP pentru fanii lui Jane Birkin, Grace Jones, Debbie Harry, Nouvelle Vague, Solange, Hollie Cook, Jain și Carla Bruni, dar nu numai.

Colajele care ilustrează EP-ul EROS sunt realizate de artista română, Cristiana Bucureci. Artista a debutat cu arta colajului în 2016, prin seria Loud Blood Youth, în colaborare cu o trupă locală de electro-fusion. Colajele ei sunt pașaportul către o dimensiune futurist-decorativă, fiind realizate în tehnici mixte, atât digitale, cât și cut & paste. Artistul a expus la Tel Aviv, Romanian Design Week, București, Timișoara, Cluj și Iași. 

Eross EP - SoAC02 - februarie 2022
Produs de Transglobal Underground, Prince Fatty, Marius Costache și Lil Obeah
Cu contribuția artiștilor și muzicienilor Horseman alias Winston Williams, Hamid Mantu & Tim Whelan alias Transglobal Underground, Leon Lotoțchi.
Invitați speciali: Octavian Soviany pe Interior
Masterizat de Marius Costache la Studio148
Toate cele bune de la Sound of Art to Come.

Taguri: Cristiana Bucureci, Collage Artist, Electrodub, Lovers Rock, Nu-Dub, Lil Obeah, Dub, Marius Costache, Romania, Bucharest, Prince Fatty, Transglobal Underground

Hashtags: #dub = #art
#Vinyl #Music #VinylCollection #VinylLover
#FundingCampaign #LimitedEdition #diggersfactory #LilObeahfromTransylvaniaLP

#collage #collageart #collagework #collageoftheday #collagewave #dreamingincollages #artwork #cutandpaste #contemporaryart #digitalcollage #photoshopcollage #photocollage #digitalart #collageartist #remix #single #dubmusic #soundofarttocome #dubmusic #erosep #cristianabucureci #studio148

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related