O viziune asupra retro futurismului est european

O viziune asupra retro futurismului est european

In urma cu o saptamana, futurism-ul est european nu trimitea cu gandul decat la o interpretare locala, moderna, a curentului de avangarda italian, de la inceputul secolului XX. Era arta, intr-o lume cu specificul si provocarile ei. Si era ok, aveam timpul nostru liber dedicat pentru arta si review-uri de propuneri artistice. Insa conversatia din spatiul est-european s-a schimbat brusc si arta de consum s-a mutat in social media, printre meme-urile creative cu mesaj umanitar.

In urma cu o saptamana, pe strada Franceza, nr 4, din Bucuresti, oamenii se adunau la Galeria 2/3 pentru vernisajul expozitiei Metatronix 3000, semnata de fotograful Mihai Barabancea. Oamenii isi permiteau sa schimbe pareri, emotii si ganduri despre o estetica distopica, fara sa stie despre replica geopolitca ce urma sa ajunga in spatiul est-european si sa depaseasca limitele realitatii, asa cum o stiam.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related