Joburi pentru refugiații ucrainieni

Joburi pentru refugiații ucrainieni

De când a Ucraina a fost atacată de Putin, românii au intrat în helping mode, fiecare după puteri. Am scris despre organizațiile care fac tot ce pot pentru refugiați și pentru cei din Ucraina, despre companiile care fac donații sau susțin ONG-urile și despre solidaritatea artiștilor. E o energie extraordinară de susținere în aceste zile, o energie de care avem nevoie pentru a lupta aici cu războiul. Sub tagul Alături de Ucraina publicăm interviuri cu oamenii și organizațiile care s-au activat rapid și au reușit să ofere refugiaților ucrainieni minimul din ce au nevoie. 

Acum vorbim de a doua parte a ajutorului, o formula de a ajuta cu joburi pe cei care fug din cauza bombelor si isi gasesc refugiul in Romania.

Start-up-ul românesc de tehnologie Jobful a creat o platformă de recrutare pentru ucrainienii refugiați în România. Aceasta a fost dezvoltată împreună cu acceleratorul de inovație InnovX-BCR. Platforma Jobs for Ukraine se adresează cetățenilor din Ucraina ce vor rămâne pe teritoriul României pe termen mediu și lung, și sunt în căutarea unui loc de muncă. 

BestJobs a introdus eticheta „Ukrainian friendly job” prin care angajatorii pot evidenția joburile potrivite cetățenilor ucraineni. Companiile care doresc să angajeze cetățeni ucraineni pot marca pozițiile potrivite pentru acești candidați direct în platformă, pentru o identificare mai ușoară. În plus, candidații ucraineni vor găsi pe platforma de recrutare online un filtru de căutare al acelor joburi marcate astfel, pentru a le facilita aplicarea. De asemenea, ei pot suna la numărul (+40) 31 710 4230, unde vor primi suport în limba engleză pentru identificarea joburilor potrivite și asistență în procesul de recrutare.

Valentina Morina, director la Micro-Search, a creat un document pentru ca cei din Ucraina care au nevoie de joburi sau companiile din toată Europa să se înscrie. Bogdan Iordache, fondatorul How to Web, a publicat pe grupul de Facebook Romanian Startups acest document care centralizeaza nevoia companiilor si a oamenilor din Ucraina care au nevoie de joburi în domeniul IT.

Potrivit  OUG 25/2014, cetățenii din Ucraina se pot angaja la noi în țară pe o perioadă de nouă luni, fără a avea nevoie de aviz pentru angajare. Ei pot căpăta statutul de refugiat și pot avea acces la asigurări sociale și medicale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related