Ajutor pentru Ucraina. Cum s-au mobilizat companiile din România

Ajutor pentru Ucraina. Cum s-au mobilizat companiile din România

Fiecare dintre noi este nevoit sa treaca printr-un proces de acceptare a razboiului. Am inteles cu totii ce se intampla in Ucraina, dar nu am acceptat cu totii. Ritmul normal include acum pentru multi romani un efort de ajutorare a refugiatilor. Fie ca am acceptat sau nu, suntem capabili sa ne implicam si sa facilitam tranzitul sau sederea ucrainienilor in tara noastra. Dupa cum am vazut, oamenii ajuta din toate punctele de vedere – de la oferirea propriilor locuinte, la asigurarea transportului, a mancarii si a altor lucruri de necesitate pana la suport emotional si financiar. Un impact mai mare insa, il pot avea companiile, iar oamenii din spatele lor au pornit deja campanii de suport pentru ucrainieni.

Vedem campanii din toate sectoarele – de la cel medical, respectiv clinici care asigura gratuit asistenta si companii farmaceutice care doneaza medicamente, la sectorul de telecomunicatii, unde principalele companii pun la dispozitie minute si internet gratuite pentru ucrainieni, pana la branduri locale de turism care isi pun la dispozitie locurile de cazare.

Unele branduri globale se implica la randul lor si isi gandesc produsele si serviciile, tactic: Google a anuntat ca opreste temporar aplicatia Google Maps in Ucraina, iar Elon Musk s-a asigurat ca le asigura conexiune la internet prin satelitii Starlink. De asemenea, Airbnb a anuntat ca va facilita gazduirea a 100.000 de refugiati in reteaua lor.

 

In Romania, s-au remarcat zilele acestea Vola.ro, Lujera, companiile de telefonie mobilă și rețelele private de sănătate.  

Iata principalele eforturi de ajutorare din partea companiilor din România in aceasta criza.

 

Asistenta medicala

Regina Maria oferă servicii medicale gratuite ucrainienilor. Serviciile pot fi accesate în toată rețeaua de policlinici REGINA MARIA, precum și în cele peste 300 de clinici partenere din întreaga țară, în baza cărții de identitate sau a pașaportului ucrainean.

 

Medlife trimite o clinică mobilă la punctul de frontieră Sighetu Marmației pentru a oferi asistență medicală de prim ajutor. Personalul medical MedLife din Sighetu Marmației, Suceava și Galați va efectua gratuit testare rapidă pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 pentru refugiații care se află în tranzit și au nevoie de test pentru a-și putea continua deplasarea.

 

 

 

 Medicover România vine în sprijinul mamelor ucrainene refugiate cu consultații gratuite de pediatrie și monitorizare sarcină.

 

 Terapia Cluj-Napoca a anunțat că va dona medicamente analgezice si antibiotice care vor fi trimise de autoritățile române în Ucraina.

 

 

Comunicare

Orange si Vodafone acorda comunicare gratuita spre și în Ucraina, cât și celor care vin în Romania. Telekom ofera cartele gratuite pentru refugiati.

 

 

 

 

 

 

Cei de la Google amintesc despre utilitatea aplicației lor de traducere:

 

 

Transport, mancare, ajutoare în vamă, consiliere psihologică

Vola.ro asigură transport gratuit pentru refugiații care au familii în Europa.

 

 

 

Freshful by eMAG, alături de Banca pentru Alimente și al partenerilor lor, printre care și voluntarii asociației Banca de Bine, au pregătit mâncare pentru copii și produse alimentare pentru centrele din București – la Gara de Nord - și din alte orașe, unde sunt adăpostiți refugiați din țara vecină.

Parte a aceluiași demers, Freshful a donat către Magic Home vouchere de cumpărături pentru a fi folosite în platforma Freshful.ro; valoarea sprijinului total acordat este de peste 16.000 EUR, iar acțiunile de donație vor continua.

 

O serie de alte companii mici își oferă servciile pentru a ajuta refugiații, atât cu deplasarea, cât și cu cazarea. 

Cei de la Lugera au indexat până acum 3000 de oferte de job pentru ucrainieni și trimit ajutoare la vamă.

 

 

 

 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pune la dispoziție spații de cazare, hrană, consiliere psihologică și facilitarea serviciilor medicale pentru 50 de studenți și cadre didactice din Ucraina, precum și pentru familiile acestora.

 

 

Asociația Galeriilor de Artă Contemporană din România sustine artistii din Ucraina:

 

 

Clubul de comedie The Fool, in parteneriat cu Asociația Caradja Cantacuzino, strange resurse pentru refugiati la sediul din Calea Victoriei 118.

 

 

O lista cu resurse de la companii din toata tara poate fi consultata mai jos:

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related