Moment de solidaritate pentru Ucraina. Radio-urile publice din Europa vor difuza azi, la aceeași oră, „Give Peace a Chance”

Moment de solidaritate pentru Ucraina. Radio-urile publice din Europa vor difuza azi, la aceeași oră, „Give Peace a Chance”

Ce poate face muzica în fața tancurilor? Nu prea mult, ne-a arătat istoria. Dar asta nu înseamnă că nu e nevoie de semne de solidaritate și de artă chiar și în război. 

Idealism, patetism, îi putem spune oricum. Noi îl dăm mai departe. Și deschidem radioul azi, pentru a asculta împreună cu alte milioane de străini din 25 de țări aceeași melodie, în același timp. 

150 de posturi publice de radio din Europa vor difuza astăzi, vineri, 4 martie, la ora 07,45 GMT, melodia „Give Peace a Chance”, a anunțat Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU). Melodia compusă de John Lennon va putea fi auzită în peste 25 de țări, inclusiv Ucraina, iar posturile private de radio se pot alătura acestei inițiative.

”Știm că de-a lungul istoriei, publicul s-a întors către serviciile de media publice în timpul războiului, pentru a se informa și a se uni. Acest îndemn pentru pace printr-un cântec iconic va rezona cu milioane de ascultători. Asta facem noi. Sunt mândru că aparțin unei comunități care, atunci când lumea e fracturată, poate crea momente de solidaritate”, a spus Noel Curran, Director General, EBU. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related