Blink. Decizii bune în 2 secunde - Malcolm Gladwell | Editura Publica, 2011

Blink. Decizii bune în 2 secunde - Malcolm Gladwell | Editura Publica, 2011

Cu o nouă postfață a autorului și un interviu inedit cu Malcolm Gladwell.

În The Tipping Point, Malcolm Gladwell a redefinit felul în care percepem lumea exterioară.

În Blink, el revoluționează felul în care înțelegem lumea interioară.

Pornind de la studii de ultimă oră din domeniul neuroștiinței și al psihologiei pentru a demonstra că diferența dintre o decizie bună și una greșită nu stă atât în volumul de informații cu care lucrăm, cât în capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esențiale, Gladwell ne învață cum putem lua decizii mai bune – acasă, la birou și în viața de zi cu zi.

Original, accesibil, anecdotic, aerisit, captivant: acesta este stilul lui Malcolm Gladwell. Un stil care îmbină știința, sociologia, psihologia, cultura pop și care propune o interpretare cu totul nouă a realităților. Toate cărțile sale au fost numărul unu în clasamentul New York Times Book Review.

"Gladwell ilustrează cu măiestrie un aspect al vieții noastre mentale pe care ne bazăm într-o măsură covârșitoare, dar pe care foarte rar îl analizăm, anume abilitatea de a face judecăți rapide și de a lua decizii spontane, edificatoare. O carte incitantă și o experiență foarte plăcută."
Donna Seaman, Booklist

"După ce am parcurs primele pagini din Blink am știut că voi petrece toată noaptea citind această carte." 
Jennifer Reese, Entertainment Weekly

"Blink trece alert printr-o serie de istorii încântătoare... Gladwell ne surprinde constant cu informații și fenomene fascinante... Dacă aveți încredere în judecata mea spontană, cumpărați această carte: veți fi încântați."
David Brooks, New York Times Book Review

"Cartea este o desfătare... Povestitorul Gladwell e genial. Este ca un zeu hindus, atotștiutor, al anecdotelor: le extrage din toate domeniile imaginabile ale existenței umane."
Lev Grossman, Time

"Gladwell este pentru științele sociale ceea ce a fost Stephen Hawking pentru teoria fizicii... Gladwell își ilustrează teoriile cu exemple fascinante, combinând datele științifice cu o scriitură excepțională."
Jill Spitznass, Portland Tribune

 

Născut în Marea Britanie şi crescut în Canada, Gladwell a studiat istoria la Universitatea din Toronto. Şi-a dorit o carieră în advertising, dar negăsind de lucru, s-a orientat către jurnalism. Între anii 1987 şi 1996 a fost reporter la Washington Post, unde a scris despre afaceri şi ştiinţă. Din 1996 este editorialist la The New Yorker.

Malcolm Gladwell ocupă poziţia 2 în clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de business Thinkers 50 – ediţia 2009 – înregistrând o urcare spectaculoasă cu 18 poziţii faţă de ediţia din 2007. În 2005, revista Time l-a inclus în clasamentul celor mai influente 100 de persoane din lume.

De același autor la editura Publica au mai apărut Excepționalii (2009) și The Tipping Point (2008). Ultima sa carte What the dog saw (2010) este în curs de apariție la aceeași editură.

 

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: Blink: The Power of Thinking Without Thinking 
Ediția I 2011, paperback
Traducător: Irina Henegar
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
288 pagini
ISBN: 978-973-1931-81-4

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related