Puțini eroi la gala Oscarurilor

Puțini eroi la gala Oscarurilor
Sursa: captura YouTube / Guardian News

Oscar 2022. Nu vorbim despre a treia femeie din istorie care a luat premiu pentru regie, nici despre cel mai bun film - difuzat în format hibrid, o alta premiera importanta, nu vorbim despre filme - de orice fel - si nici macar de cele mai frumoase rochii de pe covorul rosu - tradiție pe care speram ca nu ne-o poate strica nimeni. Ironic e ca nu vorbim nici macar de primul Oscar al lui Will Smith. Vorbim despre o gluma proasta, un pumn si mult circ.

Internetul s-a inflamat intens ieri, a format tabere, evident, s-a vorbit de limita umorului si justificarea pumnului, a aratat de cat de putin e nevoie pentru a uita de tragedia din Ucraina. 

La fel precum un hit sau un film, gestul nu-i mai apartine lui Smith. Acum e al fanilor si al haterilor. Si il vor avea ca reper.

Cei care i-au citit biografia, stiu eforturile lui Will de a se vindeca emotional dupa o trauma rezultata in urma unui act violent al tatalui sau asupra mamei sale, din copilarie. Pe scena Oscarurilor insa, Will a devenit tatal sau, in cea mai rea ipostaza in care l-a vazut. Will pare ca a trait in aceeasi seara, cea mai mare bucurie a carierei si cel mai mare esec personal.

Mai mult nu intram in detalii. Poate intr-un twist al sortii, dar si dintr-un insight al consilierilor sai de imagine, Will va fi ambasadorul unei campanii globale anti-bullying. Pentru ca bullying-ul, verbal si fizic, pare sa fi fost tema galei, si nu razboiul. Un barbat care palmuieste un alt barbat, un act mic de violenta, dar s-a intamplat sa fure atentia media de la cel mai mare act de violenta.

In alta ordine de idei, social media nu putea ierta ce s-a intamplat. Iata reactiile si glumele:

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related