Un telefon important pentru Rusia

Un telefon important pentru Rusia

Ce poți face când războiul e așa de aproape? Cum poți ajuta? Cât de utilă e creativitatea în astfel de momente? Sunt întrebările pe care le rotim de aproape o lună. Și vedem că publicitatea are o mare responsabilitate socială și o poate dovedi în astfel de momente. În afară de pozițiile brandurilor care au plecat din Rusia sau ajutoarele companiilor pentru Ucraina, o serie de inițiative creative au fost vizibile în aceste zile. Cel mai recent proiect de acest fel este mișcarea Call Rusia, proiect al creativilor din Lituania. 

Scopul acestei platforme este de a mobiliza oamenii să sune în Rusia și să le vorbească celor de acolo despre războiul nedrept din Ucraina și despre oroarea care se întâmplă acolo.

In Lituania, dar și în multe alte țări, posturile de televiziune, radio și alte outleturi media au promovat această mișcare prin difuzarea unor video-uri care îndeamnă oamenii să dea un telefon către un număr generat din platforma, pentru a pune capăt războiului.

Creativii care au dezvoltat acest proiect speră ca conversațiile autentice să aibă un efect împotriva propagandei și să genereze măcar dubii și semn de întrebare în mintea oamenilor din Rusia.

Poate un telefon nu va opri războiul. Dar câteva milioane de astfel de discuții ar putea avea un efect. Până acum, au fost făcute 100.000 de astfel de apeluri, din 116 țări. Cele mai multe telefoane au fost date din Lituania, Polonia, Marea Britanie, Germania și SUA. 

Este un fel de a trece de propaganda rusească, așa cum au încercat creativii și cu Tinderul (proiect despre care povește Alex Strimbeanu aici) sau, în primele zile de la invadare, review-urile lăsate pe Google Maps. Cum ajută creativii Ucraina se poate vedea și pe platforma Creatives for Ukraine. De asemenea, sub titlul “Visuals for Foreign Friend”, mulți artiști din Ucraina s-au adunat pe o platformă care funcționează ca o bancă vizuală updatată constant cu alte lucrări.  

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related