De Paști, împărțim frățește. Copiii noștri și copiii din Ucraina au nevoie de noi la fel de mult

De Paști, împărțim frățește. Copiii noștri și copiii din Ucraina au nevoie de noi la fel de mult

Hope and Homes for Children România lansează campania <De Paști, împărțim frățește!>, prin care spune #SuntAici atât copiilor români, cât și celor ucraineni, aflați în sistemul de protecție socială.

‘‘Războiul ne-a adus față în față cu tragedii, durere, suferință, lacrimi și deznădejde. Ne-a arătat copii rămași singuri pe lume, cărora viața li s-a schimbat în doar câteva zile. În această perioadă în care sunt din ce în ce mai mulți copii din Ucraina care au nevoie de ajutor, Hope and Homes for Children România nu poate decât să spună #SuntAici și pentru ei’’, declară Robert Ion, Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România. ‘‘De la începutul războiului și până acum, Fundația a fost alături de 230 de copii din orfelinatele clasice sau familiale din Ucraina care au ajuns în România și au fost preluați de DGASPC București, Iași, Prahova și Brașov’’, mai spune Robert Ion.

Copiii fără părinți au nevoie de ajutor, indiferent de cât de aproape sau de departe sunt de noi ori de limba pe care o vorbesc

Nu poți rămâne indiferent în fața ororilor războiului. În același timp, nu poți uita, nici măcar pentru o zi, de copiii orfani ai României. Nu poți decide care copil primește mai întâi ajutorul tău – cel român sau cel ucrainean? Nu poți alege cine mănâcă mai întâi și cine la urmă ori cine primește primul cele necesare pentru școală. Copiii noștri și copiii din Ucraina au la fel de mare nevoie de ajutor.

‘‘Când am început să lucrăm la campania de Paști, ne-am dat seama foarte repede că vrem să vorbim despre <împreună>. Un <împreună> care ne-a fost evident încă din prima zi a războiului din Ucraina.  Așadar, prin această campanie, vrem să spunem atât #SuntAicipentruUcraina, cât și #SuntAicipentruRomania, copiii noștri și copiii din Ucraina având nevoie de ajutor la fel de mult’’, afirmă Miriam Ivanescu, Client Service Cohn & Jansen. 

Campania va rula pe principalele rețele de socializare și li se adresează celor care vor să împartă cu ocazia sărbătorilor de Paști un zâmbet, o bucurie, copiilor aflați în nevoie.

Echipa Cohn & Jansen:
Miriam Ivănescu, Simona Firu – Client Service
Simina Leotescu – Strategie
Cerasela Usturoi, Felicia Stoica – Creatie

Așadar, de Paști, împărțim frățește!

Spune și tu #SuntAici pentru copiii vulnerabili din România și Ucraina și ajută-ne să împărțim frățește. 

În contextul crizei umanitare din Ucraina, Hope and Homes for Children are ca prioritate susținerea copiilor care sosesc din orfelinatele ucrainene, prin acordarea de sprijin financiar, logistic și uman în procesul de acomodare și îngrijire a copiilor. În prezent, Fundația susține 230 de copii ucraineni cu măsură de protecție ce au ajuns în România și au fost preluați de DGASPC București, Iași, Prahova, Brașov prin intervenții dintre cele mai diverse: de la transfer, la pregătirea centrelor în care sunt găzduiți (cu paturi, saltele, plăpumi, perne, lenjerie), asigurarea hranei, a produselor de primă necesitate, medicamente sau suport psihologic. În total, Hope and Homes for Children a oferit sprijin financiar, logistic și uman în valoare de peste 100.000 de Euro, de la începutul crizei umanitare.

În vremuri de pace, Hope and Homes for Children se îngrijea de cei mai vulnerabili copii ai României: copiii din orfelinate și cei în risc de a fi separați de părinți. Peste 60.000 de copii am ținut acasă și am scos din orfelinate, în aproape 25 de ani de intervenții. Azi, cu ajutorul vostru, continuăm să avem grijă de ai noștri, dar și de cei mai vulnerabili copii din Ucraina: cei fără părinți. Iar cu cât suntem noi mai mulți, cu atât putem să îi salvăm pe cât mai mulți din calea războiului.

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până la finalul anului 2021, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 63 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case familiale, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 116 case si 8 apartamente familiale, cu 6.747 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1800 au fost reintegrați în familia naturală sau extinsă.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 37.969 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, iar 2140 de tineri au fost sprijiniți în mod direct pentru o viață independentă. Peste 9.600 membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children, până în prezent.

Peste 63.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Până în prezent, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului, închizând instituții de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenților maternali profesioniști sau mutându-i în case familiale. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related