Caravana Siguranței Online Eroii Internetului adună povești de la elevi din toată țara

Caravana Siguranței Online Eroii Internetului adună povești de la elevi din toată țara

Peste 1 milion de elevi din școlile românești de stat au beneficiat de cel puțin o lecție despre siguranță online. Și-au deschis sufletul și au vorbit despre întâmplări digitale cel puțin emoționante, au aflat cum să navigheze în siguranță și cum pot să devină chiar ei Eroii Internetului.

Toți acești elevi au asistat fie la lecții predate la clasă de profesorii lor, fie s-au bucurat de o vizită a Caravanei Eroii Internetului, o parte importantă a programului cu același nume dezvoltat de Google și organizat în România de către Asociația Adfaber.

Sorin Ion, Secretar de stat, Învățământ preuniversitar: “La Ministerul Educației, suntem mândri de voi”

Astăzi, copiii de la Școala Gimnazială nr. 49 au ieșit în întâmpinarea Secretarului de stat pentru Învățământ preuniversitar Sorin Ion, Elisabetei Moraru, Country Manager Google România, reprezentanților Asociației Adfaber și nu numai.

Secretarul de stat pentru Învățământ preuniversitar, Sorin Ion a fost impresionat să cunoască o parte din echipele care au câștigat Competiția Națională Eroii Internetului de anul trecut.

“Am aflat că sunteți cei mai buni din țară la ceva. Până la urmă, contează la ce ești bun, dar să fii cel mai bun din țară, indiferent la ce ai fi, este excepțional. Și am venit să vă felicit și să vă spun că, direct la Minister, lucrurile acestea se văd foarte frumos și suntem mândri de voi, de doamna învățătoare și de doamna directoare”, a declarat Sorin Ion.

“Avem o șansă extraordinară pentru un viitor bun, atâta timp cât voi sunteți amabili, curajoși, puternici și inteligenți pe internet”, le-a spus elevilor Elisabeta Moraru, Country Manager Google România.

Google susține programul Eroii Internetului în România

Prin grantul regional oferit ca sprijin Asociației Adfaber, profesori, părinți și elevi din România beneficiază de resurse despre siguranța online în cadrul programului gratuit.

Caravana Siguranței Online Eroii Internetului adună povești de la elevi din toată țara.

Caravana a vizitat deja Galați, Focșani, Bacău, Iași și zonele adiacente. Timp de 2 săptămâni suntem în București (23 mai - 3 iunie). Apoi, de pe 6 până pe 10 iunie, mergem în Târgoviște, Brașov, Sibiu, Cluj și Baia Mare. Dacă știi o școală în mediul rural, cu elevi care nu beneficiază de astfel de programe, ne-am bucura să îi vizităm.

“Online-ul nu e cu nimic diferit de viața fizică, în sensul că trebuie să fim responsabili și acolo. Am învățat de la voi mai devreme că, dacă începem devreme, o să fim și purtători de cuvânt, să îi învățăm și pe ceilalți, mai ales pe părinți, ca să le arătăm cât de benefică poate fi tehnologia”, a spus și Elisabeta Moraru, Country Manager Google România, la eveniment.

Poliția Română s-a alăturat discuțiilor despre siguranța online

Echipei Adfaber i s-a alăturat în implementarea programului Eroii Internetului și Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Specialiști în prevenirea criminalității vizitează școli din țară și le vorbesc copiilor despre siguranța online, în baza programei Eroii Internetului.

Caravana Eroii Internetului, formată din echipa Asociației Adfaber, vizitează, în această perioadă, școlile din România, din mediul urban și rural, ca să se asigure că din ce în ce mai mulți elevi beneficiază de informațiile de care au nevoie ca să fie în siguranță în lumea digitală.

Elevii, îngrijorați că frații lor mai mici au acces la platforme neadecvate vârstei lor

Ce spun elevii din țară? Potrivit unui studiu ADFABER, 90% dintre elevii intervievați spun că părinții lor nu știu ce se întâmplă pe platformele sociale pe care ei își petrec timpul. Toți, însă, spun că nimeni nu le-a explicat nimic concret despre situațiile reale cu care se pot întâlni pe aceste platforme.

Elevii din clasele a șaptea și a opta spun că sunt îngrijorați că frații lor mai mici au acces la platforme precum TikTok sau chiar Omegle. Mai mult, 70% dintre aceștia consideră că frații lor mai mici nu ar trebui să aibă acces pe platformele pe care ei își petrec timpul.

Printre poveștile pe care le-au spus elevii în vizitele Caravanei Eroii Internetului se numără și o întâmplare a unui elev de clasa a șaptea din Galați.

“O fată m-a abordat pe Instagram și, după câteva săptămâni de discuții, mi-a cerut o poză indecentă, pe care am trimis-o. După câteva minute, am primit un mesaj prin care îmi cereau 1.000 lei, ca să nu o publice sau s-o trimită tuturor profesorilor”.

Aceeași poveste a fost rostită și de un alt elev de clasa a treia din Focșani.

Un alt elev din clasa a șaptea din Ploiești a povestit că cineva și-a făcut un profil fals cu fotografia lui pe Instagram și, apoi, a înjurat pe live-ul unui interlop. A doua zi, doi bărbați au venit la școală, l-au bruscat pe portar și l-au căutat pe elevul care ar fi deținut profilul, neștiind că era vorba de unul fals.

Peste 20.000 de profesori au participat la traininguri despre siguranța online

Deja de 2 ani în România, programul Eroii Internetului a pregătit 20.000 de profesori și, datorită implicării acestora, peste un milion de elevi au beneficiat de cel puțin o oră în care au discutat despre siguranța online și au parcurs scenariile din program.

Conform sondajului ADFABER, 8 din 10 profesori care au participat alături de elevi la Caravana Siguranței Online, spun că vor continua discuțiile la dirigenție despre subiectele abordate și platformele pe care își petrec elevii timpul.

Proiectul Eroii Internetului este dedicat elevilor din clasele 0-VIII. Oferă materiale educaționale și suport pedagogic, scenarii de lecții, traininguri online și cursuri de pregătire cu profesorii, alături de webinarii pentru părinți.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related