Peste 125.000 de copii și părinți au sărbătorit Ziua Copilului la 1uniFEST

Peste 125.000 de copii și părinți au sărbătorit Ziua Copilului la 1uniFEST

1uniFEST, cel mai mare festival pentru copii și părinți, a adunat peste 125.000 de participanți care s-au bucurat o zi întreagă în parcul Al. Ioan Cuza din București, de 1 Iunie. Copiii au găsit la 1uniFEST tot ce au visat și au sărbătorit cu multă joacă, muzică, dans, teatru, ateliere creative, întreceri sportive și fotografii care vor păstra amintirea acestei zile de poveste, cu milioane de zâmbete și îmbrățișări.

Copiii și-au putut antrena superputerile interioare precum creativitatea, curajul, prietenia, energia, bunătatea și bucuria în zone diferite ale parcului, pentru că 1uniFEST a oferit peste 200 de activități gratuite, astfel încât fiecare copil să petreacă ziua de 1 Iunie așa cum preferă el.

Copiii care iubesc muzica și dansul au urmărit show-ul creat de cei aproximativ 550 de artiști mari și mici care au urcat pe cele două scene ale 1uniFEST, în cele peste 15 ore cumulate de spectacol! Pe scena Itsy Bitsy Show au făcut magie și au sărbătorit copilăria prin muzică și dans: Călin Goia alături de copiii talentați de la Voltaj Academy, Ana-Maria Mărgean, Coloricii, magicianul Bogdan Muntean, Eric Obae și Alessia Titișan, Charlize Maalouf, Ana Marinescu, Adriana Păunescu, copiii soliști de la LUNAtech SOUND & The New Stars și Al Mike Pepiniera, precum și grupurile de copii: Academia de Talente Contrapunct, Miniton, Lilliput, Sunetul Muzicii, Academia Campionilor, Cantus Mundi, Meloritm, Steysha School of Irish Dance, Andra Gogan's Academy, Davidans, Music All, Raluca Andrei și "Fetițe cu codițe”. Cei mai talentați copii ai țării au fost pe scena Itsy Bitsy Show și au abordat un reportoriu muzical foarte variat, de la muzică populară, etno, dance și pop la muzică irlandeză, clasică, musical, reggae, reggaeton și ritmuri tribale.

La Scena Poveștilor, copiii și părinții s-au relaxat și au savurat spectacole de teatru, magie și improvizație și au ascultat povești citite de autoarele Oana Moraru și Nicoleta Orlea (Asociația Autism Voice). De asemenea, atelierul de muzică realizat de Cezar Ouatu și atelierele de dans irlandez și aranjamente florale s-au bucurat de mare succes.

Copiii au sărit în sus de bucurie la 1uniFEST și pentru că s-au reîntâlnit cu SuperEroii Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi, și-au făcut prieteni noi și și-au antrenat superputerile participând la activitățile din parc:

  • Copiii pasionați de pictură, art&craft și modelaj au găsit activitățile preferate în zona creativității, alături de World Vision România, Hope and Homes for Children România, Pictează 3D, PlaYouth și Asociația Activity.  
  • În zona curajului, copiii s-au întâlnit cu câini polițiști, au făcut trasee rutiere și au învățat, alături de reprezentanții Poliției Române și Poliției Capitalei, cum să fie în siguranță la școală și pe stradă; s-au urcat pe motociclete și în mașini de poliție, au testat simulatoare auto și apoi au luat cu asalt  atelierele digitale cu roboți, gadget-uri și jocuri din realitatea virtuală propuse de Adfaber, INACO și Narada.
  • Copiii care iubesc mișcarea și sportul și-au activat energia făcând trasee și întreceri sportive, demonstrații de tir, scrimă, arte marțiale, gimnastică, handbal, volei și foosball gigant, alături de Federația Română de Gimnastică Ritmică, Federația Română de Scrimă, Asociația Kinetobebe, Clubul Sportiv DINAMO București, C.S. Akura și Akademia Sparta.
  • Pentru a-și dezvolta puterea bunătății și a prieteniei, copiii și părinții au avut parte de un traseu senzorial și de demonstrații de prim ajutor, ateliere de reciclare creativă, dresaj de căței și jocuri în natură organizate de Crucea Roșie Română, Cercetașii României, SOS Satele Copiilor, Asociația ViitorPlus, Asociația Aluziva, Asociația Clubul Câinilor Utilitari - Terapie asistată de animale, Școala de Joacă, Epic Visits și Autoritatea de Supraveghere Financiară. De asemenea, edituri precum Nemi, Corint și DPH le-au dat copiilor ocazia să descopere noi prieteni în paginile cărților.  

1unifest este un festival incluziv și gratuit la care au avut acces toți copiii - de orice etnie, tipici și atipici sau aflați în situații vulnerabile. Un moment unic, dedicat tuturor copiilor, a fost oferit de actrița Oana Popa și de Lavinia Chițu, interpret mimico gestual și singura traducătoare de muzică în limbajul semnelor din România. Ele au prezentat pe scena 1uniFEST o parte din spectacolul “Închide ochii și-ai să vezi mai bine”, primul spectacol accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilități.

Copiii și părinții au găsit la 1uniFEST și o zonă de relaxare și hrană sănătoasă, unde și-au refăcut puterile după orele petrecute la activități. Tot aici, seara s-a încheiat cu vizionarea animației „Sing” la cinematograful amenajat în aer liber.

Sărbătoarea Copilăriei a fost transmisă live din Radiomobil de către copiii absolvenți ai Școlii de SuperEroi Itsy Bitsy, care au relatat timp de 10 ore, non stop, despre ce le-a plăcut să facă în parc și despre cele mai mari dorințe pe care le au de 1 Iunie.

1uniFEST rămâne în amintirea tuturor, dar și în sutele de mii de fotografii și filme care s-au făcut la tot pasul alături de supereroii Itsy Bitsy - cei care au transformat o idee în realitate, pentru ca 1 Iunie să fie zi liberă națională și mereu un motiv de bucurie.

 

1uniFEST este un eveniment organizat de Itsy Bitsy cu sprijinul Primăriei Sector 3 și susținut de: ALKA, AQUA Carpatica Kids, Auchan, CITROËN România, Cutaden Bebe, Dalin, Danonino, ErFi, ETi, JULAND by Oti, LEGO, NIVEA SUN, Olympus, REHAU Window Solutions, Școala de Bani by BCR, Școala din Viitor - un proiect al Fundației Vodafone România, Tedi, VARTA, YUGA, Poliția Română, Crucea Roșie Română și alte zeci de parteneri.

ITSY BITSY este unica platformă integrată de comunicare dedicată copiilor, părinţilor şi educatorilor şi include singurul post de radio din România pentru părinţi şi copii, platforma online itsybitsy.ro, ateliere pentru părinţi şi copii şi evenimente pentru timpul liber în familie. Itsy Bitsy FM emite în eter în Bucureșți și în peste jumătate din teritoriul României. Lumea Itsy Bitsy o puteţi accesa oriunde şi oricând, prin intermediul aplicaţiei gratuite ITSY BITSY FM, disponibilă în GooglePlay şi AppStore. Itsy Bitsy a inițiat și obținut, împreună cu partenerii săi, că 1 Iunie să fie zi liberă naţională şi a iniţiat şi derulat campania strategică naţională de prevenire şi combatere a bullying-ului în şcoli.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related