(burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative

(burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

Andreea Novac
Credit foto: Alberto Grosescu

Irina Marinescu
Credit foto: Andrei Bara

Alina Usurelu
Credit foto: Andrei Cincan

Mihaela Vechiu
Foto campanie No hate Speech

Fidelie Kalambayi
Arhiva personala

Roxana Negureanu
Arhiva personala

Între 9-11 iunie 2022, orele 19:30 - 21:00, artistele și specialistele cu care au colaborat prezintă rezultatele cercetărilor despre epuizare, din perspectivele psihologică, sociologică și medicală, din rezidențele desfășurate la Timișoara, Cluj și Iași. Intrarea este gratuită. Evenimentele vor fi difuzate și în regim live pe Facebook, parțial.

Artistele din Asociația Developing Art au demarat în 2022, în Timișoara, Cluj și Iași, o cercetare artistică pe tema burn-out-ului. În cadrul proiectului (burn)OUT au avut loc în martie, la Timișoara, atelierul de dans contemporan și prezentarea Irinei Marinescu, care colaborează cu psihoterapeuta Mihaela Vechiu în procesul de cercetare, din cadrul rezidenței găzduite de Unfold Motion, și în aprilie, la Cluj, într-o rezidență la Casa Tranzit, unde artista Alina Ușurelu, care lucrează cu medicul Roxana Negureanu, a ținut un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice” și prezentarea cercetării sale artistice. Alina Ușurelu a lansat un apel destinat publicului larg, în perspectiva ultimilor ani în care nivelul stresului şi expunerea la informaţii care generează stres a crescut foarte mult. Cei care doresc să participe trebuie să completeze un chestionar disponibil online, despre știrile și informațiile publice care le-au dat viețile personale peste cap.

Un al doilea apel, coordonat de Irina Marinescu, îndeamnă publicul să împărtășească anonim experiențele personale de epuizare, cu un chestionar. 

În cadrul rezidenței de la Iași a avut loc atelierul de dans contemporan Răspunsuri creative în situații explozive (creativitate și oboseală) la Teatrul din Stejar și o cercetare artistică care abordează burnout-ul și epuizarea ca părți integrante și tolerate ale muncii culturale și artistice, cercetare gândită și aplicată de Andreea Novac în tandem cu socioloaga Fidelie Kalambayi.

Developing Art (developingart.org) crează proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educația, cercetarea și artele vizuale.

(burn)OUT și Recovery
Proiecte ale Asociaţiei Developing Art

„(burn)OUT” și „Recovery” sunt două proiecte co-finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Unfold Motion, Casa Tranzit, Teatrul din Stejar, tranzit.ro, Areal, Teatrul Basca
Parteneri media: IQads, ISCOADA, Zeppelin, bookhub.ro, noi3.life, Radio România Cultural, Observatorul cultural, Ziarul Metropolis, Modernism, DOR, AGERPRES

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related