Times New Roman si Decat o Revista cer ingaduinta si iertare cu #tricouldeadouazi

Times New Roman si Decat o Revista cer ingaduinta si iertare cu #tricouldeadouazi

E weekend inca, sa stii. Esti cu gandul la dans, bauta si uitare. Poate mai cunosti pe cineva care iti tot face cu ochiul. Pare desprins(a) de gasca cu care e, se tot uita insistent la tine. Sau poate nu. E ok. Pana la urma, vrei doar sa te misti pe-o muzica si sa-ti administrezi o portie sanatoasa de alcool. Si poate c-o sa intreci masura, cum ti-au zis parintii sa n-o faci. O sa-ti pierzi capul printr-un club. Si o sa-l gasesti intr-un apartament strain, fara sa stii cum a ajuns acolo.

Iar daca esti din alta poveste, am solutie si pentru asta. Esti un om serios, disciplinat si te culci la 22.00 in fiecare seara. Sau preferi sa stai acasa cu o carte-n brate. Nu-i bai deloc. Te inspiram si cumva tot o sa te bagi la competitia organizata de B52 la 10 ani de existenta, Tricoul de a doua zi.

Iti trimit acum o bibliografie inspirationala de scuze dupa o noapte de pomina. Autori: Calin Petrar & Sergiu Vasile (Times New Roman) si Lavinia Gliga (Decat o Revista). 

Asa ca toate scuzele adecvate dupa noptile de weekend sa le scrii pe o foaie. Apoi, fa citirea briefului, mai periaza-le un pic si trimite-le pe TheCreator pana pe 16 februarie. [Pentru ca, pssst, avem premii].


TIMES NEW ROMAN

N.R. Dupa ce au comunicat lumii intregi un studiu efectuat cu mare precizie despre problema de fata, TNR poposeste si intr-un material IQads.

Calin si Vasile s-au pus pe scris scenarii de nopti pierdute cu repercusiuni tangibile. Primul ne-a impartasit experienta lui de iesit la bere pana-n zori, terminata in registru 'Iarta-ma ca nu-mi pare rau', in timp ce al doilea a vorbit despre o strategie prea putin folosita de barbatii "luati", dornici de iesiri fara iubite.


Calin Petrar

De cele mai multe ori, mi se intampla sa ies la bere pentru ca ma organizez prost: niciodata nu imi iau suficiente beri in redactie. Si, evident, cand mi se termina berea sunt practic condamnat – ca sa folosesc un cliseu din domeniul sportiv – sa ies la bere. Ceea ce si fac.

Despre ce se intampla cand ies la bere, e foarte simplu: beau bere. Nimic interesant aici, asa ca trec la partea cu plecatul de la bere. Sunt, de regula, doua motive pentru care se intampla asta: fie nu mai am cu cine, fie s-a inchis localul. Uneori, chiar amandoua.

A doua zi, indiferent de efectele serii/noptii precedente, ma comport cu demnitate si recunosc ca "Da, o s-o mai fac si alta data!" Niciodata nu am ajuns sa spun tampenii gen "Nu mai beau niciodata!" Astea le folosesc oamenii slabi, care nu merita sa stea vreodata alaturi de tine la masa.

In cele trei paragrafe de mai sus am spus exhaustiv tot ce inseamna experienta mea de iesit la bere. Asta pentru ca am ajuns la nivelul la care o astfel de iesire reprezinta pentru mine un gest banal, nu ceva deosebit. Sunt profesionist. La fel cum nu am multe de povestit despre faptul ca respir, nu am nici despre faptul ca ies la bere. Sunt om!

A doua zi, daca ar fi sa folosesc o scuza, mi-as scrie pe tricou "Pentru ca era rece!" Cine n-ar intelege si ar cere explicatii suplimentare nu merita atentia mea, deci practic nu as avea niciodata motive sa adaug ceva in plus fata de mesajul de pe tricou.


Sergiu Vasile

Cea mai mare greseala pe care o poti face ca jumatate betiva a unei relatii e sa nu-ti educi partenera. (O sa-i spun asa, dar e valabil si cand esti fata sau homo.)

Daca stii sigur ca ea e aleasa inimii tale, dar nu vrei sa fii cicalit o viata, abtine-te de la orice fel de distractie in prima etapa a relatiei voastre, cand inca nu s-au asezat lucrurile in mintea ei. Fii ascet, frate. Pregateste-te pentru cateva luni de "Ce daca ies toti colegii mei la bere? Prefer sa stau cu tine, iubi, sa ne uitam la 'Moscova nu crede in lacrimi'." Extra puncte daca faci ochi mari, de Bambi.

Curand o sa o auzi intamplator dandu-se mare cu iubitul ei cel linistit ("Al meu nu iese la baut niciodata, e asa cuminte, uneori mi-e si mila de el!"). Atunci stii ca ai castigat. Foarte curand va incepe sa te oblige sa iesi in oras cu golanii. "Auzi, iubi, mai vino si tu beat ranga acasa, ce naiba!"

Ori de cate ori incepe sa miroasa ca-i vreo smecherie la mijloc, repeta procedura de mai sus. Ca in toate domeniile activitatii umane, ca sa ai succes iti trebuie rabdare si sa nu fii imbecil. In caz de urgenta, poftim o scuza perfect logica: Am baut de suparare ca o sa fii suparata pe mine ca am baut!


Decat o Revista

N.R. In urma unui studiu desfasurat pe Facebook dupa metoda "intreaba pe toata lumea si vezi ce-ti zic", Lavinia Gliga de la DoR a dedicat un flowchart editorilor ei, pictat frumos, de mana, pe-un tricou primitor. Obiectivul acestuia a fost sa duca relatia dintre ea si ei la urmatorul nivel; sa stie cand berile au invins-o in noaptea precedenta si, deci, sa nu-i ceara prea mult.


Nivel de inspiratie: crescut. Misiune: indeplinita. Scuze: trimise pe TheCreator. Haide, vrem sa-ti vedem odata tricoul de a doua zi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related