Încep înscrierile pentru Seaside Sculpt Jam, workshop-ul dedicat tinerilor care vor să urmeze o carieră în industria jocurilor video ca artiști 3D

Încep înscrierile pentru Seaside Sculpt Jam, workshop-ul dedicat tinerilor care vor să urmeze o carieră în industria jocurilor video ca artiști 3D

Cursurile vor fi susținute de artiști și profesori din cadrul AMC Ro Studio și ARC -  Academy, un demers prezentat de platforma FAR.

FAR platforma de educație și dezvoltare a comunității de new media art continuă demersul de a facilita accesul tinerilor la noi competențe digitale în industriile creative și de a crea un dialog între mediul academic, artiști și angajatori.

Astfel, a luat naștere Seaside Sculpt Jam un workshop de 3D art design organizat de AMC Ro Studio și ARC Academy, prezentat de FAR și susținut de Unicredit Bank, care alături de partenerii de tehnologie vor oferi o experiență de învățare de cinci zile în perioada 18-22 iulie, concepută pentru cei interesați de crearea personajelor 3D din jocuri. Înscrierile sunt deschise între 13 mai și 24 iunie 2022.

În 2022, misiunea organizatorilor de a aduce noile medii digitale de creație mai aproape de tineri și de a îi îndruma pe aceștia spre o carieră în industria de gaming, se va concretiza sub forma bootcamp-ului/taberei de 5 zile ce va avea loc în Krapets, Bulgaria între 18-22 iulie. Acesta se va adresa tuturor celor interesați de studiul artei și tehnologiei, indiferent de domeniul studiat, în principal artiștilor creatori de personaje 3D care sunt pe cale să își înceapă cariera.

Workshop-ul își propune să aducă împreună tineri cu aceleași interese și aceeași pasiune pentru arta jocurilor video, și să creeze un context educațional în care aceștia să-și dezvolte skill-urile și cunoștințele. Acesta va fi o platformă de dezvoltare pentru cei mai promițători artiști tineri 3D și le va oferi un start în carieră. Procesul de înscriere constă în trimiterea unui portofoliu care să demonstreze familiaritatea cu construirea personajelor din jocurile video și care să arate parcursul artistului, împreună cu o scrisoare de motivație pentru curs.

În urma procesului de selecție, vor fi aleși 15 participanți, școlarizarea fiind oferită gratuit de organizatori. Costul suportat de participanți este taxa pentru rezervarea locului de găzduire, ce va acoperi cazarea în suma de 230 EUR pentru cele 5 zile.

Înscrierile se vor face pe adresa de email AMC Ro Studio: [email protected] iar selecția este realizată de specialiștii din cadrul studioului. La finalul workshop-ului, lucrările de artă 3D rezultate vor fi expuse într-o expoziție colectivă în cadrul festivalului de new media art RADAR 2022 prezentat de UniCredit Bank.

În timpul Seaside Sculpt Jam, studenții vor învăța direct de la profesioniști din industrie, ceea ce le va oferi participanților o mai bună înțelegere a cerințelor specifice industriei și a fluxului de lucru, plus un set de abilități și perspective asupra realizării de personaje 3D folosind Zbrush. Profesorii invitați sunt: Daniel Merticariu și Marius Petre, Character Artists din partea AMC Ro Studio, Claudiu Tanasie - Freelance Character Artist și profesorii din partea ARC Academy - Nikolay Naydenov și Sofia Christov. 

Bootcamp-ul/tabăra este construită pe conceptul de învățare practică; astfel studenții vor aplica toate noțiunile discutate cu profesorii. Participanții vor dobândi o mai bună înțelegere a procesului de creație specific industriei jocurilor video și cerințele acesteia, perspective profesionale din domeniu și abilități de Zbrush pentru artiști 3D. Programul workshop-ului va conține activități introductive, lecții de anatomie, sesiuni de sculptură 3D și ore dedicate lucrului la propriile proiecte, sub privirea atentă a profesorilor, care vor fi gata să ofere feedback și sugestii.

Sesiunea de înscrieri este deschisă pentru oricine este interesat de studiul artei 3D și de industria jocurilor video, indiferent de domeniul studiat. Participanții pot trimite materialele necesare (portofoliu și scrisoare de intenție) până pe 24 iunie 2022.

Prin acest workshop, FAR împreună cu AMC Ro Studio, ARC Academy și UniCredit Bank, își propun să ofere un context favorabil pentru dezvoltarea competențelor tinerilor artiști și oportunitatea de a se dezvolta în carieră. Dezvoltarea industriilor emergente (new media, 3D, video games) necesită abilități specifice din partea tinerilor. Tabăra Seaside Sculpt Jam vine în întâmpinarea lor prin antrenarea și dezvoltarea acestor abilități. Această inițiativă continuă misiunea platformei FAR de promovare a noilor medii artistice și de introducere a noii generații în acest domeniu, în colaborare cu experții din domeniu.

Parteneri proiectului: AMC Ro Studio, ARC Academy, FAR, UniCredit Bank, Ardes, Zbrush
Partenerii educaționali ai proiectului:  Universitatea de Arta si Design Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea „Politehnica” Timișoara, Asociația Studenților UNArte București, BEST București, Uniunea Națională a Studenților din România, Liga Studenților Ploiești, Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara, Revista Echinox, Asociația studenților de la Mincu, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, LEADERS,  Festivalul Super, Asociația 11even
Partenerii media: IQads, DOR, Agerpress, The Institute, Feeder.ro

AMC Ro Studio este un important studio de artă și design 3D ce creează conținut digital pentru industria jocurilor video. Au fost implicați în câteva proiecte grozave precum The Witcher 3 (CD Projekt Red), World of Tanks (Wargaming), Call of Duty (Activision) și Marvel’s Spider-Man (Sony).

AMC este un spațiu de învățare, curaj și conversație, cu multă pasiune și rigoare, ce crede în împărtășirea cunoștințelor, contribuind activ la creșterea comunității de dezvoltatori de jocuri. Un studio ce ajută artiștii aspiranți prin programe de mentorat, stagii de practică, podcasturi și alte programe dedicate comunității creative.

Academia ARC este un loc pentru cei care doresc să-și dezvolte talentul într-o carieră de succes, să cunoască profesioniști acreditați și să obțină experiență practică de la liderii din industria de dezvoltare a jocurilor. Academia a fost înființată în 2019, cu scopul de a fi un arc de legătură între tinerele talente și industriile creative. Peste 85% dintre absolvenții academiei își găsesc un loc de muncă în industria gaming. ARC Academy are 5 programe educaționale dezvoltate: Concept Art, 3D Art, Game Design, Computer Science și VFX & Animation.

FAR - Future Artistic Requirements este o platformă multidisciplinară, care are ca scop să inițieze o comunitate new media, să creeze un dialog între actorii cheie și să educe viitoarele generații care vor să facă parte din această industrie. Misiunea proiectului este să susțină noile generații ce vor extinde scena de new media art din România, dar și pe cele actuale, pentru ca aceștia să aibă susținerea necesară, tool-urile de care au nevoie și un mediu creativ și inovator.

Proiectul FAR are la bază 4 piloni: Talks, Community, Workshop-uri și Biblioteca de resurse care împreună formează o resursă de dezvoltare pentru noi competențe în artă digitală și noile medii. FAR este un spațiu de învățare, colaborare și experimentare pentru comunitatea de new media art.

Această inițiativă este posibilă datorită partenerului nostru UniCredit Bank ce susține industriile creative din România, de mai bine de 20 de ani.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related