De data asta e altfel. Opt secole de sminteală financiară - Carmen Reinhart, Kenneth Rogoff | Editura Publica, 2012

De data asta e altfel. Opt secole de sminteală financiară - Carmen Reinhart, Kenneth Rogoff | Editura Publica, 2012

De-a lungul istoriei, țări bogate și sărace deopotrivă au trecut printr-o varietate de crize financiare, dând bani cu împrumut, luând bani cu împrumut, prăbușindu-se și ridicându-se la loc. De fiecare dată, experții au proclamat: „De data asta e altfel” – pretinzând că vechile reguli de evaluare nu se mai aplică și că noua situație nu seamănă aproape deloc cu dezastrele din trecut. Această carte demonstrează că această abordare pleacă de la o premisă greșită. Acoperind șaizeci și șase de țări, de pe cinci continente, De data asta e altfel prezintă o trecere în revistă completă a varietăților de crize financiare și ne călăuzește prin opt secole uluitoare de insolvențe guvernamentale, panici bancare și accese inflaționiste – pornind de la deprecierile de monedă din epoca medievală și ajungând până la catastrofa creditelor substandard din zilele noastre.

Carmen Reinhart și Kenneth Rogoff, doi economiști reputați, ale căror studii au influențat dezbaterile despre politicile de acțiune care să răspundă actualei crize financiare, ne provoacă intelectual, susținând că aceste crize financiare sunt un ritual de trecere universal pentru toate națiunile – fie ele economii de piață avansate, fie încă emergente.

"O lectură esențială... atât pentru originalitatea ei, cât și pentru tiparele de comportament financiar pe care le aduce la iveală."
The Economist

"De data asta e altfel nu numai că explică, pur și simplu, ce s-a întâmplat în cea mai recentă criză financiară. Cartea vine și cu o hartă-itinerar care ne arată cum vor merge lucrurile în anii ce urmează."
Edward Chancellor, The Wall Street Journal

"Toți cei care lucrează cu politici publice ar trebui să aibă în bibliotecă această carte și s-o deschidă îndeosebi atunci când lucrurile par să meargă bine; va avea efectul terapeutic al unui duș rece de luciditate."
Greg Ip, Washington Post

"Foarte simplu spus, este cea mai bună cercetare empirică a crizelor financiare care s-a publicat vreodată. Acoperind sute de ani și punând la un loc o varietate amețitoare de date, Reinhart și Rogoff au adus o contribuție cu adevărat eroică la studiul istoriei financiare. De unul singur, acest volum magnific valorează cât o mie de modele matematice!"
Niall Ferguson, autorul cărții The Ascent of Money

De data asta e altfel este cea mai recentă carte din Co-lectia de economie, un proiect al editurii Publica, susţinut de Erste Asset Management - o selecţie de cărţi “clasice” despre principiile de funcţionare a economiei.

 

CARMEN M. REINHART este profesor de științe economice la Universitatea Maryland și coeditorul volumului The First Global Financial Crisis of the 21st Century (2011), cea mai amplă analiză a crizei financiare care a debutat în 2007-2008. Conferențiază în mod regulat pe teme economice în cadrul unor evenimente organizate de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional.

KENNETH S. ROGOFF este titularul catedrei Thomas D. Cabot de politici publice și profesor de științe economice la Universitatea Harvard. Este coautorul volumului Foundations of International Macroeconomics (1996) și o prezență constantă în Wall Street Journal și Financial Times.

 

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: This Time Is Different: Eight Centuries of Financial Folly
Ediția I 2012, paperback
Traducător: Smaranda Nistor
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
608 pagini
ISBN: 978-973-1931-90-6

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related