Conținutul vizual - mai puternic ca niciodată. O perspectivă de la Craft Interactive

Conținutul vizual - mai puternic ca niciodată. O perspectivă de la Craft Interactive

În era digitală modernă, precum și Bill Gates susține, ‘’Content is king’’. Indiferent că vorbim despre Social Media, campanii Google Ads sau Facebook, promovare YouTube, TikTok s.a.m.d., principalul element care face diferența, este conținutul. Astăzi vorbim însă despre conținutul vizual și despre motion design - una dintre cele mai bune strategii de a te promova atât organic, cât și prin campanii publicitare.

 

Conținutul va întregi mereu Marketing-ul

Conținutul este o modalitate prin care poți ajunge mai ușor la comunitatea ta, la clienți sau la potențiali clienți prin articole, videoclipuri, podcasturi, postări pe rețelele sociale etc.

Ghici ce? Chiar acum noi încercăm să îți captăm atenția cu un conținut.

Dar hai să nu ne mai lungim și să trecem direct la subiect… vorbim despre conținutul video și motion design - de ce face acest tip de conținut diferența?

Marketing-ul prin video/motion design este o strategie extrem de eficientă atunci când vrei ca reclama ta să nu treacă neobservată și de asemenea dorești să convertești publicul țintă. Din cauza nenumăratelor informații disponibile zilnic în mediul digital, durata medie de atenție a omului modern (pentru reclame/publicitate) a scăzut la 8 secunde.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că trebuie să faci o impresie extraordinar de bună din primele 2 secunde.

Un articol, precum acesta, poate oferi o cantitate incredibilă de informații valoroase, dar un videoclip va beneficia de tool-urile necesare pentru a atrage atenția din primele secunde. Ok, promitem că data viitoare încercăm să sintetizăm toată informația într-un video.

Storytelling

Deși video-urile și motion design-ul sunt două lucruri diferite, amândouă pot cu ușurință să spună povestea pe care vrei să o faci auzită.

 

Motion design

Un video calitativ și autentic necesită ceva mai mulți profesioniști, de la cameraman, la actori, editor video etc., pe când motion design-ul poate fi realizat de o singură persoană, extrem de creativă, fără a fi nevoie de închiriere platou de filmare.

Motion design-ul este o animație video scurtă, cu mișcări și informații care îți captează atenția.

Pe scurt, este un video realizat grafic cu ajutorul mai multor programe de editare și desigur… o minte strălucită!

  • Motion design-ul face conținutul plictisitor mai captivant și mai memorabil;         
  • Motion design-ul este ușor de distribuit;          
  • Motion design-ul crește rata de engagement;          
  • Motion design-ul poate fi vizionat pe orice dispozitiv.

Adaugă valoare conținutului

Mai simplu spus, utilizarea graficelor cu efect de mișcare (motion design) adaugă valoare conținutului, deoarece suntem mult mai captivați de ceea ce putem vedea decât ceea ce citi. Motion design-ul te ajută să îi arăți publicului țintă exact ceea ce dorești, într-un mod eficient și organizat.

 

Deoarece miliarde de oameni sunt online zilnic, este incredibil de ușor să îți promovezi serviciile în fața clienților noi în fiecare zi. Cu toate acestea, consumatorii tineri nu doresc să parcurgă șiruri întregi de informații pentru a-și dea seama ce oferi și de ce le-ar putea fi de folos. De aceea videoclipurile de scurtă durată și motion design-ul sunt atât de eficiente. Poți câștiga încă o persoană în comunitatea ta, în doar câteva secunde.

Brand awerness-ul este extrem de important atât pentru companiile noi, cât și cele cu ani de experiență în spate. Folosind strategii de marketing noi și incitante, reușești cu ușurință să te faci văzut în mediul online.

Videoclipurile și motion design-ul au căpătat atât de multă putere încât Google Ads nu îți permite finalizarea celui mai nou tip de campanie (Performance Max) fără un videoclip / motion design.

Așadar, este timpul să îți regândești strategia de conținut digital și să începi să aplici tacticile actuale de marketing online. Brand-ul tău are o nevoie de o nouă strategie de comunicare? Scrie-ne și începem cu o cafea.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Craft Interactive

Suntem agenție de performance marketing. Construim mixul ideal de soluții digitale integrate, cu care creștem performanța și notorietatea business-urilor. Suntem specializați în Strategie digitală, Branding,... vezi detalii »

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related