Microsoft revine cu Zune

AdAge prezinta o pozitionare de succes: Zune. De mai mult de doua decenii, Apple si-a definit identitatea prin ceea ce nu era. La inceput, n-a fost IBM. Apoi, mai mult de 15 ani, n-a fost Microsoft. Este brandul acelora care nu vor produse din mainstream. De fapt, Apple nu este un brand, este mai mult un cult. Apoi s-a intamplat ceva neasteptat : iPod-ul.

75% cota de piata
Iata un produs care intoarce cu susul in jos doua mari industrii (a inregistrarii muzicale si a radioului) si altereaza comportamentul consumatorului la nivel de masa. Nu a fost primul music player digital, dar are o cota de piata de 75 %. Pur si simplu ireal.
Si foarte ne-Apple. Renegatii nu ar trebui sa detina monopol. Acum vine Microsoft cu reclamele la music playerul digital Zune si Bill Gates are, in sfarsit, oportunitatea de a face alt joc. Campania realizata de 72andSunny, Los Angeles, pozitioneaza Zune ca anti-iPod.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Sectiune



Branded


Related