Dezleșinare și alte plăceri (ne)vinovate. Recovery se încheie la București

Dezleșinare și alte plăceri (ne)vinovate. Recovery se încheie la București

Asociația Developing Art invită publicul la Dezleșinare și alte plăceri (ne)vinovate, prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării, în cadrul proiectului Recovery (Recuperare). Evenimentul are loc în aer liber, sâmbătă, 24 septembrie a.c. de la 14:00, la unteatru open air, în Grădina Casei Universitarilor, cu următorul program: 14:00 „Tipuri de odihnă”, Andreea Novac şi Fidelie Kalambayi, 16:00 „Întâlnirea cu natura ca formă de recuperare”, Alina Ușurelu şi Mateus Dantas, 18:00 „De la poveşti despre epuizare la cântece de leagăn și râs”, Irina Marinescu - într-o serie de trei lecturi performative, cu durata de aproximativ o oră fiecare și intrare liberă.

Anul acesta se fac 13 ani de când am început să practic dansul contemporan, ca om pasionat de dans și formele sale, apoi ca profesionistă, performer, manager cultural, PR și toate titulaturile care vin la pachet cu a fi lucrător cultural. Nu e de mirare că am simțit nevoia de afla cum pot trece peste epuizare, pentru nu intenționez să renunț curând la lucrurile care mă pasionează, chiar dacă ele se întâmplă într-un context care ne predispune la epuizare”, spune Irina Marinescu, una dintre cele trei artiste și inițiatoare ale proiectului.

Credit foto: Gabriel Coarnă

Artista Alina Ușurelu (Eza) precizează: „Mă întorc cu gândul (de) la Socolari, unde am lucrat cu Gabriela Gonçalves și am deschis porțile unei vechi-noi explorări - caietul meu de texte - pentru care natura și pădurile sunt muze. În acest sfârșit de săptămână deschid caietul și la București, acompaniată de Mateus Dantas cu care lucrez de câteva săptămâni pentru a găsi cele mai potrivite voci și sunete.

Credit foto: Gabriel Coarnă

Andreea Novac declară: „Eu și Fidelie vă vom vorbi despre odihnă. Și atâta cât ne lasă orașul, vom încerca să o și experimentăm împreună. Împreună vorbim și despre demonii care nu ne dau pace să luăm o pauză. Prezentarea noastră durează aproximativ o oră”, încheie artista.

Credit foto: Gabriel Coarnă

Dezleșinare și alte plăceri (ne)vinovate este ultimul eveniment despre epuizare, dar mai ales despre recuperare, după rezidențele pentru cercetare artistică și bursele de recuperare pentru lucrătorii culturali, de la Socolari și prezentarea și atelierele de creație de la Teatrul Basca, Timișoara, care au avut loc în august. Rezultatele cercetării și fragmente video din cadrul prezentării vor fi disponibile prin intermediul paginii de web a asociației Developing Art și al canalului de YouTube, în luna octombrie.

Developing Art (developingart.org) crează proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educația, cercetarea și artele vizuale.

Artistele Alina Ușurelu, Andreea Novac și Irina Marinescu, fondatoarele Developing Art, lansează două proiecte în tandem pe tema epuizării și a recuperării după epuizare: (burn)OUT și Recovery au loc din martie până în septembrie 2022 în București, Cluj, Iași, Socolari și Timișoara. Artistele colaborează cu psihologi, sociologi, artiști și cu publicul pentru a investiga cauzele epuizării și metode de recuperare, folosind și canalizând experiența coregrafică, expertiza invitaților și experiențele personale, în contextul în care nevoia de instrumente pentru a face față epuizării este din ce în ce mai acută, nu doar în sectorul cultural independent.

Proiecte ale Asociaţiei Developing Art
„(burn)OUT” și „Recovery” sunt două proiecte co-finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri (burn)OUT: Unfold Motion, Casa Tranzit, Teatrul din Stejar, tranzit.ro, Areal
Partener Recovery: Teatrul Basca
Parteneri media: IQads, ISCOADA, Zeppelin, bookhub.ro, noi3.life, Radio România Cultural, Observatorul cultural, Ziarul Metropolis, Modernism, DOR, AGERPRES

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related