Emilia Toma: Cumpără o carte din librăria din drumul tău. O carte a unui scriitor român contemporan

Emilia Toma: Cumpără o carte din librăria din drumul tău. O carte a unui scriitor român contemporan

Teama că povestea nu va ajunge în mâinile potrivite, lipsa de răspuns din partea editurilor, dar și încrederea că ce scrii merită o șansă sunt toate sentimente familiare pentru Emilia Toma. A publicat recent al treilea volum, după ce, în urmă cu doi ani, și-a făcut curaj să pășească în necunoscut și să publice o colecție de povestiri adunate de la clientele din sala de fitness, “Terapie pe salteaua de pilates” (2020).

Fitnessul a fost o încercare de a-și dovedi că poate face și altceva decât munca la birou. I-a ieșit, însă s-a întors la meseria ei de bază – sociologia. A scris în timpul liber și, deși avea ideile ultimelor două romane dinainte primei cărți publicate, a făcut un exercițiu de curaj, spune ea, cu un text care i s-a părut mai accesibil emoțional la momentul respectiv. După ce a înțeles cum funcționează procesul de scris și publicat, a pus pe foaie și ideile mai vechi, care au curs repede și s-au materializat în “O numărătoare inversă” (2021) și “De la zero” (2022).

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related