Piața de Artă și Design 02

Piața de Artă și Design 02

Piața de Artă și Design revine cu a doua ediție. PAD este un eveniment bianual, care se desfășoară pe o perioadă de 3 zile, de vineri până duminică. 36 de persoane și entități asociate cu medii precum artă, design, bijuterie, publishing își prezintă lucrările publicului, în mod personal, direct și liber. Este o ocazie prin intermediul căreia vizitatoarele și vizitatorii, creatoarele și creatorii pot stabili relații, vând și cumpără lucrări.

Piața de Artă și Design este un mediu în care se pot construi colaborări între persoane având arii de activități comune sau diferite, creându-se astfel un context și un pretext pentru dezvoltarea a numeroase oportunități de comunicare.

Unde?

MEZANIN, un loc dedicat evenimentelor culturale, conferințelor, workshop-urilor, lansărilor și expozițiilor. Situat în Palatul Universului (Str. Ion Brezoianu 23-25, București) lângă Beans & Dots și Talent Garden, Mezanin a fost creat special pentru găzduirea evenimentelor în spațiu.

BEANS & DOTS este o cafenea de specialitate & bistro, unde poți gusta cafea de specialitate adusă exclusiv de la The Barn Berlin, dar și o varietate largă de alte specialități.

LUNET EYEWEAR, spațiul care schimbă modul prin care vezi lumea! Acesta este un brand românesc, care realizează ochelari premium accesibili tuturor.

APOLLO 111 este un bar popular care oferă spațiu de club, aflat în clădirea Palatului Universul.

Participante și participanți

Alexandru Paul ★ Atelier Resolved ★ Beatrice Arzoiu ★ Cassandra Pop ★ Ciao Miki ★ CoolWool Studio ★ Covrig ★ Cutra ★ Dezarticulat ★ Diana Vasilescu ★ Emilian Pospaii ★ Enda The Label ★ Fabrik ★ Galeria Posibilă ★ Human APJ ★ Ionuț Dulămiță ★ Irina Motroc ★ Iulia Groves ★ Kilobase Bucharest ★ Lea Rasovszky ★ Millennial Migrants ★ Moxa 20 ★ Nicu Ilfoveanu ★ Nikita Dembinski ★ Oliver DeGem ★ Otto Constantin ★ Oval ★ P+4 Publications ★ Palpabil Studio ★ Paper Traffic ★ Paula Rusu ★ Primitiv Plants ★ Remus Radu ★ Sașa Lazăr ★ Suun ★ V. Leac

Organizatori

EUGEN RĂDESCU, manager cultural, curator cu background în relativism moral și etică politică și relația dintre artă și politică. A scris pentru diverse reviste și ziare. A curatoriat, printre altele, Bienala București prima ediție (2005) cu tema „Cât de inocent este aceasta?”, „Common Nostalgia” la Pavilion, „Hidden Shadows/ Poveștile romilor”, Galeria Mobius, București. Este coeditor la Pavilion – revista de politică și cultură și codirector al Bienalei București și președinte al consiliul de organizare al Pavilionului și al Bienalei București. Este membru al comisiei de selecție la apexart NYC. A susținut diferite prelegeri la mai multe instituții precum apex, New York, Badisher Kunstverein, Karlshrue, Casa Encedida, Madrid, Paris Foto, Paris, Centrul Gulbenkian, Lisabona, Kunsthalle, Viena, Gagnef, Suedia. A publicat cartea „Cât de inocent este aceasta?” la Revolver Book, Berlin (2009) și „QUEER. Istorii ilustrate” la Black Button Book (2019), București, „Feminism intersecțional” - (coord. Olivia Nițiș), KWEST, Berlin (2021). Este profesor la Universitatea București și Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj. 

OTILIA FIASTRU, designer de bijuterii și graphic-designer. A absolvit Universitatea Națională de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în 2002 și este grafic designer din 2001. Între 2001 - 2012 a lucrat ca art director pentru agenții de publicitate și în proiecte culturale în care a făcut partea de grafică (pentru Muzeul Național de Artă, Centrul Național al Dansului București, Muzeul Național de Artă Contemporană, Salonul de Proiecte); a lucrat și în tipărirea de cărți și design pentru diverse genuri și stiluri de cărți (roman grafic, carte de artă și materiale pentru expoziții și spectacole). În 2013 a fondat marca de bijuterii contemporane Oval și lucrează ca designer și producător. Creațiile Oval au fost premiate cu Premiul MNAC la Târgul de Bijuterii Contemporane Autor 2014 și cu Premiul Special pentru Accesorii de Designer la IFS 2016, Săptămâna Modei de la Londra. 

MIHNEA MIHALACHE-FIASTRU, artist care lucrează cu imagine și text. A creat două serii web de docufiction între 2015 și 2016, colaborează cu diferite publicații, este autor a trei volume de proză documentară „Tehnologia expunerii universale” (2018) și „Expres” (2019) și “ȘPEC” (2022). Mihnea Mihalache-Fiastru a publicat numeroase texte proză și eseu atât ​​local cât și internațional și lucrează în prezent la următorul său volum și la mai multe proiecte vizuale. Locuiește și lucrează în București.

PARTENERI MEDIA: Dezarticulat, curatorialist.ro , Zile și Nopți, IQads, Trepanatsii, Revista Biz, zeppelin.ro, postmodern.ro
EVENIMENT ORGANIZAT DE ASOCIAȚIA FRILENSĂR ȘI PREZENTAT  DE UNICREDIT BANK.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related