Noi lucrări de Wanda Hutira, Ortaku și Toybox la BMB în cadrul Un-hidden Romania

Noi lucrări de Wanda Hutira, Ortaku și Toybox la BMB în cadrul Un-hidden Romania

Wanda Hutira, Ortaku și Toybox au pictat porțile Filialei „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, în cadrul programului multianual de regenerare urbană prin artă Un-hidden Romania.

Un-hidden Romania este un program cultural multianual produs de Save or Cancel în perioada Iulie 2021 - Iunie 2023. De la tururi ghidate cu tema street art, la ateliere cu artiști, apeluri deschise, sau seria de intervenții artistice, toate activitățile programului își propun să ajute publicul să exploreze spații publice din România prin intermediul artei independente.

Seria de intervenții artistice din spații publice include lucrări remarcabile realizate de Sandi (mural) și Oana (soundtrack) în Brașov, Pisica Pătrată în Constanța, Maria Bălan (mural) și Dragutesku (soundtrack) în București, Bea Hopes (mural) și Bucurie (soundtrack) în Iași și continuă cu o intervenție compusă din două lucrări, în București, create în două etape de Ortaku, în colaborare cu Toybox, și de Wanda Hutira.

Lucrarea pictată de Wanda își propune să sublinieze rolul și importanța bibliotecilor, ilustrând citatul "Lumea e a celor care citesc" (Rick Hollan). Citatul a fost propus de cititorii Filialei “Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, care, astfel, au fost invitați să se implice în crearea acestei lucrări artistice.

Prima etapă a intervenției a fost demarată de Ortaku și Toybox, în luna Iulie 2022, și continuă traseul cultural al lucrărilor artistice urbane găzduite de instituții de cultură din București, partenere în programului multianual Un-hidden Romania. Intervenția artistică oferă cititorilor și vizitatorilor o incursiune în universul creativ al artiștilor.

Ambele lucrări pot la fi văzute la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, strada Christian Tell, nr. 10. Pentru a vizita lucrarea lui Ortaku și Toybox, va fi necesar să te încadrezi în programul bibliotecii.

Un-hidden Romania este un program multianual de regenerare urbană imaginat ca serie de intervenții artistice care au ca scop umanizarea spațiilor publice din țară, și promovarea explorării acestora prin artă. 

Programul cultural este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Muzeul Național de Artă Contemporană (București)Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București)Lente (București), Amural (Brașov), Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța)Asociația Artipic (Iași)
Parteneri media: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista Atelierul, Zile și Nopți, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. 

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related