Tribut Transilvănean adus Jamaicăi

Tribut Transilvănean adus Jamaicăi

Lil Obeah goes Nyabinghi - Ghostdance Dubs
Genul Nyabinghi, fundația muzicii Reggae a ajuns în sfârșit în Transilvania!
Dedicat Prințului Buster, Creatorul genului spooky dub

„De prima dată când am auzit ritmul și puterea tobelor africane jamaicane am fost hipnotizat. A fost filmul clasic reggae Rockers și stilul nyabinghi este atacul sonor cu care începe pelicula. Ca un mare fan al poeziei dub, m-am bucurat și mai mult de nyabinghi ca fundație pentru poeți inovatori precum Mutabaruka, Oku Onuora, Micheal Smith, Linton Kwesi-Johnson, Sister Breeze, Roger Robinson și chiar poetul de soul, jazz, blues Gil-Scott Heron, care era pe jumătate jamaican.

Inventatorul muzicii înfricoșătoare ska, reggae și dub Prince Buster, the Originator/ Creatorul, care a influențat direct hituri precum Ghost Town de la the Specials, este, de asemenea, una dintre inspirațiile noastre, iar Ghostdance Dubs îi este dedicat.

Înregistrările proiectului afrofuturist jamaican Grounation m-au blocat mereu și am căzut în ascultare profundă, așa că după mai bine de un deceniu de muzică eclectică și electronică, m-am tot întrebat cum îmi pot transpune dragostea pentru sunetul nyabinghi în noile mele transmisii Obeah.

A fost posibil cu ajutorul lui Marius Costache de la Studio148, cu care împărtășesc pasiunea pentru industrial dub, reggae și dancehall și am esențializat totul din punct de vedere al producției. Tot ce a mai rămas au fost câteva straturi de percuție și stropi de reverb, ecou și sunete subtile de tobe.

Am adus mesajul liric în tărâmul spiritual al albumelor noastre preferate de jazz, afrobeat și folk de la artiști precum John Coltrane, Hank Williams și Fela Kuti + Tony Allen și am deschis conversația meditând despre Apocalipsă, puntea dintre strămoșii noștri morți și generațiile viitoare, hauntologie, exorcism și superstiție.”, Obeah Bucureci.

It is a dance, a ghost dance
We are all moving in a trance

Lil Obeah – vocals, concepts
Marius Costache – production, programming, sounds
Boris Kulenovic – bass on Black Dub
Coshmelin – synths on Black Dub
Alexandru Stoica – oud on Black Dub

#nyabinghi #dub #postdub #worldmusic #hiphop #industrial
nyabinghi, dub, postdub, worldmusic, hiphop, industrial

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related