Lil Obeah & Marius Costache livrează Everyday Is Halloween

Lil Obeah & Marius Costache livrează Everyday Is Halloween
Colaj de Cristiana Bucureci

“Bucureci Andrei de la Black Rhino Radio ne-a angajat pe mine și pe Marius Costache să scriem și să producem o piesă tematică pentru emisiunea sa radio Everyday Is Halloween. Am luat provocarea fără un brief și ne-am bazat exclusiv pe experiența și dragostea noastră pentru muzica dub industrial.

Muzica Dub și arta Obeah s-au ciocnit constant cu rockul industrial și metalul. Sunetele celor de la Killing Joke, Mark Stewart & The Maffia, Tackhead, Ministry, Skinny Puppy, Alien Sex Fiend, Meat Beat Manifesto, Pop Will Eat Itself și albumele, single-urile și videoclipurile lor au fost o inspirație constantă pentru noi, ardelenii.

Nimic nu este mai transgresor decât viața din munții Carpați postindustriali, postcomunisti. În vremurile străvechi am avut parte de multă vărsare de sânge, în Evul Întunecat au urmat masacre și mutilări din partea imperiilor conducătoare, iar regimul comunist a adus cenzura, controlul psihologic și foamete.

Unele lucruri s-au schimbat, majoritatea nu s-au schimbat: doar recent, Roșia Montana, un vechi oraș minier aurifer a intrat în programul de patrimoniu UNESCO care permite protejarea acestuia împotriva politicienilor lacomi și a capitaliștilor schizoizi. Everyday Is Halloween aici în Transilvania, cu sau fără COVID sau Mike Myers.”, Obeah.

 

După zece ani de muzică eclectică, muzicianul fantomă dub din România s-a acordat la o altă frecvență creând Lil Obeah din Transilvania. Când vine vorba de sunetul său, el îl definește ca dub duppy dintr-un univers paralel - dimensiunea The Shape of Dub to Come.

Colaborează cu profesioniști din domeniul muzicii, de la producătorul bucureștean Marius Costache de la Studio148 la vedete internaționale precum Nick Dubulah din Dub Colossus, Transglobal Underground și Dreadsquad. Remixurile sale includ artiști locali precum Tony Baboon, Oigăn și Ana Ularu, clashers internaționale de sunet precum Dubmatix, Dub Pistols, Prince Fatty și Ghetto Priest, dar și fictive precum Reefah Madniss din Berlin.

Rădăcinile lui Lil Obeah sunt un lot foarte eclectic de trupe și artiști, inclusiv proiectele sale anterioare Crowd Control, The Shape of Moombhaton și Tunesinnaourheads. El este inspirat de cele mai ciudate și mai speciale sunete românești, variind de la ciudatul dub autentic local experimental la reggae-dubul tradițional cu influențe ska și rock, din 1986 până în prezent.

Artistul consideră muzica dub artă sonoră și își propune să creeze o coloană sonoră de film horror românesc imaginar autentic.

 

Marius Costache este artist muzical, inginer de studio și producător de muzică din București. Pasiunea sa pentru sunet transcende linia modernă a genului muzical și alege legile sonore doar ca exemplu, nu ca pe o cale.

El este Discordless, cântă cu Environments și Febra și din Studioul 148 a produs, a mixat și masterizat muzică ambientală, electronică, hip-hop, post-rock, noise, folk, clasic, jazz, post-hardcore și sunete balineze pentru formații precum Goran Bregovic, Mytrip aka Angel Simitchiev, Valerinne, Cyberian, White Walls, The Boy Who Cried Wolf, EMIL, COMA și case de discuri precum a lui 148, dunk!records și vecinii noștri bulgari AMEK Collective.

 

Albumul se poate cumpăra și asculta numai pe Bandcamp.

Lil Obeah – voci, concepte
Marius Costache – producție, mix & master
Boris Kulenovich – bass electric
Marius Costache – clape, percuție, sunete
Colaj & Art Direction de Cristiana Bucureci
Toate vocile Lil Obeah înregistrate de Marius Costache la Studio148
Mulțumiri speciale lui Nick Page Dubulah aka Dub Colossus
Mulțumiri speciale lui Rodion Ladislau Roșca aka Rodion G.A.
Versuri și melodie Obeahs de Ministry

Toate cele bune din Transilvania.

Taguri: Lil Obeah, Transylvania, Dub, Industrial, Marius Costache, film soundtrack, horror, Romania

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related