Marathon of Art Practices

Marathon of Art Practices

Proiectul Marathon of Art Practices (MAP) constă într-o serie de evenimente (expoziții, workshop-uri, talk-uri, cercuri de lectură, proiecții cu lucrări video), care împreună își doresc să reconecteze experiența estetică generată de interacțiunea cu operele de artă contemporană la o discuție mai largă despre necesitatea creării unui ecosistem economic sustenabil în sectorul cultural. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și implementat de Galeria Suprainfinit.

Până la finalul său, proiectul își propune: să formeze 15 artiști și 5 curatori emergenți în domeniile teorii și practici curatoriale, antreprenoriat și management cultural, și 30 de noi potențiali colecționari de artă contemporană prin dialoguri cu experți români și străini de notorietate; să expună lucrări de artă contemporană în cele 9 expoziții; să susțină formarea unor conexiuni nemijlocite ale publicului cu artiștii și curatorii emergenți prin artist talk-urile și evenimentele conexe organizate. În cadrul MAP, vor avea loc 8 expoziții curatoriate în cadrul Galeriei Suprainfinit în București și o expoziție organizată împreună cu partenerul Fundația Art Encounters la Timișoara. Expozițiile vor urmări teme precum fluiditatea de gen și experiențele trăite queer, noile tehnologii și postumanul, spațiul și arhitectura postsocialistă, monstruozitatea feminină și corpul prostetic, gândirea ecologică contemporană.

Publicul larg și grupurile țintă vor beneficia pe perioada derulării proiectului de resursele culturale și informaționale ale Galeriei Suprainfinit, care de la înființarea ei în 2015 a avut misiunea de a promova tineri artiști emergenți români și străini, de a susține producția de lucrări artistice noi, de a consolida o piață de artă contemporană dinamică la nivel local și de a participa la formarea educației vizuale a publicului general.

În desfășurarea acestui proiect, proiectul MAP va beneficia și de susținerea partenerilor locali și internaționali. Partenerul norvegian Kjersti Vetterstad va aduce un plus de valoare prin mentoratul acordat unui membru din echipa proiectului, stagiu desfășurat la Oslo, pe durata a 7 zile, asigurând un schimb de experiență în practici curatoriale, managementul galeriilor de artă contemporană, în cunoașterea mecanismelor de piață și în antreprenoriat cultural. Partenerul MARe va găzdui cele două sesiuni formative pentru cei 30 de colecționari și se va implica în organizarea a două tururi ghidate ale muzeului. Partenerul Fundația Art Encounters va promova proiectul și va co-organiza o expoziție, din seria celor nouă, la Timișoara.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. 

RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related