Asociația ACCEPT anunță cea de-a 18-a ediție Bucharest Pride

Asociația ACCEPT anunță cea de-a 18-a ediție Bucharest Pride

Visible love. Visible families va fi tema celui mai amplu eveniment dedicat comunității LGBTQIA+ din România.

Asociația ACCEPT anunță cea de-a 18-a ediție Bucharest Pride - festivalul dedicat comunității LGBTQIA+ din România, programat în perioada 21-29 iulie 2023. Sub umbrela Visible love. Visible families, evenimentul se va concentra în acest an  asupra sentimentului de familie, cât și a dreptului comunității LGBTQIA+ de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală și identitatea de gen. Calendarul Bucharest Pride va include un amplu program de evenimente culturale și comunitare inspirate de tema diversității familiilor, desfășurate în săptămâna Pride și timp de 4 zile în Pride Park (Parcul Izvor din capitală). Festivalul va culmina cu Marșul Bucharest Pride, programat pe 29 iulie.

,,Fie că vorbim despre familia în care ne naștem sau cea pe care ne-o creăm mai târziu în viață, Pride 2023 va aduce în discuție acel lucru pe care toate familiile ar trebui să îl aibă în comun: dragostea necondiționată. Ca în fiecare an, vrem să îi facem pe toți cei din jurul nostru să simtă această iubire, împreună, uniți, cu zâmbete și culoare.’’, subliniază Alex Zorilă, organizatoarea Bucharest Pride la Asociația ACCEPT.

 

Marșul Bucharest Pride: 29 iulie

De 18 ani, comunitatea LGBTQIA+ din România iese în stradă pentru a-și celebra identitatea, pentru a-și face vocea auzită și pentru a-și revendica dreptul la o viață demnă. Anul acesta, persoanele queer sunt invitate să se alăture marșului însoțite de oamenii pe care-i iubesc, pentru a arăta lumii întregi frumusețea diversității familiilor. Fie că vorbim despre cupluri formate din persoane de același sex - familii pe care Statul Român nu le recunoaște încă, fie că vorbim despre părinți, prieteni, sau colegi, dragostea și susținerea necondiționată pe care o va exprima fiecare participant la marș va transmite un mesaj clar despre puterea de a fi împreună.  

În 2022, marșul comunității LGBTQIA+ din București a atras peste 15.000 de persoane, iar organizatorii preconizează o creștere exponențială a gradului de participare în acest an, ca reacție la atacurile sistematice îndreptate împotriva comunității în ultimele luni, prin diverse propuneri de legi care îngrădesc drepturile persoanelor queer.

Pride Park 2023: 26-29 iulie, Parcul Izvor

Organizat pentru prima dată în 2021, Pride Park și-a câștigat rapid locul pe lista celor mai importante evenimente culturale din capitală. Un promotor al diversității, programul festivalului aduce în prim plan vocile artiștilor LGBTQIA+ de la noi din țară, oferindu-le o platformă de expunere și celebrând produsele culturale care vorbesc despre și pentru comunitatea LGBTQIA+. Totodată, Pride Park reprezintă și un spațiu sigur pentru proiectele și inițiativele altor organizații LGBTQIA+ din România. Accesul este gratuit la toate evenimentele din programul Pride Park.

Pentru a construi un calendar cât mai amplu, mai incluziv și  reprezentativ pentru comunitatea LGBTQIA+ din România, organizatorii Bucharest Pride lansează două apeluri de înscrieri în rândul artiștilor și promotorilor de proiecte comunitare. Până pe 7 mai se pot trimite propuneri de evenimente pentru Pride Park, inspirate de tema ediției – Visible love. Visible families. Cel de-al doilea apel se adresează artiștilor din comunitatea LGBTQIA+ care își doresc să urce pe scena Pride Park 2023, fie că au mai multă experiență sau sunt la început de drum, fie că e vorba de DJ, persoane care cântă, persoane care fac drag sau alte tipuri de performance. Înscrierile au loc exclusiv online, prin completarea formularelor online

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related