Bucharest Pride 2023, evenimentul comunității LGBTQIA+, are loc între 21 și 29 iulie. #ProtejațiToateFamiliile - prima campanie 360 a Asociației Accept  

Bucharest Pride 2023, evenimentul comunității LGBTQIA+, are loc între 21 și 29 iulie. #ProtejațiToateFamiliile - prima campanie 360 a Asociației Accept  

De 18 ani, Bucharest Pride colorează străzile capitalei în culorile iubirii. Ediția din 2023 are loc în perioada 21-29 iulie și propune o paletă diversă de evenimente, organizate atât indoor, în sălile de teatru și cinema, în galeriile de artă și cluburile din capitală, cât și outdoor, în Parcul Izvor, care va continua să găzduiască activitățile din Pride Park, începând cu 26 iulie. Marșul Bucharest Pride va avea loc pe 29 iulie pe ruta Calea Victoriei – Parcul Izvor.

Sub umbrela Visible love. Visible families, cel mai mare eveniment din România dedicat comunității LGBTQIA+ se va concentra în acest an asupra sentimentului de familie, cât și a dreptului de a avea o familie recunoscută și protejată legal de către statul român, indiferent de orientarea sexuală a partenerilor. În contextul Bucharest Pride, un moment de maximă vizibilitate pentru comunitate, Asociația Accept se pregătește să lanseze campania 360 #ProtejațiToateFamiliile. Primul spot TV din România care tratează acest subiect rulează deja pe posturile de televiziune, având în prim-plan părinții persoanelor LGBTQIA+. Prin această inițiativă, Asociația Accept invită românii să se alăture cauzei, semnând petiția pentru protecția și recunoașterea legală a cuplurilor formate din persoane de același sex. 

 

Programul Bucharest Pride 2023

Bucharest Pride își deschide porțile vineri, pe 21 iulie, cu vernisajul expoziției A Filthy Queer Feast, organizat de la ora 19:00 la Atelier35, urmat de o nouă ediție a petrecerii Queer Night – programată de la ora 22:00 le Platforma Wolff. Printre surprizele puse la cale de organizatori anul acesta se numără Queer Burlesque Show, primul spectacol de acest gen organizat vreodată în România, o seară a filmelor Queer, realizată în colaborare cu festivalurile ART200, Queer Voices și Animest, o reprezentație specială a spectacolului TransLucid, recent premiat la Gala UNITER și vernisajul celei de-a treia ediții inVIZIBIL, proiectul fotografic care onorează și celebrează comunitatea trans din România. Finalul Bucharest Pride va fi unul la înălțime: un concert Delia, programat sâmbătă, după marș, de la ora 22:00, în Q Club. În cele 9 zile de festival, comunitatea și aliații vor putea alege dintr-o listă de peste 90 de expoziții, proiecții, spectacole, ateliere, conferințe și concerte la care să celebreze cultura și identitatea Queer.

 

Pride Park: 26 – 29 iulie, Parcul Izvor

Un spațiu sigur în care membrii comunității LGBTQIA+ și aliații ei sunt invitați să se bucure de zilele de festival în aer liber, Pride Park va fi și anul acesta un loc de întâlnire între artiștii queer, organizațiile LGBTQIA+ din țară și comunitate. Aici, vizitatorii vor găsi în fiecare zi, începând cu ora 15:00, o scenă dedicată performance-urilor muzicale și coregrafice, spații de relaxare, expoziții, ateliere pe diverse tematici și chiar și o zonă de food court.

 

Marșul Bucharest Pride: 29 iulie, cu pornire de pe Calea Victoriei

An de an, comunitatea LGBTQIA+ din România iese în stradă pentru a-și celebra identitatea, pentru a-și face vocea auzită și pentru a-și revendica dreptul la o viață demnă. Anul acesta, persoanele queer sunt invitate să se alăture marșului însoțite de oamenii pe care-i iubesc, pentru a arăta lumii întregi frumusețea diversității familiilor. Se anticipează că în 2023 va fi depășit recordul de participanți înregistrat la ediția anterioară, când peste 15.000 de persoane au răspuns pozitiv invitației de a se alătura marșului diversității. 

 

Programul Marșului:

17:00 - 18:00 - Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei (intersecție cu Strada Gheorghe Manu și trotuarele adiacente Căii Victoriei)
18:00 - 19:30 - Marșul Bucharest Pride se desfășoară pe Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bd. Națiunile Unite – traversare Bd. Libertății – alveola Parc Izvor – Parc Izvor.
19:30 - 22:00 - Finalul marșului Bucharest Pride în Parcul Izvor.

Bucharest Pride este un eveniment organizat de Asociația ACCEPT.
Sponsori: NYX, Garnier, L'Oréal, Nivea, Google, Accenture
Cu sprijinul: Consiliul Europei, Friedrich Naumann Foundation for Freedom Romania, FruFru
Spații partenere: ArtHub, Atelier35, Cinema Elvire Popesco, J’Ai Bistrot, Manasia, Centrul de Teatru Educațional Replika, Q Club
Organizații partenere: Asociația Animest, ART200, Centrul GDM, Code for Romania, Identity.Education, Pride Romania, Reconectat, Tuș Zine, Queer Voices
Instituții partenere: Ambasada Germaniei, Ambasada Franței, Institutul Francez
Parteneri media: Radio Guerrilla, History Channel, Elle, Glamour, IQads, Vice, Scena9, Zile și Nopți, Nice! Magazine

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related