]în conversație[ cu Mihai Șovăială & Daniel Mihalcea în circuitul RDW DesignGo

]în conversație[ cu Mihai Șovăială & Daniel Mihalcea în circuitul RDW DesignGo

2/3 galeria vă așteaptă sâmbătă 27 mai, începând cu ora 15:00 la un nou eveniment ]în conversație[ cu artistul expozant Mihai Șovăială și Daniel Mihalcea - fondatorul studioului de design Daniel & Andrew.

Evenimentul face parte din expoziția ”Holding Pattern” pe care Mihai Șovăială o semnează și este organizat de 2/3 galeria. Fotografiile alb-negru ale lui Mihai înfățișează peisajul arid al primului aeroport construit în România postcomunistă, iar expoziția propune revizitarea lucrărilor într-un alt context pentru a marca sfârșitul perioadei de planificare și construcție.

Cei doi vor discuta subiecte precum semiotica imaginii fotografice, singularitatea, puterea asociativă și construcția sensului în fotografie. Punctul de plecare al discuției îl reprezintă potențialul de a crea imagini în afara logicii lineare istorice și a tradițiilor documentare. 

Turul ghidat al expoziției ”Holding Pattern” face parte din seria de evenimente speciale din circuitul RDW DesignGo!

Intrarea este liberă.

Expoziția poate fi vizitata până pe data de 11 iunie 2023 la 2/3 galeria din Strada Franceză Nr 4. 

Titlul ”Holding Pattern” face referire la o manevră utilizată în aviație, menită să întârzie o aeronavă aflată deja în zbor, menținând-o într-un spațiu aerian specificat. Fotografiile alb-negru realizate de Mihai, gravitează în jurul pistei aeroportului și prezintă un portret al unui peisaj în așteptare impregnat cu profunde nuanțe geopolitice.

Proiectul "Holding Pattern" a apărut inițial în formatul unei publicații de artist în anul 2020.

După finalizarea pistei în 2014 și câțiva ani de stagnare, Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov se va deschide oficial în vara anului 2023.

Expoziția este cu vânzare, lucrările realizate de artistul Mihai Șovăială pot fi cumpărate de la 2/3 galeria.  

Mihai Șovăială este un artist care trăiește și lucrează în Zurich. Din 2013, lucrările sale se concentrează asupra structurilor de dezvoltare urbană și a periferiilor acestora, punând sub semnul întrebării impactul arhitecturii asupra contextului și istoriei orașului. Lucrările sale sunt expuse instalativ în contexte expoziționale sau în format de carte, adesea publicate independent. Mihai și-a finalizat studiile de Meisterschüler în 2020 la Hochschule für Grafik und Buchkunst, Leipzig, Germania, sub îndrumarea lui Joachim Brohm, după ce a absolvit de la secția Foto-Video de la Universitatea Națională de Arte din București, România, în 2016. Lucrările sale au fost expuse atât pe plan local cât și internațional în muzee și galerii precum: Muzeul de Artă Recentă, București; Kunstmuseum Kloster Unser Lieben Frauen, Magdeburg; a&o Kunsthalle, Leipzig; Circulation(s) Festival, Paris; Fotogalerie Wien, Viena; Bienala de Fotografie Contemporană, Iași; Galeria Plan-B, Cluj; Galeria Gaep, București; Galeria BTV, Innsbruck; Galeria Moebius. 

Mihai Șovăială | ”Holding Pattern”
2/3 galeria | Strada Franceză nr 4
3 mai – 11 iunie
Mi-Vi: 15:00 – 20.00 | Sa&Du 13:00-18.00
Intrarea este liberă

Partener principal: ICCO Smart Solutions
Parteneri media: IQADS, SMARK, Curatorial.ro, The Institute 

2/3 galeria este o galerie tânără de artă fondată în București ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie. Spațiul expozițional a fost deschis pe 10 iunie 2021 la București.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related