The Distinguished Gentleman’s Ride București 2022

The Distinguished Gentleman’s Ride București 2022

Duminică, 21 mai, s-a desfășurat pe întreg globul cea mai extinsă acțiune moto dedicată sănătății bărbaților - The Distinguished Gentleman’s Ride - 897 de orașe din peste 107 țări, printre care și Capitala României.

Startul DGR București s-a luat în unul dintre cele mai emblematice locuri din Capitală – Teatrul Național București - unde s-au adunat aproximativ 250 de motociclete clasice, neoclasice, custom, retro și scutere clasice și aproximativ 300 de domni și doamne ferchezuite în semn de distincție, pentru a atrage atenția asupra cauzei pentru care se marșează an de an.

Scopul este strângerea de fonduri pentru cercetarea medicală și pentru prevenția cancerului de prostată prin test de sânge PSA (al doilea cel mai întâlnit cancer după cel de piele), prevenția suicidului și menajarea sănătății mentale.

Este cea de-a zecea ediție București iar pe tot acest parcurs s-a reușit strângerea a 35.000 $, iar pe plan global - 44,5 mil. $ (din 2012) și 6,93 mil $ doar în 2023.

Bucureștiul a împlinit o decadă ca oraș gazdă, iar mobilizarea de anul acesta reprezintă încă o reușită și un exemplu că faptele bune radiază bucurie și armonie-n tot. Cauza DGR s-a desfășurat cu respect și cu empatie față de semenii noștri, alături de alți 100.000 de participanți din întreaga lume. Pe plan local s-a colectat o sumă consistentă - un gest ca acesta nu are un termen valabilitate și de fiecare dată se dovedește că împreună aducem schimbarea și că putem deveni o singură voce în numele unui bine comun.

Ambasadorul DGR București de anul acesta a fost veselul și bonomul Jean Gavril, artist, cânăreț, om de bine, cu suflet mare și mereu gata să-și ajute semenii. Implicarea sa ca persoană publică a avut un impact de succes în strângerea de fonduri și în popularizarea și conștientizarea mesajului.

Plimbarea s-a desfășurat pe arterele principale ale Capitalei, cu scopul de a atrage atenția asupra cauzelor în care participanții sunt implicați și cu speranța de a schimba în bine percepția asupra motocicliștilor. Deja a devenit o tradiție ca rideul să se desfășoare în armonie, cu bucurie-n suflete și zâmbete pe față, mai ales că ne-am bucurat și de o zi însorită, în ton cu energia care radia în rândul participaților.

Cu ocazia DGR se dorește conștientizarea și prevenirea cauzelor menționate mai sus printr-un îndemn la teste și vizite medicale periodice (inclusiv mentale). Pentru bărbații de peste 50 de ani se recomandă controlul medical pt. prevenția cancerului de prostată, iar pentru cei cu un istoric in familie li se recomandă începând cu vârsta de 40-45 de ani. 307.000 bărbați mor anual de cancer de prostată. Aceste afecțiuni sunt conexe iar rata de creștere este îngrijorătoare: de exemplu, 3 din 4 sinucigași sunt bărbați - 510 000 de bărbați se sinucid la nivel global în decurs de un an, mai exact 1 persoană/ minut. E nevoie ca aceste cifre să se schimbe iar cu ajutorul nostru, a tuturor, reușim schimbarea în bine.

Fenomenul DGR este în creștere de la an la an, iar participanții își dau silința să colecteze fonduri si fac reale eforturi de răspândire a mesajului de binefacere, de unde și creșterea progresivă de la o ediție la alta.

 

 

O bună parte din fonduri merg către cercetarea medicală: Prostate Cancer UK, Prostate Cancer Canada, Prostate Cancer Foundation USA and Prostate Cancer Foundation New Zealand..

Este un gest nobil făcut pentru noi, bărbații, bunicii, tații, frații, sau unchii noștri, și mai este și despre susținerea pe care o primim din partea femeilor, afectate și ele indirect de aceste probleme.

Donațiile se mai pot face până pe 4 iunie.

Nu uitați cât este de important să arătăm celor din jurul nostru fix tabloul menționat mai sus, pentru a expune exemplul nostru de unitate, de atitudine și bonomie. Si o putem face inclusiv prin vorbele noastre, imaginile, emoțiile și puterea exemplului pe care le distribuiți atât direct, prin participare la ride, cât și indirect, în mediul public sau privat, intim. Binele se dă mai departe - doar așa are efect - indiferent de mediu, context sau de principii - se vede, se simte și se preia.

*Strângerea de fonduri este coordonată și administrată direct de către asociația Movember (organism dedicat sănătații bărbaților).

În final, țin să vă mulțumesc pentru implicarea și pentru susținerea de care ați dat dovadă!

Să ne vedem cu bine!
Răzvan Buzoianu – gazda DGR București

Credite foto: ContentRECreators si BastartMedia.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related