Tur ghidat al expoziției Lockout Stereotypes. Counter-cliché

Tur ghidat al expoziției Lockout Stereotypes. Counter-cliché

Pe 21 și 28 iunie se organizează două tururi ghidate ale expoziției Lockout Stereotypes, Counter-cliché, care reunește șase artiste din România și Norvegia.

Expoziția Lockout Stereotypes. Counter-cliché cuprinde medii artistice diverse, de la instalație video, fotografie, până la obiect de design sculptural și textil, însoțite de același discurs social : combaterea mentalităților stereotipale și segregarea socială rezultată din  prejudecățile împotriva femeilor rome, precum și a altor grupuri minoritare.

Vizitatorul este încurajat să urmărească firul narativ al lucrărilor vizuale precum un îndemn la solidaritate între oameni fiindcă „ toți suntem la fel”.

Tururile ghidate vor fi susținute de curatoarea și coregrafa Andreea Căpitănescu, care o să prezinte creațiile artistelor Denise Lobonț, Margaret Abeshu (Norvegia), Mihaela Drăgan & Zita Moldovan, Silvia Trăistaru și Mihaela Cîmpeanu.  

Acestea se vor desfășura la WASP Working Art Space and Production, situat pe strada Ion Minulescu 67 -93, bloc E, etaj 2.  Totodată, invitații speciali, alături de curatorul expoziției,  vor iniția un dialog complex și interactiv în jurul lucrărilor și a tematicii sociale străbătute de acestea. Programul tururilor ghidate este următorul :

  • 21 iunie, ora 19:00
  • 28 iunie, ora 19:00

Producător: Asociația AMES – Art Media Events Studio
Parteneri: Asociația 4Culture, Fiksdal Dans Stiftelse
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă
Photo@Alex Belciuganu

Lockout Stereotypes este un proiect de cooperare România – Norvegia, coordonat de Asociația Art Media Events Studio (Ploiești), cu participarea Asociației 4Culture (București) și a Fundației Fiksdal Dans Stiftelse (Oslo) ce se va derula în perioada  septembrie 2022 – aprilie 2024 în orașele Ploiești și București

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea finanțării nerambursabile (85% Grant SEE și 15% bugetul național) este de 977.013 lei (197,699.87 euro). Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. 

Programul RO CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related