WASP Studios și Asociația 4Culture prezintă Performance, Architecture, Landscape în perioada 26 – 28 noiembrie în cadrul Europalia România

WASP Studios și Asociația 4Culture prezintă Performance, Architecture, Landscape în perioada 26 – 28 noiembrie în cadrul Europalia România

WASP Studios și Asociația 4Culture în parteneriat cu LOCI – Universtitatea de Arhitectură, Inginerie Arhitecturală și Urbanism, Belgia, cu sprijinul Institutului Cultural Român  anunță prezentarea în cadrul Europalia Romania a proiectului Performance, Architecture, Landscape în perioada 26 – 28 noiembrie 2019 în Bruxelles, Tournai și Louvain.

26.11.2019 ERGONOMICA @Europalia Romania, LOCI Bruxelles
13h>14h & 18h30>20h30
Instalație video și sonoră performativă, de Andreea Căpitănescu și after talk cu arh. Emil Ivănescu, președintele OAR București.

Conceptul instalației pornește de la lipsa unui angajament  cu spațiul fizic într-o societate din ce în ce mai virtuală și mobilă, în care lipsa implicării și a interacțiunii între oameni, poate fi adesea rezultatul unei insensibile arhitecturi sau mediu.

Concept: Andreea Căpitănescu, în colaborare cu Emil Ivănescu, Foto/video: Claudiu Cobilanschi, Andreea Căpitănescu, Mălina Moncea, Sound art: Maria Balabaș, Performeri: Maria-Elisabeta Trefaș, Vlad Benescu, Gabriela Iacob, Elena Copuzeanu, Andreea Căpitănescu.

Ergonomica este un program cultural organizat de Asociatia 4Culture, în co-productie cu WASP Studios și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii și de către Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB, în cadrul Programului cultural București Oraș participativ. 

 

27. 11.2019 ANTHROPOLOGY @Europalia Romania, LOCI Tournai
18h30>21h30
Performance de Mårten Spångberg și after talk cu arh. Oana Iacob.
Realizat si interpretat de: Sidney Barnes, Maria Baroncea, Vlad Benescu, Karolina Kraczkowska, Emmilou Rößling, Mårten Spångberg

Produs de: WASP Studios și Asociația 4Culture
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Susținut de: Consiliul Norvegian de Artă, Consiliul Suedez de Artă, Impulstanz – Vienna International Dance Festival, Life Long Burning (LLB) – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, sprijinit de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Anthropology este a doua parte dintr-o trilogie ce abordează tema relațiilor dintre dans și ecologie. Proiectul cercetează diferite narațiuni referitoare la ecologie și legăturile ei cu corpul uman, interpretate ca un posibil intermediar între modalitățile de organizare a vieții. În ce moduri poate dansul să funcționeze ca un laborator, cu scopul de a ne ajuta să abordăm diferit lumea? (Mårten Spångberg)

Linia subțire între vechi și nou, artificial și natural, este o linie morală.

Într-o profesie în care gândurile sunt private - dar ușor de exprimat - și emoțiile sunt publice - dar ascunse în spatele unei imagini aluzive - arhitectul singular (sau singur) este imperfect. Pentru că, în calitate de arhitecți, suntem obligați să fim atât privati ​​cât și publici, gânditori și emoționali. Facem parte din sisteme, fie că sunt sistemele sunt cele care creează (imaterial) sau sunt cele care construiesc (material). Creăm noi medii care să permită ulterior noi evenimente să se întâmple și să schimbe lumea. Îi schimbă pe cei care îl experimentează și ne schimbă și pe noi. (arh. Oana Iacob)

 

28. 11.2019 PETRILA & BOUCLE NOIRE @EUROPALIA, LOCI Louvain
18h30:21h
Performance și dialog cu arh. Ilinca Păun Constantinescu, Micheline Dufert (Chemins des terrils, Boucle Noir), Olivier Grasser (Charleroi Danse) și Vlad Benescu (actor)

Mina de cărbune Petrila s-a închis la 30 octombrie 2015 și a fost demolată până în ianuarie 2016, după mai bine de 150 de ani de istorie minieră. Compania nu a propus nicio alternativă și a luat decizia de a închide mina fără nicio consultare cu comunitatea locală. În 2011, însă, după ce au aflat despre soarta minei, un artist local și o echipă de arhitecți au inițiat o serie de proiecte care oferă alternative la demolare. Evenimentul va introduce relația emoțională complicată dintre locuitorii locali și mină, precum și comunicarea disfuncțională dintre comunitate, ONG-uri și autoritățile locale și centrale. Într-o discuție mai largă despre moștenirea industrială românească neglijată, ce descrie modul în care patrimoniul industrial a făcut din scenariile alternative un subiect inevitabil de dezbatere.

Evenimentele din cadrul Performance, Architecture, Landscape sunt organizate de WASP Studios și Asociația 4Culture, cu sprijinul Institutului Cultural Român, Europalia Arts Festival, UCLouvain, LOCI.

Proiectele WASP Studios și Asociația 4Culture sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național și de Life Long Burning (LLB) – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, sprijinit de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related