[Creative Sceno] Ioana Pashca: Scenografia e un personaj care joacă în spectacol cu alte mijloace decât cuvântul, ori gestica

[Creative Sceno] Ioana Pashca: Scenografia e un personaj care joacă în spectacol cu alte mijloace decât cuvântul, ori gestica

Un spectacol de teatru este o poveste. O poveste care vorbește despre oameni, despre evenimente și experiențe, despre frământări, gânduri și relații, despre lume așa cum este ea văzută prin ochii unui dramaturg. Iar, mai apoi, pusă în scenă prin lentila creativă a regizorului și scenografului. Totul pornește de la text. Construirea universului în care spectatorul intră pentru o oră, două, trei începe de la text.

Așa zice și scenografa Ioana Pashca. În procesul de creație a scenografiei unei noi montări, pornește cu notițele pe care și le face pe text, acolo găsește tot ce are nevoie pentru a crea o scenografie care ține musai să fie justificată în detaliu. Cea mai mare sursă de inspirație îi este însăși viața - un tablou de Gainsborough, sunetul ploii, două bătrâne vorbind în autobuz – tot ce vede și aude rămâne în memoria ei vizuală.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related