#ProtejămAlăptarea: Conferința dedicată Alăptării, organizată de Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare și DespreCopii Media Group, marchează cea de-a IX-a ediție cu un număr impresionant de participanți

#ProtejămAlăptarea: Conferința dedicată Alăptării, organizată de Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare și DespreCopii Media Group, marchează cea de-a IX-a ediție cu un număr impresionant de participanți

Cel mai mare eveniment online dedicat alăptării din România a avut un reach de peste 220k, marcând astfel o creștere cu 22% față de ediția 2022.

Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare și Desprecopii Media Group marchează Săptămâna Mondială a Alăptării, la fel ca în fiecare an, printr-un eveniment online deja consacrat, deschis publicului larg. Sub umbrela #ProtejămAlăptarea, ediția 2023 s-a desfășurat în zilele de 2 și 3 august și a reunit 10 specialiști de top: medici pediatri specialiști, consultanți în alăptare, moașe licențiate, psihoterapeuți și psihiatri, medici dermatologi, medici specialiști nutriție și juriști.

Ediția din acest an, aliniată temei globale WABA | WORLD BREASTFEEDING WEEK 2023, a avut o structură specială: prima zi a fost intitulată Ghid de alăptare pentru părinți, concentrată pe sarcină (tipuri de naștere, alimentația în timpul sarcinii) și începutul alăptării (recomandări și sfaturi practice), iar cea de-a doua zi a fost intitulată Ghid pentru mama care se întoarce la muncă, informațiile fiind dedicate modalităților de stocare&transport a laptelui matern, diversificării, separării mamă-copil odată cu începerea grădiniței, drepturilor mamei care revine la muncă din CIC.

 

Audiență record: Creștere cu 22% mai mare decât ediția 2023

Cele două zile de conferințe au atins o audiență de peste 220k persoane. Această cifră record arată interesul din ce în ce mai ridicat al femeilor însărcinate și al proaspeților părinți (mămici și tătici) pentru informații sigure și de specialitate care să îi ajute să se descurce cu succes în meseria de părinte și să le asigure micuților lor cel mai bun start în viață.

"Haideți să facem un mic calcul: Conferința noastră este destinată femeilor însărcinate și mamelor cu bebeluși de până 1 an, reprezentând un total de 340.000 de persoane în România. Datele INSP arată că doar 12,5% dintre ele adoptă alăptarea exclusivă, comparativ cu media europeană de 25%. Astfel, numărul celor interesate de tema conferinței este de aproximativ 40.000. Prin campania #ProtejămAlăptarea, am reușit să atingem peste 200.000 de persoane, iar 50.000 dintre ele au beneficiat deja de conținutul educativ al conferinței. Un real succes! Vom face aceste materiale disponibile pe Desprecopii.com și vom continua să le promovăm, pentru a sprijini și mai multe mame să înțeleagă beneficiile laptelui matern. La Desprecopii.com, observăm evoluții pozitive anual și suntem hotărâți să menținem această campanie și conferința și în anul următor cu o ediție specială, aniversară – vom marca așa cum se cuvine ediția de 10 ani!", completează Florin Popescu, DespreCopii Media Group.

 

#ProtejămAlăptarea: O campanie Social Media cu engagement impresionant

În plus, în perioada de promovare a Conferinței dedicate Alăptării, DespreCopii Media a desfășurat o campanie Social Media de promovare a alăptării, sub aceeași umbrelă - #ProtejămAlăptarea. Mii de mămici s-au alăturat cu mesaje de susținere și poze cu ipostaze emoționante în care alăptează în diverse locuri și momente.

"Ne bucură să observăm că tot mai multe mame, în special din provincie, caută sau interacționează cu consilieri specializați în alăptare. Principalele motive ale procentului scăzut în alăptare sunt lipsa de informare privind beneficiile laptelui matern pentru copil și mamă, precum și numărul redus de consilieri în domeniu (mai ales la nivel regional).", continuă Dr. Roxana Hristianovici, Medic Specialist Pediatru și Co-Fondator al Asociației Române de Pediatrie și Consultantă în Alăptare.

 

Două zile de conferințe maraton cu specialiști de top

Conferința a fost transmisă live atât pe desprecopii.com (lider pe segmentul de parenting), cât și pe YouTube Desprecopii TV și patru pagini de Facebook – Desprecopii, PediLactis, dm baby România și Dr. Roxana Hristianovici. Regia transmisiunii live a fost realizată de 12 specialiști, parte din echipele Desprecopii Media Group, PediLactis și Anvergura.

În prima zi a conferinței, care a generat un reach de 88.7k și 27.8k video views, gazda evenimentului, Elena Zagaican (moderator DespreCopii) a avut alături șase invitați speciali, prezenți live din locația în care a avut loc evenimentul sau prezenți alături de audiență prin mesaje video dedicate: Dr. Iulia Jitianu (Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Regina Maria), Dr. Roxana Hristianovici (Medic Specialist Pediatru PediLactis și Consultant în Alăptare acreditat IBCLC), Dr. Iulia Balint-Boia (Medic Specialist Pediatru PediLactis și Consultant în Alăptare acreditat IBCLC), Dr. Raluca Georgescu (Medic Specialist Pedodonție, DentEstet 4kids 4teens), Anca Bălășoiu (Moașă licențiată) și Dr. Ruxandra Pleșea (Medic Specialist Nutriție&Boli metabolice).

În cea de-a doua zi de conferințe a înregistrat un reach de 55.6k persoane și 26.5 video views, participanții au fost întâmpinați, la fel ca în prima zi, cu Q&A-uri și workshop-uri susținute de speakeri de top: Dr. Roxana Hristianovici (Medic Specialist Pediatru PediLactis și Consultant în Alăptare acreditat IBCLC), Dr. Iulia Balint-Boia (Medic Specialist Pediatru PediLactis și Consultant în Alăptare acreditat IBCLC), Alexandru Stoica (Jurist), Alexandra Iftode (Psihoterapeut și Specialist în Educație), Dr. Brîndușa Caval (Medic Psihitaru) și Dr. Brigitta Mihai (Medic Specialist Dermatovenerologie).

 

Sesiuni interactive și surprize pentru participanți: Tombole dedicate și lansarea aplicației Alăptarea Bebelușului

Tocmai pentru a răspunde cât mai multor nelămuriri ale femeilor însărcinate și proaspeților părinți, toate sesiunile de dialog cu specialiștii au fost interactive. Astfel, în timp real, aceștia au preluat și răspuns la o parte dintre întrebările primite din partea publicului.

În plus, fiecare zi de conferințe a venit cu o serie de surprize pentru participanți. DespreCopii Media a anunțat, în premieră, în cadrul conferinței, lansarea aplicației Alăptarea Bebelușului, mult așteptată de mămici. Aceasta va putea fi descărcată și accesată începând cu data de 23 august.

 

Partenerii conferinței, susținători ai alăptării și ai unui START bun în viață pentru întreaga familie

Evenimentul a fost realizat alături de parteneri de încredere, susținători ai alăptării: Elevit (Bayer), Linex (Sandoz), Regina Maria, LOVI, HiPP , dm drogerie markt, C&A și DentEstet 4kids 4 teens și partenerul media București FM.

Cea de-a X-a ediție a Conferinței dedicate Alăptării va avea loc anul viitor, în aceeași perioadă – prima săptămână a lunii august, Săptămâna Mondială a Alăptării. Între timp, pentru orice informații, consiliere, sfaturi și recomandări cu privire la alăptare, părinții sunt încurajați să țină legătura cu medici/specialiști/consultanți în alăptare și să acceseze conținutul medical, de specialitate, disponibil pe site-urile din portofoliul Desprecopii Media Group.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related