Filme nominalizate la Oscar, BAFTA și Globurile de aur, săptămâna aceasta la Cinema în aer liber

Filme nominalizate la Oscar, BAFTA și Globurile de aur, săptămâna aceasta la Cinema în aer liber

În săptămâna 29 august – 3 septembrie, Cinema în aer liber aduce spectatorilor încă șase filme recente, premiate și nominalizate atât la festivaluri de film de renume: Festivalul de Film de la Cannes, Festivalul de Film de la Veneția, European Film Awards dar și la Premiile Oscar, BAFTA, Globurile de aur, Premiile César și GOPO. Pe marele ecran de pe Insula Artelor din Parcul Titan se vor putea vedea, de marți până duminică, de la ora 20:30, thrillere, drame și comedii iar intrarea pentru public este liberă. Programul este:          

Marți, 29 august - Boss (2023), regia: Bogdan Mirică, detalii: N15, premiera în România 2023, România, 126 min.

Sinopsis: Bogdan, un șofer de ambulanță metodic și inteligent, participă la un jaf armat alături de alți trei bărbați pe care abia îi cunoaște. Deși inițial pare că cei patru vor scăpa neprinși, lumea lui Bogdan se răstoarnă dramatic când începe să suspecteze că unul dintre complici manipulează ancheta poliției. Pornește într-o investigație proprie obsesivă, în încercarea de a dezgropa identitățile complicilor săi. Pe măsură ce descoperă noi detalii, se adâncește tot mai mult într-o spirală a fricii și a paranoiei.

 

Miercuri, 30 august - Crai nou (2022), regia: Alina Grigore, detalii: N15, premiera în România 2022, România, 85 min. Premii: șase nominalizări la Premiile GOPO.

Sinopsis: Crai nou urmărește călătoria psihologică a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. În încercarea de a urma studii superioare și a scăpa de violența familiei ei disfuncționale, lrina se transformă din victimă în agresor ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experiență sexuală ambiguă cu un artist, o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să-și urmeze scopul de a fugi la București.

Joi, 31 august - Aftersun - A fost odată ca o vară (2023), regia: Charlotte Wells, detalii: AP 12, premiera în România 2023, Marea Britanie, 96 min. Premii: Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun actor, alte 80 premii și 164 nominalizări, printre care la Premiile BAFTA, European Film Awards și Festivalul de Film de la Cannes.

Sinopsis: Sophie, o fetiță de 11 ani, se bucură din plin de timpul petrecut cu tatăl ei iubitor și idealist, Calum (Paul Mescal), într-una din rarele lor vacanțe. În vreme ce lumea adolescenței se ivește la orizont, Calum se luptă singur cu greutățile vieții din afara rolului de tată. Douăzeci de ani mai târziu, amintirile dragi ale lui Sophie din acea ultimă vacanță împreună sunt adunate într-un zguduitor portret al relației lor. Prin ele, devenim martori la încercarea ei de a împăca imaginea tatălui pe care o cunoștea cu cea care îi rămăsese străină, transpusă în superbul și copleșitorul debut al lui Charlotte Wells.

Vineri, 1 septembrie - Inocentul / L'innocent (2023), regia: Louis Garrel, detalii: AP 12, premiera în România 2023, Franța, 100 min. Premii: Câștigător al Premiului César în 2023 pentru cel mai bun scenariu original și nominalizat tot la Premiile César pentru Cel mai bun regizor și Cel mai bun film.

Sinopsis: Când Abel află că mama sa, Sylvie, în vârstă de 60 de ani, vrea să se căsătorească cu un fost deținut, intră în panică. Sprijinit de Clémence, cea mai bună prietenă a sa, va face tot ce-i stă în putere ca să o protejeze. Dar o întâlnire cu Michel, noul său tată vitreg, i-ar putea oferi lui Abel noi perspective.

Sâmbătă, 2 septembrie - Grota / Il Buco (2022), regia: Michelangelo Frammartino, detalii: AP 12, premiera în România 2022, Italia, 93 min. Premii: Nominalizat pentru Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneția și pentru Cel mai bun film european la Premiile GOPO.

Sinopsis: În timpul boomului economic din anii 60, în nordul prosper al Italiei este construită cea mai înaltă clădire din Europa. În capătul celălalt al țării, în regiunea Calabria, mai mulţi tineri speologi se avântă într-una din cele mai adânci peşteri din lume, la al cărei capăt, la 700 de metri sub nivelul solului, nu s-a ajuns vreodată. Nimeni din satul din apropiere nu are habar de acţiunile acestor temerari, dar bătrânul păstor îi observă îndeaproape. Şi curând el va fi trup şi suflet alături de ei.

Duminică, 3 septembrie - Triunghiul tristeții / Triangle of Sadness (2022), regia: Ruben Östlund, detalii: AP 12, premiera în România 2022, Statele Unite, 150 min. Premii: Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu și Cea mai bună regie, la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun scenariu și la Globurile de aur pentru Cel mai bun film - comedie sau musical).

Sinopsis: Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitați într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogați, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar și un alcoolic care citează din Marx și care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram, se transformă într-un spectacol grotesc.

Evenimentul organizat de Primăria Sectorului 3 perseverează în ceea ce și-a propus de la bun început: să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Deși pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.

Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri: Radio Guerrilla, IQads, Spotmedia, Presshub, Zile și Nopți, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Cinefan, filme-carti.ro, movienews.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related