Peste 6.000 de spectatori la ediția a XV-a a Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea

Peste 6.000 de spectatori la ediția a XV-a a Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea a avut loc la București între 11 și 15 octombrie, în patru spații din București: Sala Gloria (str. Bucovina nr. 6), Sala Luceafărul (Str. Ion Ghica nr. 3), Prăjitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23) și nJOY Club & Garden (Șos. Mihai Bravu nr. 223). Pe lângă competițiile de scurtmetraj și de lungmetraj și proiecțiile speciale de filme pentru toată familia, KINOdiseea a adus publicului spectacole pe picioroange, de pantomimă, de jonglerii și de magie cu Wizd’Arts, dar și de dans cu AnaDance, la ateliere de terapie prin artă cu scopul de a crește spontaneitatea și creativitatea micuților cinefili, coordonate de Alina Tofan și la momente cu animatori, baloane modelabile și pictură pe față. KINOdiseea va poposi mai departe la Tulcea, între 6 – 12 noiembrie.

KINOdiseea XV este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. 

Competiția Kinodiseea Junior a inclus cinci filme: Zâna florilor și trolul de piatră (regia: Karla Nor Holmbäck, detalii: 2023, animație, Danemarca, 75m, premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel Mai Bun Film), Katak – Beluga curajoasă (regia Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay, detalii: 2023, animație, aventură, Canada, 1h 22m, premii: Premiul pentru Cea Mai Bună Animație la Canada China International Film Festival), Aventurile lui Jules în lumea lui Asha (regia: Sophie Farkas Bolla, detalii: 2023, aventură, Canada, 1h 29m, premii: Premiul pentru Cel Mai Bun Film la Montreal International Children’s Film Festival și Premiul CONAI pentru Cel Mai Bun Film de Mediu la Giffoni Film Festival), Abbababb: 12 ore până la distrugere (regia: Nanna Kristín Magnúsdóttir, detalii: 2023, muzical, Islanda, 1h 26m) și Vremea secretelor (regia: Christophe Barratier, detalii: 2022, biographic, comedie, Franța, 1h 44m, premii: o nominalizare la International Film Music Critics Award).

De asemenea, publicul a putut viziona și două producții în secțiunea Panorama: Mavka. Zâna Pădurii (regia: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban, detalii: 2022, animație, Ucraina, Statele Unite, 1h 30m) și Fantoma din Canterville (regia: Robert Chandler, Kim Burdon, detalii: 2023, animație, comedie, Regatul Unit, 1h 29m) și calupuri de scurtmetraje grupate pentru vârstele privitorilor (3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 15 ani, 15 – 18 ani).

În total, peste 6.000 de spectactori s-au bucurat de experiența cinematografică propusă de ediția aniversară a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea.

Între 6 – 12 noiembrie, KINOdiseea continuă cu proiecții de filme, spectacole de pantomimă și de magie dar și ateliere de magie la Tulcea, la Teatrul Jean Bart și la Casa Avramide.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinanțat de Centrul Național al Cinematografiei și membru în rețeaua Europa Cinemas.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Zile și Nopți, IQads, Spotmedia, Presshub, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Kudika, Garbo, Catchy, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, Qbebe, suntparinte.ro.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. În cele 14 ediții precedente, festivalul a înregistrat peste 150.000 de participanți, la București și în alte orașe din țară.

Încă de la prima ediție din 2009, KINOdiseea - Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr și-a propus să aducă în atenția publicului bucureștean cele mai noi filme pentru copii, în premieră în România sau chiar Europa de Sud-Est, producții apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri de profil, dar nu numai, cu tradiție, filme cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție.             

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related