ÎNTRE REVOLUȚII: proiecții speciale în țară, în prezența echipei

ÎNTRE REVOLUȚII: proiecții speciale în țară, în prezența echipei

Filmul se va lansa în cinema pe 3 noiembrie.

Între revoluții, docu-ficțiunea regizată de Vlad Petri, continuă să-și completeze palmaresul de premii înainte de lansarea în cinema, celor câștigate deja la Berlinale (FIPRESCI - secțiunea Forum), TIFF (FIPRESCI, Cel mai bun film în cadrul „Zilele Filmului Românesc”), ZagrebDox (Mențiunea specială a juriului) și Make Dox (Cel mai bun film), adăugându-li-se și Marele Trofeu în cadrul celei de-a 24-a ediții a Mediteran Film Festival, din Bosnia Herțegovina.

Filmul se va lansa în cinema din 3 noiembrie, distribuit de August Film, momentul fiind însoțit de o serie de evenimente speciale, organizate în prezența echipei, în câteva orașe din țară. 

Astfel, publicul se va putea întâlni și povesti cu echipa filmului la București (31 octombrie, 18:30, Cinema Elvire Popesco), Timișoara (1 noiembrie, 20:30, Cinema Victoria, Q&A cu Vlad Petri și Lavinia Braniște), Cluj (2 noiembrie, 20:00, Cinema Victoria, Q&A cu Ilinca Hărnuț), Iași (3 noiembrie, 20:00, Cinema Ateneu, Q&A cu Vlad Petri) și Brașov (5 noiembrie, 19:00, Cinema City AFI, Q&A cu Vlad Petri). Proiecția din București va prilejui întâlnirea cinefililor cu regizorul Vlad Petri, scenarista Lavinia Braniște, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, editorii Cătălin Cristuțiu și Dragoș Apetri, actrițele Victoria Stoiciu și Ilinca Hărnuț și sunetistul Vlad Voinescu.

Construit exclusiv din imagini de arhivă, filmul spune povestea a două revoluții care au schimbat cursul a două popoare foarte diferite, a două femei care luptă în felul lor împotriva unor sisteme obtuze - Zahra (voce - Ilinca Hărnăuț) și Maria (voce - Victoria Stoiciu), a unei prietenii care depășește limitele spațiului și timpului.

„Mă bucur mult că am avut ocazia să fiu parte din filmul lui Vlad Petri. Are o sensibilitate și o frumusețe cu totul speciale. Vlad dă viață arhivelor într-o manieră proprie, construind lentile individuale prin care istoria colectivă devine mai clară și mai nimicitoare.”, a spus Ilinca Hărnuț.

Povestea Mariei și a Zahrei este inspirată din dosare de la Securitate și este redată prin intermediul scrisorilor compuse special de scriitoarea Lavinia Braniște pentru scenariul filmului. Munca de elaborare a scenariului a fost un efort de echipă de aproape un an, susținut de Lavinia și Vlad Petri și a presupus un efort de documentare continuu care a durat în jur de 2 ani.

"Cele două femei au fost pentru mine într-un continuu proces de transformare, care nu s-a încheiat încă. De fiecare dată când vorbesc despre ele le simt altfel, mai ales când sunt în fața spectatorilor. Publicul le încarcă cu ceva greu de definit pentru mine, ceea ce-mi aduce o experiență foarte diferită de cea pe care o am când vorbesc despre cărțile mele unor oameni care au citit acasă, în liniște și singurătate, sau care n-au citit încă. Sala de cinema are un alt fel de energie, e totul aici și acum și e totul sau nimic. Asta mă poartă de la panică la extaz de câte ori mă gândesc la cele două personaje și la modurile infinite în care pot fi ele percepute.”, a declarat Lavinia Braniște, autoare a romanelor „Interior zero” și „Sonia ridică mâna” (ambele laureate cu Premiul Nepotu’ lui Thoreau pentru cea mai bună carte de proză a anului).

Imediat după lansarea în cinema, pe 5 noiembrie, la POINT, de la ora 19:00, va avea loc o altă proiecție specială, în prezența celor doi monteuri, Dragoș Apetri și Cătălin Cristuțiu. Dedicată îndeosebi studenților la film și organizată în parteneriat cu Films in Frame, proiecția va fi urmată de o dezbatere legată de tehnicile de montaj folosite într-un documentar bazată exclusiv pe tehnici de arhivă și voice-over, care tratează subiecte istorice cu greutate.

ÎNTRE REVOLUȚII este produs de Activ Docs, în co-producție cu Restart, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Audiovizual Croat și Doha Film Institute. 
Un film realizat în colaborare cu Televiziunea Română. 
Cu sprijinul: UPFAR ARGOA, ICR, DACIN SARA, UCIN 
Distribuit de: August Film
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: Radio România Cultural, Adevărul, Global Info, Observator Cultural, Films in Frame, Zile și Nopți, Cinemap, IQads, AGERPRES, Ziarul Metropolis, CineFan, MovieNews, LiterNet, AaRC, HAPP.ro, Metropotam, MunteanuRecomandă, Cinefilia, #DeMilioane

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related