Iubitori ai zăpezii, uniți-vă! Winter Tour ne arată cum să ne bucurăm de iarnă #FullyAlive!

Iubitori ai zăpezii, uniți-vă! Winter Tour ne arată cum să ne bucurăm de iarnă #FullyAlive!

Iarna se trăiește cu adevărat la munte, în zăpadă, în peisaje care îți taie respirația, printre oameni care știu să se bucure de viață, să experimenteze și să se joace, să împărtășească intensitatea unică a aventurii. Și dacă ninsorile tot au dat năvală deja peste noi am putea să profităm de posibilitățile nebănuite pe care le oferă iarna și să o trăim #FullyAlive, așa cum o face gașca Winter Tour - caravana distracției pe pârtiile din țară care inspiră oamenii să îmbrățișeze iarna și să o trăiască din plin. 

  

Ce ne învață iarna

Abia când ieșim din zona de confort, începem cu adevărat să trăim. Și iarna asta face: ne învață multe, dacă suntem pregătiți să scoatem nasul din oraș. Iar cei de la Winter Tour ne călăuzesc drumul în a descoperi frumusețea acestui anotimp, alături de o comunitate cu adevărat specială. Motto-ul lor este #FullyAlive, iar asta înseamnă să te bucuri de prezent, de prieteni, de zăpadă, de priveliști, de adrenalină, de viteză în alunecare. Înseamnă și să cazi, să te ridici, să mergi mai departe, și să ai curajul de a încerca iar; să îți înveți limitele și să îți depășești fricile. 

Winter Tour, această caravană a distracției pe care o poți găsi, de 10 ani, doar pe pârtiile din România, este un event ”ascuns” în zăpada munților, care a reușit să construiască în jurul lui o comunitate extrem de valoroasă. Mai mult decât atât, ambiția celor de la Winter Tour este aceea de a încuraja oamenii să descopere că sezonul rece nu este doar despre drumuri blocate, frig și probleme în trafic. Iarna poate însemna mișcare, natură, prietenie, experiențe unice. Iar asta îl face, de fapt, să fie o stare de spirit. Pentru că, dincolo de un festival mobil, este libertate, încântare, curaj, bucurie, extaz. Care transformă fiecare weekend într-o aventură extraordinară. Schiat, snowboarding, jocuri, petreceri apres-ski, dans, timp petrecut împreună, în natură, cu o comunitate care fix lucrurile acestea le iubește cel mai mult: sportul, natura și distracția.


Amintiri din Winter Tour pe Insta

”Dacă ar fi să dau o definiție clasică a Winter Tour ar fi că este un eveniment făcut de niște prieteni care merg la munte și care vor să promoveze mișcarea, stilul de viață sănătos, distracția și turismul în România.

Dacă e să spun ce simt, aș spune că Winter Tour nu e un loc, e o stare de spirit, e ceva care se naște din dragul de prieteni și a sentimentului de libertate pe care ți-l dă atunci când ești acolo, în vârf de munte, și cumva simți că poți face ce vrei. E un loc care poate să fie oriunde atâta timp cât suntem noi.

Simt că sufletul evenimentului e dat de noi, noi îl naștem, noi îl trăim, și atunci ne punem foarte clar amprenta asupra evenimentului prin felul în care trăim noi. Iar evenimentul și toți cei care ni se alătură trăiesc cum trăim noi”, spune Tiberiu Pop, fondator Winter Tour. 

 

Cu caravana distracției pe munte

Povestea Winter Tour începe cu Tiberiu Pop. Împreună cu un grup de prieteni, Tibi a transformat ieșirea la munte într-o experiență specială: o caravană mobilă a distracției. Deși a făcut Facultatea de Sport și mereu și-a dorit să se implice în evenimente pe teme sportive, viața l-a dus în alte zone. Prin business-urile lui, Under the Tent (o firmă care asigură corturile la evenimente) și BAZATII, Tibi s-a ocupat de logistică pentru toate marile festivaluri și evenimente din țară, precum: EC, Untold, Neversea, TIFF, Jazz in the Park, Sports Festival, Transylvania Open WTA 250, Street Food Festival. 

Și a cunoscut astfel mulți oameni. O parte dintre cei cu care a lucrat s-au arătat a fi mari iubitori de zăpadă, natură și sport. Și a fost doar un pas până la a se forma echipa Winter Tour. Sunt cam 14 oameni care fac de toate, de la a descărca dubele pline ochi cu materiale în zorii zilei la temperaturi de minus grade, la a monta corturi și flaguri, a organiza și susține jocuri și concursuri, până la a pune muzică și a se distra alături de cei prezenți. Un membru de bază al echipei este Charlie, un ciobănesc de Berna, care îi însoțește pe munte de când era pui.  


Tibi & Charlie

 

”Winter Tour a fost evenimentul care a ajuns rapid în vizorul schiorilor și snowboarderilor, pentru că eram acolo, pe pârtie, alături de ei. Ne-am cunoscut, ne-am dat împreună, i-am așteptat cu shoturi sau băuturi calde la bar și cu o grămadă de premii pentru care nu trebuiau să facă altceva decât să se distreze pe schiuri sau pe placă. Iar la final de zi, am dansat împreună la concerte sau la apres-ski party.

Vestea a mers din gură-n gură și ne-am trezit inclusiv cu mai multe grupuri de fani, care își făceau rezervări în mai multe locații în care ajungeam de îndată ce anunțam calendarul pe sezonul respectiv. Comunitatea a crescut natural, la fel ca stratul de zăpadă într-o iarnă bună. Valoarea pe care o are Winter Tour pentru această comunitate este mare, și nu o spunem noi, ci ei, prin prezența lor atât de numeroasă la evenimentele noastre.”, spune Tiberiu Pop, fondator Winter Tour.

 

Fiecare weekend cu pârtia lui

În funcție de vreme și zăpadă, în fiecare an, din ianuarie până în martie, Winter Tour transformă fiecare weekend într-o aventură, de fiecare dată pe o altă pârtie din țară. 

În cei 10 ani de existență, Winter Tour a ajuns pe aproape toate pârtiile mari. Deși sezonul este scurt în România, Winter Tour încearcă să străbată Carpații în lung și-n lat, astfel că ajunge des la Predeal, Azuga, Bușteni (Kalinderu), Transalpina, Muntele Mic, Borșa, Cavnic, Rarău, Buscat (jud. Cluj). 

Anul trecut, în premieră, Winter Tour a ajuns aproape de Cota 2000, la Sinaia, la cea mai înaltă altitudine la care a fost vreodată. O adevărată provocare de logistică, pentru că experiența nu înseamnă doar adrenalină pe pârtie, ci și un lounge care include 3 corturi, un bar, pupitru de DJ, mese standing cu încălzitoare, dar și o zonă de relaxare pe zăpadă, cu fotolii puff, măsuțe, șezlonguri și flag-uri. Se adaugă, după caz, și alte materiale de distracție, precum un booth video 360 cu care schiorii și snowboarderii își pot face video cu munții în jur. 

 

Concerte, carnaval & bulgăreală

Cei de la Winter Tour sunt ”primii pe pârtie, ultimii la cazare”, așa cum le place să spună. Activitatea o începe dis de dimineață, pe întuneric și la multe grade minus, prin instalarea lounge-ului. Ziua continuă cu jocuri, concursuri, bulgăreală, muzică, distracție, băuturi calde, shoturi, plimbări cu trocariciul și schiat în peisaje de neuitat. Iar seara se încheie cu petreceri apres-ski cu DJ sau concerte în aer liber, aproape de public. În ultimii doi ani, Winter Tour a lansat și un concept nou de party, carnavalul. Toți cei din echipă sunt costumați și la fel sunt așteptați și schiorii. Iar la final de zi, cel mai original costum e premiat. 

Ce e și mai important: Toate activitățile în Winter Tour sunt gratuite. 

 

Winter Players Unite!

Pentru a sărbători comunitatea mare și frumoasă creată în jurul Winter Tour, echipa  pregătește ediția a 11-a, din 2024: Blue of hearts Edition, cu mesajul: Winter Players Unite! După 10 ani, îți curge sânge albastru (culoarea Winter Tour) prin vene, spun organizatorii, astfel că ediția aceasta îi încurajează pe oameni să facă din iarnă o experiență trăită la intensitate maximă, adică #FullyAlive. 

Ediția din 2023 a fost aniversară, a 10-a, așa că a fost sărbătorită prin celebrarea celor 10 pârtii pe care au ajuns, prin câte o bandană personalizată cu fotografia munților respectivi și numele pârtiei. Bandanele din colecția ”Poartă munții dragi la gât” au fost oferite ca premii la concursurile de pe pârtie. 

Evenimente speciale au avut loc și în edițiile anterioare. În 2022, la Muntele Mic, a avut loc Winter Tour Challenge, o competiție atipică pe zăpadă desfășurată între trei campioni: o schioare (Ania Caill, cea mai bună schioare din România), un pilot de raliu (Simone Tempestini, campion național la raliuri) și un biker (Mihai Anițan, multiplu campion național la mountain bike). 

Evenimentul a dus la prietenii de lungă durată, așa că de anul acesta schioarea Ania Caill este susținută la Campionatul Mondial și de Winter Tour. 

Sunt multe cuvinte care pot descriere Winter Tour: sport, natură, libertate, adrenalină, comunitate, muzică, joacă, prietenie, distracție, intensitate. Dar cel mai bine vedem pe pârtie cum ne învață Winter Tour să trăim iarna #FullyAlive

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related