Laureatele Premiilor Centrului Național al Dansului București în 2023

Laureatele Premiilor Centrului Național al Dansului București în 2023
Credit foto: Claudiu Popescu

În fiecare an, Centrul Național al Dansului București îi sărbătorește pe cei care îmbogățesc cultura dansului contemporan din România în cadrul unui eveniment aparte: Gala Premiilor CNDB.

Anul acesta, ceremonia a avut loc la Teatrul Odeon în seara de 21 noiembrie. Câștigătoarele ediției 2023 – dansatoarea Maria Luiza Dimulescu, producătoarea Laura Trocan, performera Virginia Negru și experta în comunicare Adnana Cruceanu – au fost premiate public pentru pasiunea și profesionalismul cu care și-au făcut simțită prezența în lumea dansului.

Credit foto: Claudiu Popescu

Centrul Național al Dansului București le felicită și ține să amintească meritele fiecăreia într-un scurt crochiu:

Maria Luiza Dimulescu este o dansatoare cu o sensibilitate aparte, care problematizează temele și subiectele lucrărilor sale într-un mod distinct, cu o mare aplecare către înțelegerea contextului social și cultural în care creează. Maria explorează cu la fel de mare talent și originalitate și zona filmului de dans.

Cu o experiență de peste 10 ani ca producătoare independentă pentru proiecte culturale, Laura Trocan se evidențiază prin dedicarea sa remarcabilă. Proiectele în care se implică dezvoltă comunitatea dansului contemporan în România, creează șanse diverșilor artiști și dovedesc calitățile unui producător de încredere.

Inițiatoare a varii laboratoare de cercetare și directoare artistică a festivalului internațional de contact improvisation, Contact Bucharest Festival, Virginia Negru este o interpretă matură și implicată. Un spirit ludic distinct pe scena de dans din România, Virginia a fost premiată pentru procesele colaborative pe care le-a facilitat în lumea artelor performative.

Adnana Cruceanu este expertă în comunicare, specialist în relații publice și producătoare, și are peste un deceniu de experiență în domeniul cultural. Coordonatoarea Departamentului de Comunicare, Marketing și Relații Publice la CNDB, Adnana a adus un suflu nou și sprijin consistent în echipă în toate proiectele Centrului.

Trofeul – o cărămidă, simbol al construcției la care participă – le-a fost înmânat laureatelor de către Jorge Jiménez Zumalacárregui, director al Institutului Cervantes din București, Anna Maria Popa, manager al Teatrului „Andrei Mureșanu” Sf. Gheorghe, Diana-Ștefana Baciuna, secretar de stat în Ministerul Culturii și Mihai Mihalcea, director Programe și Proiecte la CNDB.

Seara a continuat cu prezentarea spectacolului Mercedes máis eu (SP), adus la București cu sprijinul Institutului Cervantes, și parte din programul amplu al festivalului inițiat de CNDB în luna noiembrie: Iridescent.

Credit foto: Claudiu Popescu

Cu sprijinul: Aerowaves, AFCN, National Culture Fund Bulgaria, ARCUB, STB, Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, APOLLO 111,  /SAC @ MALMAISON, Atelierele Malmaison, Solitude Project, Institutul Cervantes, Institutul Francez Paris, Institutul Francez România, Goethe-Institut, Fondul cultural Franco-German, BLZT, Institutul Polonez, Hotel Duke
Parteneri media principali: TVR, Radio Guerrilla
Parteneri media: ELLE, Radio România Cultural, Scena9, Revista Arta, Zile și Nopți, Black Rhino Radio, The Institute, RFI România, Happ.ro, Zeppelin, ISCOADA, Liternet, CUTRA, Modernism.ro, Films in Frame

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related