Lumea antreprenoriatului 2.0. Cum să-ți transformi afacerea într-o companie durabilă - Jim Collins, Bill Lazier | Editura Curtea Veche, 2023

Lumea antreprenoriatului 2.0. Cum să-ți transformi afacerea într-o companie durabilă - Jim Collins, Bill Lazier | Editura Curtea Veche, 2023

Inspirați de experiența căpătată la catedra la Stanford University, autorii vor să le împărtășească antreprenorilor secretele din spatele succesului marilor afaceri. Cartea vine în întâmpinarea celor care vor să-și îmbunătățească stilul de leadership.

"Mi-am descoperit stilul de leadership citind și recitind această carte."
Reed Hastings, cofondator Netflix

"Iată un volum despre business, adaptat pentru secolul al XXI-lea – o descriere valoroasă a creării unei companii, care îi va fascina atât pe admiratorii fideli ai lui Collins, cât și pe cititorii din noua generație."
The Washington Post

"Lumea antreprenoriatului 2.0 este o lucrare clasică. Autorii îți arată că obiectivul de a-ți transforma afacerea într-o companie durabilă rămâne relevant – și realizabil."
Bokus

"Această carte nu-ți oferă o rețetă cu ingrediente fixe pentru înființarea propriei afaceri. În schimb, îți dezvăluie mentalitatea de care ai nevoie ca să construiești o companie menită să treacă testul timpului, să-ți supraviețuiască și să confere măreție contribuției tale."
Medium

Bazat pe cercetările din domeniu și perspectivele unor personalități de marcă, volumul de față te îndeamnă să-ți transformi compania și să devii un lider remarcabil. Vei descoperi noi interpretări ale faimosului concept dezvoltat de Collins în scrierile sale, „mai întâi, cine“, și de ce norocul este de partea celor perseverenți. Vei dezlega misterul „Hărții“, un traseu bazat pe concepte esențiale dezvoltate de-a lungul a peste 40 de ani de studii, pentru a-ți conduce întreprinderea în punctul în care să poată livra rezultate superioare și să se facă remarcată pe termen lung. Și, nu în ultimul rând, vei învăța câteva lecții extraordinare pe care Jim Collins le-a primit de la mentorul său de-o viață, Bill Lazier.

 

Jim Collins este autor și coautor al unor cărți inovatoare, printre care Afaceri clădite să dureze, Excelența în afaceri și Drumul către excelență, toate traduse la Curtea Veche Publishing. Este profesor universitar și specialist în crearea și dezvoltarea marilor companii. Şi‑a început cercetările și cariera de profesor la Stanford University Graduate School of Business, care l-a recompensat în 1992 cu Distinguished Teaching Award. În 1995, a fondat un laborator de management în Boulder, Colorado, în care își desfășoară cercetările și se consultă cu directori executivi din corporaţii și din sectorul social.

Jim Collins este licențiat în științe matematice și are o diplomă în administrarea afacerilor. A primit titlul onorific de doctor din partea University of Colorado și din partea Peter F. Drucker Graduate School of Management, Claremont Graduate University. De‑a lungul timpului, Collins a lucrat cu importanţi directori executivi din peste 100 de corporaţii. De asemenea, a colaborat cu variate organizaţii din sectorul social (de la instituţii pentru educaţie, artă și sănătate până la unele religioase, administrative și guvernamentale).

A fost mereu preocupat de felul în care marile companii se dezvoltă, ating marea performanţă și se pot menţine la un nivel excepţional. În 2017, revista Forbes îl clasa în topul 100 Greatest Living Business Minds.

Bill Lazier (1931–2004) a fost șef onorific al catedrei de afaceri Nancy and Charles Munger de la Stanford Law School. A predat cursuri de management pentru micile întreprinderi și imobiliare la Stanford Graduate School of Business. A fost fondator și președinte al Bristol Investment Company. A făcut parte din consiliile de conducere și comitetele a numeroase instituții, fiind inclusiv șeful consiliului de administrație al Grinnell College.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: BE 2.0 (Beyond Entrepreneurship 2.0). Turning Your Business Into an Enduring Great Company
Ediția I 2023, paperback
Traducător: Bogdan Ghiurco
Dimensiuni: 15x23 cm
464 pagini
ISBN: 978-606-44-1581-3

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related