Adrian Nicolae, Micutzu & Bogdan Theodor Olteanu: "Viața a fost sursa de inspirație pentru Klaus & Barroso, pentru că noi trei suntem prieteni și în viață

Adrian Nicolae, Micutzu & Bogdan Theodor Olteanu: "Viața a fost sursa de inspirație pentru Klaus & Barroso, pentru că noi trei suntem prieteni și în viață

Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Bogdan Theodor Olteanu au scris și filmat primul lor proiect sub titulatura Grupa B - „Klaus & Barroso”. Au început să lucreze prin martie 2023, au filmat în august la clubul The Fool cu o mulțime de actori talentați, în roluri și cu partituri neașteptate. Alături de Adrian Nicolae (Klaus) și Cosmin „Micutzu” Nedelcu (Barroso) apar: Carol Ionescu, Alexandru Ion, Cezar Antal, Victoria Raileanu, Vlad Drăgulin, Vlad Brumaru, Rolando Matsangos, Alin Florea, Codrin Boldea, Mădălina Craiu, Șerban Pavlu, Mădălina Stoica și alții. Comedia lor despre frăție și prietenie se vede la cinema din 16 ianuarie. 

Cum e munca la film între prieteni, care a fost sursa de inspirație, ce s-a întâmplat la filmări, povestesc în continuare Adrian, Cosmin și Bogdan:

 

Povestea

Ca să plătească o datorie urgentă, Klaus, un barman combinator, organizează cu ajutorul fratelui său, Barroso, un bodyguard iute la mânie, o petrecere a burlacilor fără știrea patronilor clubului în care lucrează. Invitații sunt o adunătură colorată de corporatiști, fiecare cu frustrările și obsesiile lui. Petrecerea clandestină merge din rău în mai rău iar cei doi frați sunt presați să găsească soluții pentru fiecare personaj nou-apărut. Dansatoarea angajată de Klaus se ceartă cu nașul și refuză să se mai dezbrace, patroana apare subit în club și amenință că sună la poliție, vecinul de deasupra se plânge de zgomot. Apogeul este venirea unor mafioți puși pe răzbunare. Pot două iubiri imposibile și un strop de onestitate să îi salveze? E comedie, deci probabil că da.

 

Sursa de inspirație

Adrian Nicolae: Viața a fost sursa de inspirație, pentru că noi trei suntem prieteni și în viață.

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Și chiar s-a întâmplat să avem o cunoștință care să trăiască această situație, în care angajații au sustras niște bani pretinzând că băutura nu a fost vândută și de acolo a plecat totul și de la trei zile petrecute împreună la munte.

Adrian Nicolae: S-a pornit de la un caz real, avem o cunoștință care a pățit asta, niște angajați i-au subtilizat niște bani, și oricum noi aveam un plan mai vechi să facem un film despre frăția noastră.

 

Cum e munca împreună între prieteni

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: E la fel. Adică mai lucrăm, dar mai și râdem, ne strângem mâinile, bem cafele împreună și ne respectăm părerile, ca în orice prietenie.

Adrian Nicolae: … sau căsnicie.

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Pentru mine, faptul că am acești prieteni e o binecuvântare și pentru că am ajuns să și lucrăm împreună iarăși e o binecuvântare. E ziua aia de mai când e soarele perfect, căldura aia perfectă și când vântul adie perfect - asta suntem noi: soarele, pământul și vântul.

Adrian Nicolae: Mie mi se pare că e ca o seară în care ajungi acasă după o zi grea, așternuturile sunt curate, noi, și miros a balsam, și te întinzi, nu mai nimic de făcut și ai senzația clară de acasă.

Bogdan Theodor Olteanu: Ca într-o prietenie, în sensul în care dacă avem conflicte știm că avem cele mai bune intenții ceea ce ne ajută să rezolvăm foarte ușor orice neînțelegere.

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Mă bucură enorm această formulă de lucru, e primul proiect pe care îl facem în calitate de Grupa B, scopul nostru fiind să punem umărul în continuare la filmele de comedie românești propunând o perspectivă nouă, zic eu.

Adrian Nicolae: Mi-e drag că pot lucra alături de prieteni foarte capabili. Și mi se pare foarte incitant acest început de drum, în care ne-am pus laolaltă și am creionat o direcție - ce vrem și ce nu vrem să facem în comediile pe care le scriem. Faptul că am pariat că, pe măsură ce industria de film comercial se dezvoltă, pretențiile publicului vor crește. Și dacă nu ne iese, putem să spunem apoi, ca naționala de fotbal a României, că am căzut de pe un cal mare.

Bogdan Theodor Olteanu: Mă bucură faptul că lucrez cu prieteni, că singura agendă e să facem o comedie bună, că avem aceleași principii despre ce se poate face și ce nu se poate face într-un film. Credem toţi în punching up comedy și credem toţi că ești responsabil să nu dezamăgești un om care a plătit un bilet.


Credit foto: Vlad Cioplea

 

La filmări…

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: În prima zi de filmare totul a fost foarte lin, excepțional de lin, eu, din câte am înțeles am jucat extraordinar și Adi la fel. A fost totul perfect.

Bogdan: Fără neînțelegeri. Așa a fost.

 

Emoții (pentru) scene greu de filmat

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: La final, pentru că sunt niște scene pe care nu le putem discuta, pentru că sunt surpriză și am mari emoții pentru că nu-mi plac surprizele.

Adrian Nicolae: Toate scenele de îmbrățișare.

Bogdan: Finalul, dar e spoiler, așa că nu pot să spun.

 

Temele abordate

Adrian Nicolae: Cred că toți spectatorii au un frate/ o soră. Biologici sau nu. O persoană pentru care ar sări în foc, convinși de reciprocitate. Ca și personalitățile, prieteniile adevărate se formează depășind obstacole mari. Iar să trăiești în România e o încercare continuă. Cred că ăsta e unul din punctele tari ale filmului - vorbește despre ceva ce am trăit cu toții, într-un fundal pe care îl recunoaștem. Și, bineînțeles, e amuzant, pentru că ne arată fără milă cât de ridicoli suntem când credem că suntem în control. Poate că oamenii vor aprecia și faptul că filmul nu conține nicio înjurătură. Au rămas toate la ședințele de scris. Încă le mai aud ecourile.

Bogdan Theodor Olteanu: Pentru mine filmul arată cum situaţiile limite forţează oamenii să se auto-descopere, să afle adevărul despre cine sunt și ce pot face. Momente în care pot să se scufunde și mai tare sau să devină mai buni.

 

Personajele

Adrian Nicolae: Toți trei suntem oameni atenți la personaje și comportamente amuzante pe care le întâlnim în viață. Așa că le-am răsturnat pe toate pe masă, ca niște copii care pun jucăriile la comun. Amestecând în aluat și momente de prostie personală din trecut. Un caz clasic în care trei biografii sunt mai bune decât una.

Bogdan Theodor Olteanu: Niciun personaj nu e inspirat direct din mine sau din oameni pe care îi cunosc. Nu funcţionez așa la scris. Dar n-am nici o îndoială că experienţele personale influenţează ce punem pe foaie. Oricât mi-aș propune să fac ficţiune pură știu că ficţiunea pură nu există.

Klaus & Barroso, comedia scrisă de Grupa B (Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Bogdan Theodor Olteanu), va avea proiecții speciale în prezența echipei în 13 orașe, începând cu data de 9 ianuarie. Întâlnirile cu spectatorii vor avea loc de la ora 19:00*, iar vizionările încep de 19:30 și vor fi urmate de discuții cu cei prezenți.

Primul eveniment va fi la Cluj-Napoca pe 9 ianuarie (Cinema City - Iulius Mall), urmat de o a doua proiecție pe 10 ianuarie (Cinema City - VIVO! Mall). O parte din echipă ajunge la Brașov (11 ianuarie, Cinema City - AFI Brașov și Cinema One, Coresi Mall * întâlnirea cu echipa are loc după proiecție), la Sibiu (12 ianuarie, Cine Gold din Promenada Mall Sibiu), Timișoara (13 ianuarie - Cinema City - Iulius Town, 14 ianuarie - Cinema City - Shopping City), Constanța (16 ianuarie, Cinema City - VIVO! Mall), Galați (17 ianuarie, Cinema City - Shopping City), Iași (18 și 19 ianuarie - Cinema City Iulius Mall), Botoșani (20 ianuarie - Happy Cinema), Suceava (21 ianuarie - Cinema City Iulius Mall), Craiova (23 ianuarie - Inspire VIP - Electroputere Mall), Ploiești (24 ianuarie - Cinema City - Shopping City), Oradea (25 ianuarie - Palace Cinema - Lotus Center), Satu Mare (26 ianuarie - Cineplexx - Shopping City).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related