Limbajul corporal digital. Cum să câştigi încredere şi să creezi conexiuni indiferent de distanţă - Erica Dhawan | Editura Publica, 2022

Limbajul corporal digital. Cum să câştigi încredere şi să creezi conexiuni indiferent de distanţă - Erica Dhawan | Editura Publica, 2022

Ghidul definitiv pentru comunicarea și conectarea într-o lume hibridă.

Răspunsuri prin e-mail care vin cu o săptămână mai târziu. Conversații video pline de „Vai, scuze, continuă” și „Mă poți auzi?!”. Mesaje text ambigue. Punctuație stranie, pe care nu o poți descifra. E cumva de mirare că avem nevoie de atât timp și efort pentru a înțelege comunicarea? Cum de am pierdut capacitatea înnăscută de a ne înțelege unii pe alții?

Oamenii se bazează pe limbajul corporal pentru a relaționa și pentru a consolida încrederea, însă, cum majoritatea comunicării dintre noi are loc din spatele unui ecran, semnalele limbajului corporal tradițional nu mai sunt vizibile. Sau sunt? În Limbajul corporal digital, Erica Dhawan combină cercetările de ultimă oră cu narațiunea antrenantă pentru a decodifica noile semnale și indicii care au înlocuit limbajul corporal tradițional, indiferent de gen, generație și cultură. În viața reală, ne aplecăm spre interlocutor, ne descrucișăm brațele, zâmbim, aprobăm din bărbie și facem contact vizual pentru a arăta că ascultăm și că ne pasă. Pe internet, citirea cu atenție este noua formă de ascultare. Exprimarea clară este noua empatie. Și un apel telefonic sau video face cât o mie de e-mailuri.

Această carte îți va transforma neînțelegerile zilnice într-un set de legi pricepute de toată lumea, care încurajează conexiunile, indiferent de distanță. Dhawan investighează o gamă largă de discuții, de la ședințe video cu mulți participanți până la schimburile zilnice de e-mailuri, mesaje text, mesaje instant și conferințe telefonice. Oferă perspective și soluții pentru a ajuta orice persoană să găsească încrederea și claritatea într-o lume în perpetuă schimbare.

"Indiciile nonverbale sunt vitale pentru a ne înțelege unii cu alții. Acum, când o parte atât de mare din comunicare are loc online și având în vedere și transferul masiv către învățarea și munca la distanță, avem nevoie de cartea Ericăi Dhawan mai mult decât am avut vreodată."
Sheryl Sandberg, director executiv al Facebook și fondator Lean In și Option B

"Sfaturile energice ale lui Dhawan vin în momentul potrivit. Oricine încearcă să-și găsească drumul prin noua normalitate a vieții de birou va învăța ceva din acest ghid realist al comunicării productive și pline de respect."
Publishers Weekly

"Limbajul corporal digital este un ghid indispensabil pentru o lume a afacerilor întoarsă pe dos de apeluri video, discuțiile nesfârșite din grupuri și munca la distanță. Datorită recomandărilor de expert ale lui Dhawan, veți afla cum să interpretați și să transmiteți indicii subtile care semnalizează încrederea, competența și autenticitatea. Veți descoperi sfaturi practice privind folosirea unor lucruri diverse, de la semnele de exclamație și până la emojiuri. Însă, cel mai important, veți înțelege că eficiența în comunicare și colaborare începe prin a-i aprecia pe alții."
Daniel H. Pink, autorul cărților A vinde e omenește, Drive și Când

"Acest volum este unul revoluționar, care va fi citit mulți ani de acum încolo. Oamenii deja te judecă după cum te prezinți în lumea digitală, însă acum Erica Dhawan te va ajuta să afli cum să ai avantajul."
Seth Godin, autorul cărților Practica, Asta înseamnă marketing și Hopul

  

Erica Dhawan este expert în leadership și speaker recunoscut pe plan global. Ajută organizațiile și liderii să lucreze împreună și, astfel, să inoveze mai rapid și mai mult. A ținut discursuri în toată lumea și pentru organizații precum Forumul Economic Global și companii din Fortune 500, asociații, echipe sportive și instituții guvernamentale.

Este considerată de Global Gurus unul dintre cei mai importanți experți în management din lume și este fondatoare și CEO al Cotential, o companie care a ajutat liderii și echipele să folosească abilitățile de colaborare ale secolului XXI în mod global. Scrierile ei au apărut în zeci de publicații, inclusiv Fast Company și Harvard Business Review.

A obținut un master în administrație publică de la Harvard Kennedy School, un master în administrarea afacerilor de la MIT Sloan și a absolvit Facultatea Wharton de Administrare a Afacerilor a Universității Pennsylvania.

 

 Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original:  DIGITAL BODY LANGUAGE: How To Build Trust and Connection, No Matter the Distance
Ediția I 2022, paperback
Traducător: Cosmin Maricari
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
328 pagini
ISBN: 978-606-722-523-5

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related