115 proiecte in competitia Galei Societatii Civile 2008

Inscrierile s-au sfarsit, la editia a VI-a a Galei Societatii Civile 74 de organizatii neguvernamentale, 3 grupuri de initiativa si 3 persoane fizice au inscris in competitie 115 proiecte.

Prin fiecare noua editie, Gala Societatii Civile promoveaza si premiaza cele mai bune proiecte implementate de sectorul neguvernamental din Romania. Site-ul www.galasocietatiicivile.ro gazduieste toate proiectele inscrise in competitia din acest an.

Numarul proiectelor inscrise la fiecare sectiune:
Educatie si cercetare - 19 proiecte; Arta si cultura - 16 proiecte; Apararea drepturilor individuale/ colective - 12 proiecte; Comportament civic si participare publica - 26 de proiecte; Sanatate - 3 proiecte; Servicii sociale pentru categorii defavorizate - 19 proiecte
Protectia mediului - 12 proiecte; Dezvoltare economica si sociala - 8 proiecte.

Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in anul 2007 se ridica la 7,9 milioane de euro. Resursele organizatiilor pentru implementarea proiectelor provin de la companii si de la sectorul public, o parte din proiecte fiind realizate prin auto-finantare si prin intermediul voluntarilor.

Editia a II-a (2003) - 4, 2 milioane euro (85 proiecte)
Editia a III-a (2005) - 7,7 milioane (118 proiecte)
Editia a IV- a (2006) - 8,7 milioane euro (127 proiecte)
Editia a V-a (2007) - 17 milioane euro (118 proiecte)

Cele mai multe proiecte au fost inscrise de organizatiile din regiunea Muntenia - 66 proiecte, urmata de Transilvania - 22 proiecte, Moldova - 12 proiecte, Banat - 8 proiecte, cele mai putine provenind din Oltenia - 6 proiecte si Dobrogea - 1 proiect.

Jurizarea si evaluarea proiectelor se desfasoara in perioada 18 aprilie - 12 mai. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc la Ateneul Roman, in data de 21 mai 2008.

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communication si este sustinuta de Rompetrol (Partener principal), Mercedes-Benz Romania (Categoria A - Educatie si cercetare/ Arta si cultura), Interamerican (Categoria C - Sanatate/ Servicii sociale pentru categorii defavorizate) si Apa Nova (Categoria D - Protectia mediului/ Dezvoltare economica si sociala). Parteneri: Europa FM, Adevarul Verde, Dilema Veche, 24 FUN, Green Report, IQads, HotNews.ro, 121.ro, EurActiv.ro, Comunicate de presa, Oops Media, Elevate, Spin Media, Primaria Sectorului 1, SVASTA Consult, iNES GROUP.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

DictionarBranded


Related